Môže sa jesť bravčová masť v tehotenstve?

16. apr 2021

Ahojte. Jedli ste bravčovu masť v tehotenstve? Obsahuje vitamín A, a stým by sa to nemalo zevraj v živočíšnej forme preháňať. Varím niektoré jedla a masťou, preto ma to napadlo.

vandica
16. apr 2021

Naše babky používali len bravčovú masť, takže občasné použitie teraz určite nie je škodné. Ako sa hovorí všetko s mierou, a to platí aj v tehu. Žiadne extremné obmedzovanie podľa mňa...

katkakovac
16. apr 2021

Pokial ju nebudes jest priamo z kelimka, tak nevidim problem. Jedine, co naozaj nesmies je surove maso a nepasterizovane mliecne vyrobky. Jedz co ti chuti. Akurat ak mas problem z nevolnostou, tak mozes mat po takomto jedle tazobu alebo kyselinu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katpox
16. apr 2021

No ja som jedla mast, hlavne chlieb omasteny s rajcinou, cibulou a paprikou, trochu redkovky, no tiez do niektorych jedal som ju a aj ju pridavam, nevidim na tom nic zle, ked to nie je vo velkom mnozstvi.

erickatt
16. apr 2021

Ved jej nejes denne kilo. Vsetko sa môže a má jest.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diaalex
16. apr 2021

Veď to nebudeš jesť na kilá ;) kľudne s tým môžeš variť a aj to jesť 🙂

jaga18
16. apr 2021

Tak ja olej ani doma nemám, nepoužívam ho vôbec, jedine tak kvalitný olivový, ale to zväčša len pri studenej kuchyni. Všetko varím na masti 🤷‍♀️ aj teraz počas tehotenstva... Vysmazam tak raz za uhorský rok, masť dávam hlavne pod cibuľku, keď robím mäso, takže 2 kg balenie domácej masti mám na cca 4 mesiace. Varím pre 5-6 osôb

jankapepe
16. apr 2021

Nemyslíš si pečeň s masťou?

stanulienkat
16. apr 2021

Stale si myslim, ze ma tu uz nic neprekvapi. A sup ho...

januarova
16. apr 2021

A prečo by sa akože nemohla? To mi objasni...
To už fakt zdravý sedliacky rozum vyfucal ľuďom z hlav?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre