Môže bábätko v brušku plakať?

kamelia0111
5. dec 2010

Ahojte maminy ma niektora z Vas skusenost alebo posudi ci je mozne to, ze dnes manzel prilozil hlavu na moje brusko a pocul babetko ako plakalo 😕 je mozne ze babetko v bruchu place???????? 😝 dakujem za kazdu odpoved.....

andrejka77
5. dec 2010

tak o tom som ešte nepočula 😀 ale možne je všetko a som tiež zvedavá na odpovede 😀 ved ak to babetko v tom brušku všetko vníma a rozpoznáva maminu tak možno aj plačka 😉

maggie2
5. dec 2010

podľa naozaj vedeckých výskumov v poslednom období - áno, je to možné. Napr.: http://www.netdoktor.at/nachrichten/?id=115299 zdroj: Jeannine Gingras (Univerzita North Carolina, Chapel Hill) et al.: Archives of Disease in Childhood – Fetal and Neonatal Edition 2005, Bd. 90, S. F415-418 - ddp/wissenschaft.de

katecameron
5. dec 2010

nepocula som o tom este pochybujem ze babatko v bruchu place

minnie55
5. dec 2010

Wau ! O tom som ešte nepočula, ale je to veľmi zaujímavé 🙂

titkovamiriam
5. dec 2010

pochybujem zeby cez plodovu vodu plakalo,teda zeby to bolo počuť 🙂

zucha
5. dec 2010

ak by aj plakalo, v prvom rade by si to citila a pocula ty. 😉

mrka2
5. dec 2010
samasa
5. dec 2010

ja teda neviem či je to možné - ale plač je definovaný ako vzduch vychádzajúci cez hlasivky von- preto počujeme plakat a babatko v brušku predsa nedýcha- teda nie cez nos- pusu..... to zanmená že by to asi možne nebolo....ale ked dokaže čikutat ... 😉

alexandrah
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zdenda86
5. dec 2010

no podla mna je to riadna blbost. to nieje predsa mozne, kedze sa prvy krat nadychne az vonku a pri placi sa pouzivaju pluca. a nepocul nieco ine?aj zaludok a creva vydavaju vselijake zvuky. 😀

bubulka722
5. dec 2010

Dieťa cíti veľmi dlho pred narodením. Nemyslím si, že je to hlúposť, zvuk sa vodou predsa šíri a tak ako počuť tlkot jeho srdiečka je možné počuť aj jeho plač. Nepripadá mi to vôbec ako sci-fi a nechápem urážky mnohých prispievajúcich. 😉

corinno
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
latvia
5. dec 2010

plakat v brusku moze, je o tom aj video z ultrazvuku, ale zeby bolo pocut plac? neviem, skor nie ako ano, vodou sa sice zvuk sirit moze, ale ako dieta vytvori ten zvuk ked cez hlasivky mu neprudi vzduch? dieta ani v bruchu nedycha plucami, nema cirkulaciu v plucach, neviem ako by vytvorilo zvuk placu 😅

traktor
5. dec 2010

a keby aj plakalo, tak co?..nijak nezistis ci je to pravda , ci nie..tak to neries...tes sa , ze kopka, ze ho citis...a plac..no uzijes si ho este dost, ked ho budes mat uz pri sebe...krasne tehulkovanie a cim menej placu drobca uz na tomto svete 😉

jabadaba
5. dec 2010

zda sa mi to nepravdepodobne. Ako asi by realne plakalo? Skor sa mu mohlo stikutat, ale to si predsa musela citit sama, ako mierne zasklby. A to tiez podla mna nie je sprevadzane ziadnymi zvukmi, len pohybmi branice. Cize ani to tvoj muz nemohol pocut. Skor citit na uchu tie zasklby.

Babulka, je rozdiel citit a PLAKAT hlasno, ze to pocuje niekto s prilozenym uchom. A je zasa nieco ine srdce a jeho zvuk a plac. To su dve neporovnatelne veci. Srdce nie je odkazane na prenos zvuku hlasivkami, plac ano a ja teda si nie som ista do akej miery su hlasivky vyvinute v prenatalnom stadiu. Neviem si predstavit vzlykot vo vode. Preto sa skor priklanam k pochybovacnym nazorom a skor mi to pride trosku pritiahnute za vlasy a pan manzel si asi zafantaziroval. Ostatne, nech si manzel precita co to o vyvojovych stupnoch dietatka, viac pochopi nakolko citi a vnima a coho vsetkeho je v tom ktorom stadiu schopne. 😉

A urazky som si tu nevsimla.

kinsi
5. dec 2010

Zvuk vznika prechodom vzduchu cez hlasivky, v brušku to nie je možne.

emmaelzer
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pia22
6. dec 2010

Prvy pocutelny plac, ktory babätko zo seba vyda vznika az po prvom nadychu, takze nie.

chrisantheme
6. dec 2010

o tom som ešte nepočula teda 😨

bianca
6. dec 2010

nemozne.Sak nedycha.Skus nedychat a rozpravat.Moholo pocut akurat tak skvrcanie plodovej vody

laerke
7. dec 2010

Mne chlap vzdy hovori ze to znie ako ked kvapka voda v jaskyni, to bude asi nieco ine 😀

tinki
17. jan 2011

neviem, či ešte niekto číta túto tému, ale plač to určite nie je. Dieťa má práveže v brušku štikútku, normálne sa mu čká. Tak možno z toho tie zvuky..

ivett1
17. jan 2011

suhlasim...moze to byt stikutanie...o placi som zatial nepocula...zvuk sa moze sirit aj vodou, ale otazka znie, ako by mohlo babatko v plodovej vode vydat nejaky hlasok (plac), ked ten vznika rychlym pohybom vzduchu v nasich hlasovych organoch 😨 ...chyba mi tam ten vzduch...

zuzanocka
19. jan 2011

podľa mňa ti škvŕkalo v bruchu 😀

bellugia
21. jan 2011

Nezmysel. 😎

olejka
17. máj 2013

Som presvedcena ze ano....mala som taku uzkost z problemov v rizikovom tehotenstve a velmi som sa rozplakala...v zapati sa mi zacalo triast brusko a bolo to ine trasenie ako stikutkanie...nebolo to so zvukom ..jasne ze zvuky z bruska nepocut iba ak ten stary film,,nemy vykrik" o potrate.....ale to je na inu temu 😒
Viem ze aj babatko v brusku plakalo, uz som to tu davala ale je to velmi zaujimave takze ak som papagaj
prepacte...na tejto stranke je tato tema vecne opakovana...dieta naozaj citi s matkou a pocuje okolity svet aj ked ho my nepocujeme... 😢 😢 😢

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alal
17. máj 2013

hm...myslím,že to bolo škvŕkanie v bruchu prečo by plakalo,keď mu je tam dobre 😉

kubuliatko
17. máj 2013

cooooo?

talula
17. máj 2013

co si ty chlapi nevymyslia 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre