Môže lekár robiť veľký ultrazvuk v 18. týždni?

anamorma
28. jan 2015

Ahoj tehulky a mamicky 🙂 Som prvorodicka a teda neviem ako to chodi u doktora,ale tu vsade citam,ze velky utz sa robi v 20 tyzdni. Mna vola doktor teraz v 18 tt a v piatok budem 18+3 tt (vtedy tam mam ist),pred dvoma tyzdnami som bola na vyvojovych testoch a tyzden pred tym (v 15tt) som bola u doktora na utz,je teda mozne,ze doktor mi bude robit velky utz teraz alebo mi povie len vysledky testov? A este mam jednu otazocku,v 17tt som zacitila take bublinky v bruchu,bolo to take ine ako ked sa chystaju prdiky 😀 a vcera vecer som si masirovala s kremom brusko na posteli v klude a neskor som zacitila na rukach akokeby ma nieco mierne koplo dole,ale nie uplne v podbrusku ,raz tak silnejsie a dva krat uz len take odozvy,je mozne ze to bolo mimi? a popichava ma akokeby pri vajecnikoch,niekedy to je na nevydrzanie, dakujem za vase skusenosti a rady 🙂

ilie
28. jan 2015

Ja som tiež cítila prvé pohyby v rovnakom čase. Najprv,keď som mala ruku na bruchu,za týždeň už bez dotykov. Aj na sone som bola tiež 18 plus nejaké dni. Aj keď nie tu na Slovensku. Skontroloval všetky orgány,srdce,mozog,kosti nejaké čo merajú,prietok krvi,plodovú vodu,pohlavie,percentuálnu šancu na vývojové chyby atď... Na slovensku som bola dva týždne nato,v dvadsiatom. Ale doktorka ani nekontrolovala všetko,čo tam,alebo to nevidela. Takže skôr či neskôr,neznamená že uvidia viac 😀 A to že mi povedala,že má nohy,ruky,to som videla aj ja 😀

anamorma
autor
28. jan 2015

Ja zacnem od konca :D mne povedal takisto doktor ze toto je to a to a toto je zadocek ;D a to videl len moj priatel ako tancovalo,mne pan doktor zastavil stroj a ukazal mi len ze je tam babo ;D no a ja som tiez neni na svk ,som v cr a mam doktora dokonca primara a vraj je tu aj dobra porodnica a viete mi prosim povedat aj ci tie bolesti su normalne? 🙂 Aha no lebo vsade len ten 20tt tak som nevedela co bude odo mna chciet a verim ze tie testy su dobre a ak by neboli tak by mi dal vediet telefonicky trebars :D :/ . Dakujem za odpoved 🙂

anamorma
autor
28. jan 2015

@ilie ...tak zacnem od konca :D mne povedal takisto doktor,ze toto je to a to a toto je zadocek ;D a to videl len moj priatel ako tancovalo babo,mne pan doktor zastavil stroj a ukazal mi len ze je tam babo ;D no a ja som tiez neni na svk ,som v cr a mam doktora dokonca primara a vraj je tu aj dobra porodnica a viete mi prosim povedat aj ci tie bolesti su normalne? 🙂 Aha no lebo vsade len ten 20tt tak som nevedela co bude odo mna chciet a verim ze tie testy su dobre a ak by neboli tak by mi dal vediet telefonicky trebars :D :/ . Dakujem za odpoved 🙂

miadi
28. jan 2015

@anamorma tie testy sa robia od 18 do 20tyzdna takze je to uplne ok ze tebe ich robili v 18tom vacsinou ich robia az okolo 20teho lebo vtedy uz sa da na 100% vidiet pohlavie...pokial nemas tu smolu ako ja ze male si hodinu a 40minut drzalo nozky krasne pri sebe ako prava dama
a tak mi povedali ze na 70%je to dievca a som z toho na nervy lebo chcem vediet na 100% nech uz si mozem robit sny a plany stym aleho hentym v ruzovom alebo v modrom..v suknicke alebo maskacoch :D
Bublinky je babatko 🙂
ja som to citila uz v 13tt a potom uz v 16veselo kopalo..toto co citis je babatko a zo dna na den ho budes citit viac a castejsie... vajecniky niekedy trochu bolia aj mna ale nie na nevydrzanie-stym by si sa mala postazovat ku komu chodis na prehliadky..popripade im aj zavolaj a opytaj sa ci je to normalne. Vysledky testou sa dozviem az v poradni 14februara a verim ze budu ok tvoje tiez 🙂

anamorma
autor
28. jan 2015

@miadi ..no tam ja asi trosku prekvapim,ale pred tyzdnom som sa definitivne rozhodla nevediet pohlavie babatka i ked som sa v polovici 3mesiaca pytala doktora na pohlavie a ten mi povedal.ze to budeeee na 50% chlapcek ako buk 😀 tak sme sa nasmiali,samozrejme som vedela,ze mi to este nepovie ale bude to teraz az do porodu tazke sa ho nepytat 😀 . Co sa tyka tych pohybov,potesila si ma strasne,vcera som cela kricat,ze som konecne nieco naozaj zacitila na rukach,ze uz konecne dava najavo babo,ze tam je a ze si to uziva,ale kricat som nemohla,lebo priatel uz spal 🙂 . Som rada,ze sa teda dozviem vysledky testov a budem sa vypytovat na kadejake otazky a bude merat a vysetrovat a pod.,ze ho znova uvidim 😀 tak dufam,nedufam,verim,ze tie nase testy a nie len nase budu vysledkovo super a tehotenstvo tiez 🙂

miadi
28. jan 2015

@anamorma jo je to dost ine ako vetry tie proste plynu smerom von logicky hehe a tieto kopanceky hoci na zaciatku maju asi silu toho vetra smeruju znutra do vrcha bruska co vetry nerobia 🙂 tam kde mas maternicu
ja som zas od malicka tak vedela ze ked raz budem tehotna ze to budem chciet vediet-musim
ja som ako decko ani na vianocne darceky nevydrzala cakat som ich vynurala v skrini este na jesen 🙂
na niektore som do vianoc zabudla ale tie hlavne nie 🙂
ja ani neviem vydrzat ked chcem niekomu urobit prekvapko...
kamoske som objednala plienkovu tortu..ale priskoro este len bola v 7mesiaci a nevedela som vydrzat ked uz bola v porodnici a prenasala a frflala ze co jej ludia davaju oblecko ked ona chce plienky tak som nevydrzala a povedala ze neboj dostanes odomna 🙂 ja som sa 2mesiace tak furt tesila ze jej urobim radost a prekvapko ale nevydrzala som to
aj mame ked som poslala kvety a vonavku k narodkam som jej to povedala minule na meniny som vydrzala ale to bolo peklo 🙂 a toto je horsie dnes cely den na nic ine neviem mysliet neviem ako to vydrzis ze prekvapko 🙂 ale ja asi nemam rada prekvapenia 🙂 je to mile ze to chces tak...ale ja si chcem uz teraz snivat o mojom dievcatku alebo chlapcekovi a nejak naraz o oboch to neni uplne ono 🙂 skusim este jeden ultrazvuk objednat na sukromnej klinike lebo tuna kde zijem robia iba 2 a tento uz bol posledny

anamorma
autor
28. jan 2015

@miadi ..haha no tak rovnaka som ja 😀 😀. Ja tiez ked niekomu nejaky darcek kupujem a mam ho uz,tak uz nevydrzim a nejak to vyblafnem :D tiez by som ccela vediet pohlavie a myslim,ze nevydrzim no uvidim :D ked tak dam zajtra vecer vediet ci som to zvladla ;D mne doktor robil zatial vzdy utz ked som k nemu prisla,je velmi dobry len zvacsa mi nic nepovie sam od seba,musim sa pytat :/

miadi
28. jan 2015

@anamorma tuna ti urobia 2ultrazvuky a konec jedine keby bolo rizikove ale tak radsej som ze neni +za tie ultrazvuky cvakam tazke prachy..som mohla mat kocar za to ..
mne tie kopanceky stacia ako uistenie sa ze male je ok 🙂 su super 🙂
no ako chces ak ti nevadi pockat pockaj 🙂 ja len tak koli oblecku aj tak riesim tesit sa budem tak ci tak nech je chalan alebo baba len neplanujem potom po porode asi pol rok niekde nieco vonku zhanat sice da sa aj cez net kupit ..ale nevydrzim cakat este 20tyzdnou a nevediet na isto 🙂

anamorma
autor
28. jan 2015

@miadi ...no to aby mali peniaze v kapse no,ale nemaju byt nahodou povinne 3? 😕 .. ja som dokonca nebola poistena a moj doktor ze to neni problem,ze nejak sa to urobi ze ma akoby hned nezapise do nejakych tych ani neviem coho a ze ani platit nebudem musiet,proste super,iba za testy v 16tt som platila lebo som nebola poistena lebo ma z prace vyhodili a nemam tu ani prechodnak,ale uz je to ok...no a mne uz tiez staci ak sa mi babo ozve samo,ale na ten velky utz musim no, hehe tak povedali ti na 70% tak myslim ze to len doplnia na 100 a bude modelecka na svete,ja si myslim,ze cakam babu,mam taky pocit a nie len kvoli tomu,ze ju aj chcem,ale vacsina mi hovori ze bude chlapcek,jocto je jedno nech su nam deticky zdrave hlavne

miadi
28. jan 2015

@anamorma ja mam midwife tej neplatime iba za testy a ultrazvuk ale tak v cene je iste aj cas tej danej zdravotacky oni maju asi $40 na hodinu..v Europe robia o dost viac ultravukov..tu v Kanade len 2..rocne sa narodi okolo 300 000 deti a stat da na ultrazvuk 60milionov..cize nechcu dat 3 jedine ak mas komplikacie alebo nieco sa vyskytne neskor..
uz asi nebudem mat dalsi len ked si objednam v sukromnej klinike (co je fuk lebo platim vsade)
ja som mala prve 3mesiace pocit ze dievca ani som si nevedela vymysliet chalanske meno...a to som si predtym myslela zeby som viac chcela chlapca toto len proste pocit taky..a potom som videla sono obrazok tvaricku a zdalo sa ze sa podoba viac na mojho muza ako na mna ze ma vacsie oci take ako on hoci tam len z boku zavrete viecko je vidno.ale ja mam oci viac vsadene dovnutra a male akoby jak tata ma vacsi ten obluk nad okom (ale mozno to moc prehnane studujem ) ale zas kamosky hovoria ze baby sa casto na otca podobaju 🙂 ja som chcela mini me alebo mini him 🙂 ale brat co ma dceru tak je cela on..takze uz fakt neviem asi je to baba 🙂

anamorma
autor
28. jan 2015

@miadi ...my to mame takisto tak v rodine,ze brat ten je po maminej strane a skor po chlapoch,vysoky normalnej postavy a ja po fotrovi,mala,uz mi pride ze aj gulata a po jeho babke som zdedila jedina modre oci :D ,takzeasi nieco na tom bude,ja tiez dufam ze ak sa mi narodi akekolvek pohlavie miminaka tak nech je vyskovo po otcovi a nie po mne, sak mam len 162cm :D a priatel 195 no tak si neviem predstavit ze bude chlapcek po mne vysoky,tak ty kokos :D ....ja mam fotku tiez z boku ale nejak moc som ju nestudovala 😀 PS: v Kanade musi byt super,len ako sa tam dostat :o :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre