Mohol röntgen uškodiť bábätku?

banbinka
9. dec 2013

Mám jednu otazočku?11 dni mi meška mrška ani test som nerobila ani u gyn .som nebola dnes som mu volala a objednal ma az o mesiac má plné terminy 😒 a teh.testom moc neverim.Len môj problém nieje možne tehotenstvo dietatku by som sa potešila samozrejme,ale moj problem je to že posledny menzes som mala 3.11.a dna 11.11 som bola na CT chrbtice a 25.11 na rengene nosnych dutín.S priatelom sme davali pozor ziadna "nehoda"sa nestala(ale ako sa vravi čert nikdy nespi)ja by som sa aj baby potešila,len sa bojim či by bolo zdravé. ☹ velmi ma to trapi...:( ak b& som aj bab& cakala velmi by som chcela aby bolo zdravučke.Co si myslite uškodilo to plodu??dakujem za odpovede.

jeemima
9. dec 2013

urob si ten test mozno sa vobec touto otazkou nebdues musiet zaoberat ...a ak tehotna si ci sa to dozvies teraz alebo o mesiac nic na tom nezmenis....tie rtg mohli a nemuseli nijako babu ublizit takze tazko odpovedat

kaktusik007
9. dec 2013

ak by si hned aj bola tehotna

menzes 3.11 - cize k uhniezdeniu mozno doslo 17.11, cize CT mozes ako potencialny zdroj nebezpecia vylucit... a 25.11 - rontgen nosnych dutin nie je brucho, dnes su uplne ine velkosti ziarenia ako boli v case vynajdenia rontgenu, takze - pohoda tiez, potomok rontgena sa ti isto nenarodi 🙂

iwqa
9. dec 2013

len nestresuj kým nemusíš, skúsi si kúpiť testy aspoň dva rôzne a uvidíš

bajana
9. dec 2013

preco neveris tehu testom? aspon orientcne by som si urobila zo 2 typy....CT bolo este pred ovulkou zda sa, takze to je v pohode, RTG nie je nic hrozne, namatkovo som vyguglila toto:
http://zena.centrum.cz/deti/tehotenstvi-a-mimin...
drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo...a urcite testni, nech vies, na com si....

mahulenka87
9. dec 2013

myslím si, že sa nemusíš báť 😉 Testy sú spoľahlivé. Kúp si 2 či 3 značky a otestuj. To CT a RTG nieje také nebezpečné, hlavne takto skoro

mariamihalikova
9. dec 2013

Ak si tehotná, rtg plodu určite neublížilo 🙂 môžeš byť v kľude, ja som otehotnela 14.10. a na rtg som bola 16.10. a gynekológ mi povedal, že takto skoro rtg neovplyvňuje plod, že ešte si vie náhodou poškodené bunky nahradiť zdravými, ale že určite sa nič nestalo 🙂 verím a myslím pozitívne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre