Môže sa stať niečo bábätku, keď v strede tehotenstva prestanem fajčiť?

demolnarova
21. apr 2020

Ahojte,máte skúsenosti s tým,že sa bábätku niečo stalo keď ste prestali fajčiť napr. v 20tyzdni? Môže mat bábätko absťak ?

lenuliatko84
21. apr 2020

Hned ako som sa dozvedela ze som tehotna som prestala fajcit,chuda male co to musi dýchať teraz

demolnarova
autor
21. apr 2020

@lenuliatko84 ja som nenapísala že je to môj prípad.

olivia1425
21. apr 2020

@demolnarova abstak moze mat akurat tak mater, myslim ze babo bude vdacne. Aby si potom nevycitala ked bude mat dieta nejake nasledky.

mareka49
21. apr 2020

Moze sa mu len dobre stat, ked prestanes.

pribinak
21. apr 2020

@demolnarova áno, bude sa mu lepšie v tvojim bruchu žiť, bez nikotínu a iných škodlivín

nikpa
21. apr 2020

@demolnarova asi sa bojíš viac o to co sa stane tebe ked prestaneš ked si tu hľadáš dôvody prečo neprestať. Manka roka...

nini1010
21. apr 2020

Boze...citala som teda ze dovoluju lekari prestat fajcit postupne printehotenstve,ale neviem si predstavit neseknut s fajcenim hned na zaciatlu tehotenstva 😔

demolnarova
autor
21. apr 2020

@nikpa toto je len tvoj názor nič iné....len kamarátka z toho potratila že prestala a už aj s babo bolo nato zvyknuté tak som sa normálne opýtala ....momentálne fajčím už len iqos a tak 2-3 denne

whatever1
21. apr 2020

Babo sa zbavi sa škodlivín, bude sa lepšie okyslicovat, zlepšia sa prietoky placentou, atď len same pozitíva..zamyslat sa nad tým ze môžeš ublížiť dieťatu tým ze prestaneš, lebo je zvyknuté je len niečo ako hľadanie si zámienky aby si nemusela prestať..poznam v svojom okolí pár zien co tak rozmyslaju/li a je to ozaj len preto ze z nich hovorí závislosť a hryzie ich svedomie a takáto veta" ak prestanem fajčiť tak môžem uškodiť dieťaťu viac ako keď neprestanem"-je pre nich niečo ako balzam na dušu...

demolnarova
autor
21. apr 2020

@whatever1 ďakujem za tvoju odpoved....konečne niečo normálne a k veci.Zobrala som si to k srdcu.

nikpa
21. apr 2020

@demolnarova no ked to tu čítam tak to nie je len môj názor ale mne je to jedno, len ty si zodpovedna za svoje dieťa, je to na tvojom svedomí. Kamarátka potratila z toho ze prestala fajčiť?? To je riadny vymysel, to kde zobrala? Z pitevnej správy? 🙄🙄

demolnarova
autor
21. apr 2020

Viaceré ste asi zle pochopili otázku....myslela som to úprimne tak,že či sa mu môže niečo stať z dôsledku abstaku od nikotínu keďže doteraz ho mal ....nieje to moja výhovorka ale odhodlanie s tým už uolne seknúť ,myslím že už som mohla aj skôr,verte mi snažila som sa a som rada že som to vedela až takto veľmi obmedziť ...

kiki68
21. apr 2020

@demolnarova znizila by som postupne begin dvoch tyzdnov do nuly a nema sa konat aky abstak. Babatku bude o dost lepsie. Ako kamosova mama fajcila v tehu, iba to obmedzila. Ale chalan na teraz tazke klinicke depresie, sklony k zavislostiam, nadmerne potenie, tak ze pri malom strese sa moze ist prezliect. Ako on je zlaty clovek, ale ten mozog asi cigaretkami dostal v tehu zabrat. Proste toto by som pre decko nechcela, lebo to v detstve neuvidis az o dost neskor.

renirv
21. apr 2020

Nie je to dobre prestat odrazu, takze isto prestat ale postupne znizovat davky

lolinko
21. apr 2020

Nie je dobré prestať hneď a naraz.
Keď už nechceš fajčiť mala by si prestať ešte pred tehotenstvom.
Najhoršie sú prvé 3 mesiace, vtedy sa bábo vyvíja najviac...ale čo ak nezistis že si tehotná hneď?
Ja som fajčila počas tehotenstva a mám krásne zdravé deti...je to 50:50.
Áno som za obmedzenie a keď sa dá tak nefajcit vôbec.
Koľko bolo prípadov že aj alkoholik mal zdravé dieťa? Alebo čo taký feťák?
A nie nemiesam banány s bruškami a jablkami...

demolnarova
autor
21. apr 2020

@lolinko tak moje tehotenstvo bolo neplánovane a bola som skoro v 3.mesiaci keď som to zistila že som tehotná čiže fajčenie predtým v prvých týždňoch som zabrániť nevedela keďže som ani nevedela že som tehotná...zatiaľ som mala všetko v poriadku v piatok idem tiež na veľkú doktorku tak pevne verím že je všetko ok a hlavne že sa mi podarí úplne prestať

selest
21. apr 2020

Nic sa nestane akurat bude mat viac kyslika a menej skodlivin.

lenuliatko84
22. apr 2020

@renirv blbost.treba hned prestat.len slaboch a chudera fajci ked ma dieta v bruchu

lenuliatko84
22. apr 2020

@demolnarova ostatne komenty tak nevyzeraju

martina2306
22. apr 2020

Ja som fajčila 7 rokov, akonáhle som otehotnela som prestala. Synček má teraz polroka.. rok a pol skoro nefajčim.. ak ti môžem poradiť, prestaň hneď.. to je blbosť, dieťa nieje navyknuté. Učili sme sa o tom veľa v škole na prednáškach či na gynekológii. Plod prežíva úplne všetko z matkou, keď fajčiš, tie škodliviny cíti aj on, keď droguješ, dieťa má vývojové poruchy,kto pije tak aj dieťa prechádza cez alkohol, dokonca keď je tebe zle, aj dietatku bude. Ono následky sa nemusia ukázať hneď, možno aj o 10 rokov.. dieťa môže mávať astmatické záchvaty, choroby srdiečka a pod. aj v neskoršom veku.
Viem že je to ťažké prestať, sama som 2 dni iba spala, lebo som mala stále potrebu fajčiť.. ja som s tým sekla hneď a teraz mi to hrozne smrdí už len keď muž si zapali ;)
Držím palce, verím že to dokážeš.
Mysli na to, že pod srdcom nosíš klenot a musíš ho ochrániť ako najviac vieš, lebo ty si matka. ❤❤

martina2306
22. apr 2020

@martina2306 takisto aj do mlieka ide všetko, smrad toxíny a ten bordel papá potom dieťa. Poznám jednu kozu čo fajčila krabičku denne, dakedy viacej a jej dieťa má teraz zo všetkého silné alergie :( je to len na tebe, ak máš priateľa ktorý ťa podporí tak zvladneš. ;)

demolnarova
autor
22. apr 2020

@martina2306 ďakujem 😘

juliet86
22. apr 2020

@demolnarova chcem len povedat ze ti drzim palce. ano je to tazke prestat ale cim skor to spravis tym lepsie. urcite z toho nepotratis. orave naopak kazde potiahnutie si predstav tak ako ked past silno stlaci pupocnik obmedzenie prudenia kyslika k babatku a jeho organom. to je to co mu chces prestat robit. rodicovstvo je obeta. potreby niekoho ineho idu pred tvoje potreby aj ked si unavena ubolena postavis sa a postaras sa o babo ked ta potrebuje a to je to co potrebujes prenho spravit uz teraz. keby ta chcel niekto buchnut do brucha teraz tak si schopna ho prizabit vlastnymi rukami. nuz tak si teraz predstav ze tym nebezpecenstvom je to iquos. babo dvadsat tyzdnove uz vyzera ako mala babika vazi ako cokolada ma vsetko vyvinute. predstav si ze mu z tej cigarety davas. to by si predsa neurobila. drz sa

kataka10
22. apr 2020

Urcite sa dieta lepsie vyrovna s abstakom, ked je v bruchu napojene na matku a ma pocit bezpecia, ako s abstakom po porode, ked sa odpoji od matky, musi zacat sam dychat. Pre to dieta je to strasny sok. Jedna detska sestricka z nemocnice povedala, ze keby mamicky videli ako tie deti s nikotinovym abstakom strasne kricia v zivote by si uz nezapalili. Takze urcite prestan hned. Dieta ti bude vdacne.

denden77
22. apr 2020

@demolnarova osobne si myslim, ze kamoska isto nepotratila z toho, ze prestala fajcit.. ak by to tak bolo, potratila by kazda fajciarka, ktora po ocikani testu prestala, lebo vtedy je babo najkrehkejsie, len sa "tvori".. osobne som fajcila vyse 20 denne, kym som sa dozvedela, ze som v 5tt.. som v 20tt, cigarety by som jedla aj s krabickami aku mam nenormalnu chut.. ale raz som tehotna a musim vydrzat 🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre