Môže sa narodiť choré dieťa i napriek normálnemu tehotenstvu?

suzy29
10. dec 2014

Mamičky, zatial som absolvovala bezne vyšetrenia do 30tt , vždy všetko v poriadku, no ked citam niektore clanky a fora, stale mam strach, že babo by sa mohlo narodit choré , pripadne mat nejake poruchy. Stalo sa to tu niektorej , že pri ,,ukažkovom tehotenstve,, bolo babo aj tak chore ? Obávam sa, kedže som pred otehotnenim fajcila

dejna077
10. dec 2014

Aj ja som fajcila pred tehu neboj nic ked su testy ciste tak tam bude vsetko ok 😉 hlavne necitaj tieto blbosti lebo sama seba aj dieta stresujes. O chvilku sa narodite a uz nebudes mat cas na blbosti... Ako citat clanky. Ja som sa obavala ze mi dovrzaju porod. Nosila som udrave dieta a ch ela som aby sa zive a zdrave narodilo.

beatrice1607
10. dec 2014

Aj ja som pred otehotnenim fajcila a moj spunt je zdravy ako buk.. 🙂
Podstatne je, ze nefajcis teraz. A preco tie obavy? Tes sa, ze sa o chvilku stanes maminou.. ;)

evita_g
10. dec 2014

Na tvojom mieste by som sa snazila upokojit, menej citat smutne pribehy o chorych detoch a uzivat si bezproblemove tehotenstvo. Samozrejme, ze su pripady, kedy sa babo narodi chore, napriek tomu, ze vsetky vysetrenia boli v poriadku. Ale ked ti tu teraz o tom zeny budu pisat, ako ti to pomoze? Len co sa vyplasis este viac ako si. Bohuzial, stava sa vselico a hadam neexistuje tehulka, ktora by si aspon raz nepomyslela, co ak... Mysli pozitivne, tes sa, ze vysetrenia dopadli dobre a uzivaj si brusko 🙂 Vela stastia!

jana_eyre
10. dec 2014

naco sa dopredu obavat? nikdy nevies, co sa stane v zivote, ale naco sa nad tym trapit do predu? teraz si este uzivaj pekne hoci narocne obdobie zivota a tes sa na svoje babo..

dilino
10. dec 2014

čo mysliš na take hluposti ešte maš asi zrejme čas a ked si prestala fajčiť nemaš sa čoho bať a nemysli na take dopredu utešuj sa že bude všetko ok aby si si to neprivolala.

danulicek
10. dec 2014

@suzy29 strach treba zahodiť a tešiť sa na drobca. všetko bude, ako má 🙂 Každý prípad je individuálny a veľmi veľa spraví aj náš prístup k tomu - takže mysli pozitívne a ver, že všetko bude super 🙂 Držím palce.

bonaqa2013
10. dec 2014

ja som ten prípad tehotenstvo OK, porod OK, dieťa pekne rástlo a potom sa situácia zvrtla a odvtedy je to na figu. Dieťa sa narodilo v r. 2010.

cristi
10. dec 2014

tento strach o zdravie dietatka nekonci jeho narodenin,ale po cely zivot....

mirreckall
10. dec 2014

My tiez, tehotenstvo ok, porod ok a zrazu dieta museli prevazat do lepsej nemocnice, operovat, mala 3 vrodene vyvojove vady, nasledovalo x operacii a este par bude, ale sme relativne ok...a nerozmyslaj nad takymito vecami, som rada, ze som nevedela, ze nieco nie je ok, inak by som asi scvokla 🙂

mummy01
10. dec 2014

Treba si uvedomit jednu vec-ak sa budes cely zivot o svoje dieta báť tak mu velmi pekny zivot nepripravis.Zivot prinasa vselico a zial aj ťažke veci ale morit sa dopredu strachom nema ziaden vyznam.

zutera
11. dec 2014

I my jsme jedni z tech kdy tehu bylo super,ale porod těžší, takže naše vymodlena dcerka má lehkou formu DMO.Byl to šok, prožívala jsem zlost,smutek,bylo i hodně pláče..... Nakonec jsem si řekla,, každému panbuh naloží jen tolik kolik snese",a i když není moje dcerka není jako děti v jejím věku o víc je výjimečná a milovaná.Tobě z celého srdicka přeju ať je všechno v nejlepším pořádku. Přestaň myslet negativně a uživej si všeho co život přináší.Každá těhule má v koutku duše obavy,to je přirozené, tím dokazuješ že možná už jsi,možná teprve budeš dobrá máma🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre