Ahojte maminy ma niektora z Vas skusenost alebo posudi ci je mozne to, ze dnes manzel prilozil hlavu na moje brusko a pocul babetko ako plakalo 😕 je mozne ze babetko v bruchu place???????? 😝 dakujem za kazdu odpoved.....
podľa naozaj vedeckých výskumov v poslednom období - áno, je to možné. Napr.: http://www.netdoktor.at/nachrichten/?id=115299 zdroj: Jeannine Gingras (Univerzita North Carolina, Chapel Hill) et al.: Archives of Disease in Childhood – Fetal and Neonatal Edition 2005, Bd. 90, S. F415-418 - ddp/wissenschaft.de
nepocula som o tom este pochybujem ze babatko v bruchu place
Wau ! O tom som ešte nepočula, ale je to veľmi zaujímavé 🙂
pochybujem zeby cez plodovu vodu plakalo,teda zeby to bolo počuť 🙂
ak by aj plakalo, v prvom rade by si to citila a pocula ty. 😉
uz sa tu rozoberala takato tema, kuk sem https://www.modrykonik.sk/forum/3-trimester/pocula-som-plac-dietatka-v-brusku/ 🙂
ja teda neviem či je to možné - ale plač je definovaný ako vzduch vychádzajúci cez hlasivky von- preto počujeme plakat a babatko v brušku predsa nedýcha- teda nie cez nos- pusu..... to zanmená že by to asi možne nebolo....ale ked dokaže čikutat ... 😉
no podla mna je to riadna blbost. to nieje predsa mozne, kedze sa prvy krat nadychne az vonku a pri placi sa pouzivaju pluca. a nepocul nieco ine?aj zaludok a creva vydavaju vselijake zvuky. 😀
Dieťa cíti veľmi dlho pred narodením. Nemyslím si, že je to hlúposť, zvuk sa vodou predsa šíri a tak ako počuť tlkot jeho srdiečka je možné počuť aj jeho plač. Nepripadá mi to vôbec ako sci-fi a nechápem urážky mnohých prispievajúcich. 😉
plakat v brusku moze, je o tom aj video z ultrazvuku, ale zeby bolo pocut plac? neviem, skor nie ako ano, vodou sa sice zvuk sirit moze, ale ako dieta vytvori ten zvuk ked cez hlasivky mu neprudi vzduch? dieta ani v bruchu nedycha plucami, nema cirkulaciu v plucach, neviem ako by vytvorilo zvuk placu 😅
a keby aj plakalo, tak co?..nijak nezistis ci je to pravda , ci nie..tak to neries...tes sa , ze kopka, ze ho citis...a plac..no uzijes si ho este dost, ked ho budes mat uz pri sebe...krasne tehulkovanie a cim menej placu drobca uz na tomto svete 😉
zda sa mi to nepravdepodobne. Ako asi by realne plakalo? Skor sa mu mohlo stikutat, ale to si predsa musela citit sama, ako mierne zasklby. A to tiez podla mna nie je sprevadzane ziadnymi zvukmi, len pohybmi branice. Cize ani to tvoj muz nemohol pocut. Skor citit na uchu tie zasklby.
Babulka, je rozdiel citit a PLAKAT hlasno, ze to pocuje niekto s prilozenym uchom. A je zasa nieco ine srdce a jeho zvuk a plac. To su dve neporovnatelne veci. Srdce nie je odkazane na prenos zvuku hlasivkami, plac ano a ja teda si nie som ista do akej miery su hlasivky vyvinute v prenatalnom stadiu. Neviem si predstavit vzlykot vo vode. Preto sa skor priklanam k pochybovacnym nazorom a skor mi to pride trosku pritiahnute za vlasy a pan manzel si asi zafantaziroval. Ostatne, nech si manzel precita co to o vyvojovych stupnoch dietatka, viac pochopi nakolko citi a vnima a coho vsetkeho je v tom ktorom stadiu schopne. 😉
A urazky som si tu nevsimla.
Zvuk vznika prechodom vzduchu cez hlasivky, v brušku to nie je možne.
Prvy pocutelny plac, ktory babätko zo seba vyda vznika az po prvom nadychu, takze nie.
o tom som ešte nepočula teda 😨
nemozne.Sak nedycha.Skus nedychat a rozpravat.Moholo pocut akurat tak skvrcanie plodovej vody
Mne chlap vzdy hovori ze to znie ako ked kvapka voda v jaskyni, to bude asi nieco ine 😀
neviem, či ešte niekto číta túto tému, ale plač to určite nie je. Dieťa má práveže v brušku štikútku, normálne sa mu čká. Tak možno z toho tie zvuky..
suhlasim...moze to byt stikutanie...o placi som zatial nepocula...zvuk sa moze sirit aj vodou, ale otazka znie, ako by mohlo babatko v plodovej vode vydat nejaky hlasok (plac), ked ten vznika rychlym pohybom vzduchu v nasich hlasovych organoch 😨 ...chyba mi tam ten vzduch...
podľa mňa ti škvŕkalo v bruchu 😀
Nezmysel. 😎
Som presvedcena ze ano....mala som taku uzkost z problemov v rizikovom tehotenstve a velmi som sa rozplakala...v zapati sa mi zacalo triast brusko a bolo to ine trasenie ako stikutkanie...nebolo to so zvukom ..jasne ze zvuky z bruska nepocut iba ak ten stary film,,nemy vykrik" o potrate.....ale to je na inu temu 😒
Viem ze aj babatko v brusku plakalo, uz som to tu davala ale je to velmi zaujimave takze ak som papagaj
prepacte...na tejto stranke je tato tema vecne opakovana...dieta naozaj citi s matkou a pocuje okolity svet aj ked ho my nepocujeme... 😢 😢 😢
hm...myslím,že to bolo škvŕkanie v bruchu prečo by plakalo,keď mu je tam dobre 😉
cooooo?
co si ty chlapi nevymyslia 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tak o tom som ešte nepočula 😀 ale možne je všetko a som tiež zvedavá na odpovede 😀 ved ak to babetko v tom brušku všetko vníma a rozpoznáva maminu tak možno aj plačka 😉