Môže inulín uškodiť počas tehotenstva?

lakmeld
26. apr 2013

ahojte.som v 6+4tt a mam drobnu otazocku.kavu chcem nahradit napojom Caro, vsak Caro Vitality, kde je viac inulinu. nemoze to uskodit? (docitala som sa na jednej stranke, ze inulin v cistej forme neni pre tehotne •~•). Dakujem 🙂

bamb27
26. apr 2013

@lakmeld naopak, inulin je skvela vec, je to vlaknina z cakanky, cisto prirodna zalezitost, ma prirodzeny probioticky ucinok nakolko napomaha mnozeniu priaznivej crevnej flory a zlepsuje vstrebavanie roznych mineralov a stopovych prvkov, zlepsuje travenie, cinnost criev ... urcite si daj Caro, inulin mozu aj tehotne 😉

lakmeld
autor
26. apr 2013

@bamb27 dakujem za info 🙂.. uz mam uvareny "kyblik" s mliekom 😀..vobec mi kava neodchadza z chute, skor naopak.doteraz som si dala vzdy rano malu salku (hlavne kvoli tlaku 95/65), ale ziada sa mi viac.chute ukludnim Carom a tlak poriesim tekutinami (i ked ja som typ, co pije 2,5-3l denne uz roky)

angua27
26. apr 2013

@lakmeld, Caro určite môžeš, ja som na ňom fičala celé tehu aj kojenie. a teraz si ho často dávame so synom k večeri. 😉 a ako písala bamb27, inulín je iba k prospechu.
apropo káva, ak máš nízky tlak, jednu kávu denne môžeš. je to bezpečnejšie, ako keby si mala niekde sebou seknúť kvôli nízkemu tlaku. tiež patrím k tým nízkotlakovkám a od gynekológa som mala priam nariadenú jednu kávu denne. 😉

lakmeld
autor
26. apr 2013

@angua27 to rada pocujem.predsalen chut kavy je specificka, ale musim uznat, ze aj Caro mi chuti 🙂
(som trosku vystresovana, okolo 3tt bolo pred velkou nocou.absolvovala som meninove akcie,velka noc,narodeninove akcie,popijalo sa statocne 😔 ,takze chcem vsetko, co moze uskodit,
vylucit)

angua27
26. apr 2013

@lakmeld, neboj sa o malé. v 3tt ešte nie je placenta prepojená s krvným obehom, takže si určite drobčekovi nijako neublížila. príroda to má dobre zariadené, v tom čase predsa ženy ešte netušia, že sú tehu. 😉
ja osobne zastávam názor, že príroda je mocná a treba počúvať svoje telo. ak máš chuť na kávu, telo si ju pýta a určite by si nepýtalo nič, čo by Tebe, alebo malému ublížilo. všetko s mierou a určite bude všetko v poriadku. prajem krásne tehuľkovanie. 😉

lakmeld
autor
26. apr 2013

@angua27 mas úplnú pravdu.ja stale hovorím, ze treba počúvať svoje telo a vnímať pocity.to nikdy neklame a nesklame. a babenko tiez dá najavo co ano a co nie 😉
dakujem 😍☀

venny26
26. apr 2013

Caro káva je v pohodke aj obyč. káva jedna za deň.

zuzulica
26. apr 2013

@lakmeld Ja pijem Caro celé tehotenstvo 😉

lakmeld
autor
27. apr 2013

ahojte tehulky 🙂. opat drobna otazocka. mozem v klude uzivat Bio-Selen+Zinok? neviem nikde na nete najst povoleny max.prijem zinku a selenu v uq. dakujeem :-*

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre