Ahojte maminky chcem sa opýtať či s tým je nejaký problém ak by som 3mesiace normálne chodila do práce a po troch mesiacoch by ma môj lekár dal vypísať až do začiatku materskej?pretože pracujem v prostredí v ktorom nechcem počas tehotenstva byť (hluk,prach,dvíhanie ťažkých vecí,práca väčšinou v stoji) Pýtam sa to preto či to malinkému nebude od začiatku škodiť alebo či si na to nenavykne a potom s ním po narodení budem mať problémy chápete ako že nebude chcieť spať keď bude ticho a tak...Každý váš názor mi pomôže
Myslim ze by si nemala pokusat osud. Radsej doma oddychuj a nic tazke nedvihaj. si v pozehnanom stave tak si to vaz. ine taku moznost nemaju byt tehotne. a ak maju tak aj rozne komplikacie im hrozia. Radsej nepracuj. moj nazor. Na zaciatku je vsetko krehucke a potrebuje sa to poriadne zahniezdit. Drzim palce.
vzdy je prvy trimester tehotenstva najkritickejsi, ak nechces riskovat, tak chod teraz na PN a potom normalne do prace az do materskej, resp.kym budes vladat..ja som pracovala do materskej na ARO, sice posledny mesiac som mlela z posledneho..ale v pohode..a tiez to nie je najsterilnejsie prostredie..ale mala som super kolegyne, ktore na mna brali ohlad a vo vsetkom mi pomahali (teda ked som im to dovolila 😉 )..no aj tak 12ky na nohach mi davali zabrat..a nemam pocit, zeby to na dcerke zanechalo nejake nasledky.. 🙂
@kucerkaa mala by si v prvom rade poziadat zamestnavatela o preradenie na inu pracu - to podla mna mozes aj hned teraz, nie len od 3 mesiaca - on by ti to mal umoznit. ak ti nema aku pracu ponuknut, riesi sa to podla zakona ... treba si to nastudovat. ja by som sa na PN - pokial to nie je nutne - nehrabala. (obmedzene vychadzky, malo penazi, problem zariadit sa, nakupit ... mamicky z okolia mali natvrdo kontroly aj 5 min po vychadzkach ...)
takze ano - tazke by si dvihat urcite nemala,ani sa namahat, takze sa porad s doktorom a zisti si, na co mas narok. pretoze tu: http://praca-ako.sk/matka-v-pracovnom-pomere/te...
sa pise: Ak nemožno tehotnú ženu preradiť na pracovné miesto s dennou prácou alebo na inú vhodnú prácu, zamestnávateľ je povinný poskytnúť jej pracovné voľno s náhradou mzdy.
a to - ak nebudes mat ozaj iny zdravotny problem - je minimalne financne vyhodnejsie. ale ak prachy nebudu problem, tak PN to kazdopadne riesi.
Ja som robila pred materskou na stavbe, ako geodet. Tiež som mala obavy ale všetko je v poriadku ,dcéra má už 4roky a je ok 🙂
aj bola ok😉
Radsej len oddychuj nahoda je svina a nedaj boze by sa ti cosi stalo by di nebola nadsena a ked si dtale na nohach tak ti mozu zacat opuchat nohy skor praskat zili a cim vacsiom stadiu budes tym budes tazsia tak budes rada ze sedis len odduchuj pretoze este sa namakas pri malinkom/kej ale inak blahozelam
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj ja tiez robim v takom mprostredi a este su tam aj rozne vypary a teplo takze do troch mesiacov som robila a potom som sa dala vypisat na rizikove az do materskej ale nemyslim si ze ten hluk by mal nejaky vplyv hlavne v zaciatkoch 🙂