ahojte baby bola som znovu na koznom na kontrole a dnes mi doktorka predpisala krem .... je to kortikoid ... lenze uz nevie co mi dat lebo ma svrbi pomaly cele telo.. a krem je na stiahnutie svrbenia ... nanasat si ho mam len vecer pred spanim aj to len v tenulinkej vrstve..... moze to babatku ublizit ? 4.marca mamprist znovu na kontrolu ... co vy nato ?
cele telo Ta svrbi z nejakeho dovodu, radsej by som patrala po tom, nez sa niecim hned mazat. Tiez odporucam konzult. u gynekologa.
@lauricka ja som to ukazovala aj gynekologovimam to pod pazuchou na bokoch a na zadnej casti nohy jak su kolena .... gynekolog to videl a sa ma pytal hned ci som menila prasok ja ze hej tak mi povedal ze vsetko co bolo prane v tom prasku mam este raz preprat v cistej vode ... :/ ..
@afrika @luba28 viem ze to by bolo najlepsie no uvidim ...snazim sa dovolat no vypnuty mobil tak nervy
@mims_28 urcite ti kozna vysvetlila preco a naco a koli comu.Za predpokladu ze vie ze si tehotna sa predpoklada ze vie co prepisala.Na tvojom mieste skusim radsej balmandol do kupela alebo po sprche a kazdy vecer natierat telo excipial mliekom.Je to najlepsie a neskodne mliecko ktore vazne pomaha.
toto je kortikoidny krem, v tehotenstve je ho potrebne uzivat s velkou opatrnostou, ako sa pise v letaku.....moja dcerka ho ma predpisany na atopicky ekzem, ale miesta na kozi jej s nim potriem az vtedy, ked uz nic ine (bez kortikoidov) nezabera aj to len max.2-3 krat do ukludnenia koze. Osobne by som si tento krem, ani ziadny kortikoidny v tehu nedavala, pokial nemas nejake vazne kozne ekzemy.....svrbenie koze moze sposobovat aj nedostatok vody, ak menej pijes - toto je casto moj problem pri nedodrziavani pitneho rezimu, alebo aj nedostatok mineralov.....pri svrbeni koze mi pomaha aj castejsie kremovanie vyzivnymi telovymi mliekami 🙂
nevieme z coho ta svrbi pokozka...mas nejaky exem? alebo bez viditelnej priciny svrbi?
ak mas nejake vyrazky, tak asi neostava ine, len pouzit to co ti predpisali, ale tiez by som prekonzultovala s gynekologom
ak svrbi len tak z nicoho...moze byt ze priberas, koza sa natahuje...alebo nejaky uplne iny problem
zrejme mas koznu ako ja, ze len pozre a predpisuje kremiky jeden za druhym, ako pokusnemu kralikovi, ze uvidime co zaberie...ja neviem ci to vsetky kozne takto, ale nejake vysetrenie krvy by asi mohla urobit
@mims_28 ja osobne by som nemala odvahu použiť kortikoidy v tehotenstve. Ak to je len kožná reakcia na prášok, natierala by som si to nejakou prírodnou masťou - konopnou, nechtíkovou... ak to je niečo dlhodobejšie, treba hľadať vnútornú príčinu problémov a nie liečiť len následky. Hoci teraz v tehotentstve hľadať príčinu asi nebude najľahšie...
Neboj, ja som si to davala tiez na zaciatkut ehotenstva, stacilo dokopy 3x a problem zmizol, musela by si si natierat cele telo, aby to babetku ublizilo. Mala som strasne svrbiace flaky na tvary a uz je dobre. Lekarka urcite dobre vie, co moze uskodit a co nie.
@viera77 urobil sa mi taky ako exem so svrbenim k tomu mi to scervenalo a malinke vyrazky ... no dala mi najprv taku masticku co nic neobsahuje len smrdi 🙂 .. no stahovala ale svrbenie neprechadzalo preto mi teraz dala toto ze len vecer velmi malilinku vrstvu aby to stiahlo to svrbenie
@suezee ja si to mam dat cisto len na noc tenku vrstvu len na zasiahnute miesta a nato si mam dat tu prvu mast co mi predpisala ktora lieci tie flaky a vyrazky
@0silvia0 skusala som aj bepanthenol nepomohlo , aj obycajne telove mlieko a nic rozsirovalo sa to tak som sla na kozne ..
@anexis jj je to nieco ako exem suche cervene svrbi to a vyrazky ... skusim urobit fotku akk sa podri dajaka 🙂
uz vidim ze zrejme reakcia na prasok, no alex neviem ci bude stacit oplachnut v cistej vode, ja by som kupila lovelu a preprala poriadne
pokial to nemas na celom tele, tenulinku vrstvu mozes
ja som tuto mast pouziavala iez v tehu, sice na mensiu plochu, ale nic sa mi nestalo 🙂
precitala som cely letak a nic o tehotenstve tu nepisu 😖
inak, ekzem moze byt aj pricina oslabenej imunity. Ked som bola tehu, velmi sa mi znizila, skoro cele tehu som bola chora-nadchy, zapaly priedusiek a vyhodil sa mi skaredy ekzem medzi nosom a hornou perou, pomohla mi na to pripolisova tinktura a tiez na prste na ruke ekzem skoro na cely prst......po porode zahadne vsetko zmizlo a odvtedy uz ziadny kozny problem.....myslim, ze alergologicka/imunologicka by ti mohla zobrat krv na rozbor a pripadne dat nieco na zvysenie imunity....mojej dcerke teraz brali krv, cakame na vysledky, co jej moze sposobovat ekzem, bud strava alebo znizena imunita.....pretoze dolezite je naozaj hladat vnutornu pricinu a nie len "liecit" povrchovo.....u nas este na ekzem pomaha propolisova mast, rakytnikova a klasicka modra indulona....ak to mas z prachu na pranie, skus tekuty a taky "babetkovsky" + extra plachanie, avivaze by som teraz nepouzivala.
tak, a presne toto iste okolo pazuch mne v lete sposobovali antiperspiranty s obsahom hlinika, take proti extra poteniu, velmi silne a agresivne pre pokozku....zmenila som ich za bezhlinikove, Nivea Pure&Natural + taketo cervene a vysusene miesta zvhlcovala mliekom Excipial a dalo sa mi to do poriadku, uz 2 rok pouzivam len tuto gulicku a uz sa mi to viac v lete neopakovalo.
podla miest, ktore opisujes, vyzera to na atopicky ekzem, dcera to ma v zhyboch - pazuchy, lakte, kolena ....
Ten spominany Excipial je fajn a este pouzivame zarobeyn krem na premastenie - namiesaju v lekrni, pytaj s kyselinou mliecnou, vyzera to po namasteni velmi mastne, ale lahko sa vpije, stoji ca 3-4.-EUR
my ho máme od 2mesiaca, je dobrý, aj excipial je fajn, sme atopici
@mims_28 je to mliečko na ekzemovú a suchú plet, atopicku, stojí bez receptu okolo 4-5€ 200ml, hod si do googláča a ti ukáže sú dva druhy, my použivame oranžový mastný aj toto locoid nám pomáha na ekzem, a skúsila som aj konopný olej na zvlhčenie a je tiež dobry a na kupanie máme balneu do vody, olej mastný tiež je dobry
@mims_28:
Z volne predajnych veci bez kortikoidov je Avene XeraCalm A.D., maju balzam aj krem aj olej na umyvanie. Je to vyslovene proti svrbeniu a odrazu ukludnujuce a premastujuce. Ale ten balzam nie je mastny, pekne sa vstrebe. Dostanes v lekarni. Je sice drahy, ale netreba ho prilis vela.
Mne to niekto odporucal pre dceru v teme o atopickom exzeme, ked dcera mala suche flaky po celom tele a uz sa zacinala skrabat, a krem pre aotpikov od lekara nepomahal... Ten balzam je velmi prijemny, dobre so rozotrie a naozaj staci 1-2 krat za den.
Na druhej strane, ked je kozna informovana o tvojom tehotenstve, tak podla vsetkeho vybrala nieco, co ti ma pomoct a nie uskodit. Ak to budes iba na tych par miest podla letaku, malo by sa dostat do krvneho obehu iba minimum.
Dufam, ze coskoro zistis pricinu a bude lepsie. Vsetko dobre!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mims_28 zavolaj svojmu gynekologovi a on ti to povie najlepsie,....