Miniinterupcia

alexandra206
28. feb 2017

Prosim ma niekto skúsenosť s miniinterupciou...to je interrupcia do 8tt

kacenka2803
28. feb 2017

Dobre s zvaz či to chceš vieš koľko je parou ktoré by koli dieťatku spravili všetko a tí si tehotná nosis zázrak pod srdcom neodsudzujem tá ale máš nejaký vazny dôvod pre interupciu ? To je to posledné ....

montblanc
1. mar 2017

Chudatenko male, to ho daj radsej niekomu na adopciu. Niekto ho bude milovat najviac na svete.

sunny8
1. mar 2017

Robis si srandu ? Nerob to ! Je to zivy tvor ... Keby to podstupila tvoja mama nebola by si tu ... A co ked dalsie uz mat nemozes ? Jedno dietatko vzdy nejako uzivis nech by si bola na tom.akokolvek popripade ho das na adopciu ale nezabijaj ho

katulienkax
1. mar 2017

Ale ona už ma tri 🙂

ksulka
1. mar 2017

daj na adopciu radsej, alebo aj mne

meusicka
1. mar 2017

@alexandra206 ked uz na nu pojdes, tak to budes ma ty na svedomi a budes s tym musiet zit. ale zase chapem, 3 deticky vychovat je tiez tazka uloha. na tvojom mieste by som zvazila, ci si nedas podviazat vajecniky, ked uz viac deticiek nechces. aby sa potom zase nestalo, ze to tu budes znova riesit.
ja mam za sebou kyret, v 11tt, mojmu dietatku nebilo srdiecko. takze to je ine.
ked si sa rozhodla pre, tak jednoducho treba ist za dr a ten ti poie ako dalej.

alexandra206
autor
1. mar 2017

Viete mam 3deti maju 3 a 11mesiacou. Rok a 9mesiacou.8mesiacou byvame v podnájme. 2izbovom na konci dediny a nemáme ani auto a od mesta byvam 30min co je uz s 3mi problem ja neviem co robit

katie23
1. mar 2017

@alexandra206 Chapem Ta, ale v konecnom dosledku sa musis sama rozhodnut. Dneska su moznosti utajeneho porodu a mozes dat aj dieta na adopciu. Nehazarduj svoj zivot a zivot svojho dietata ked si mu ho dala. Ale ako hovorim kazdy pozna svoje miznosti. V buducnosti, ale pamataj na ochranu pred otehotnenim. Drzim prsty akokolvek sa rozhodnes☺

aspinka
1. mar 2017

@alexandra206 a co ochrana? Pri tolkych detoch si mala zichrovat vsetkymi moznymi sposobmi. Lebo teraz si vyriesis problem interupciou? Moja mama prosila o interupciu pri mne v tej dobe bola len po znamosti takze mala smolu ale zaroven cely zivot tvrdila ze nic lepsie sa jej v zivote nemohlo stat lebo ja som bola pre nu cely zivot nesmierne dolezita aj ked uz mala predomnou dve deti 😉 tesne pred smrtou mi hovorievala "ako velmi som ta nechcela tak som za teba cely zivot vdacna" 😉

alexandra206
autor
1. mar 2017

@katie23 ale.ked.uz clovek porodi nikdy neda.prec a ja meviem.ci by to zvladla.4

katie23
1. mar 2017

@alexandra206 Porad sa s manzelom a spolu sa rozhodnite. Verim, ze sa rozhodnete spravne. Je tazke pochopit Ta v Tvojej situacii, len Ty musis vediet ci to zvladnes. Mas este chvilocku cas na rozmyslenie...rozhodni sa tak, aby si casom nelutovala svoje rozhodnutie. Drzim prsty a verim, ze sa rozhodnete spravne❤

natasaslavo
1. mar 2017

aj ja mam skusenost pred troma rokmi som ju podstupila a dodnes si to vycitam,ale vtedy som bola hlupa a nerozmyslala som,co by si chcela vediet

bobricek1979
1. mar 2017

@alexandra206 je nezodpovedné takto sa zbaviť zodpovednosti. Viem že to máš ťažké, ale čo ochrana veď si vedela že máš ďalšie tri. Nezabudni že s tým budeš žiť ty. Čo manžel poraďte sa zhodnotte. Sú adopcie hniezda zschrany ale to vieš len mu prosím neber život. Vravím ti to ako žena, ktorá xrokov márne bojuje o to jedno. Čo iné by za to dali. Nemá vám kto pomôcť z rodiny? Držím prsty, aby si sa správne rozhodla.

bobricek1979
1. mar 2017

@alexandra206 a hlavne dáte si už pozor keď toto dieťatko dáš preč je to riešenie? Uvaz

stanulienkat
1. mar 2017

rob ako uznas ty za vhodne a nie co ti ini ludia radia. Ked teraz ledva existujete, tak preco sa nechranite?? Este ste o takom nepoculi?? Je to vrcholne nezodpovedne.

sunshine1311
1. mar 2017

Ak si pevne rozhodnutá , tak toto je otázka skôr na tvojho gynekológa lebo pochybujem, že ti tu napíše žena, ktorá niečo takéto z vlastnej vôle podstúpila.To nie je vec, s ktorou sa po takom zážitku niekto len tak zdôverí.Keď som prišla o bábo v prvom trimestri, bola som na izbe s dvomi babami, ktoré boli dobrovoľne na interrupcií, jedna bola mladučká stredoškoláčka a druhá už žena vydatá , ktorá mala doma deti.Tá prvá sa po zákroku zosypala, tá druhá bola v pohode pred aj po.Takže je to na každom ako sa s tým vyrovná. Ale napadlo mi , že čo potom ak sa zase "pritrafí" , zase pôjdeš na zákrok ? Treba uvažovať nad ochranou, teraz dáš za zákrok nejakých 400 eur alebo koľko to presne stojí, to isté by si dala za sterilizáciu...

kacenka2803
4. mar 2017

Adoptujem si tvoje bábo hneď po pôrode prosím nezabijaj ho mi sa snazime o druhe bábo boli sme na umelom oplodnení a nič moje číslo je 0907 277 367

ukulela
4. mar 2017

zeny, co pisu, ze si to dieta vezmu/adoptuju- je to vobec u nas pravne mozne? myslim, ze nie - ved rodicia idu podla poradovnika, nie?
utejeny porod - jasne, na dedine sa jej podari utajit tehotenstvo, aby ju potom nelyncovali,ked jej brucho zmizne a ona bude bez dietata ...
@alexandra206 ja ta nebudem odhovarat a ani odsudzovat , ak su pre teba 4 deti vela, mas este rychlo legalnu moznost to zmeniit. a pri tej prilezitosti ale popremyslaj nad antikoncepciou/mozno aj sterilizaciou. aby si nemusela podobnu dilemu riesit o par mesiacov znova. co sa tyka rkonvalescencie po UPT to ries s gynekologom.
inac, prachy na to mas?

kacenka2803
4. mar 2017

Tak bud niekomu zalezi na poradovníku ...Alebo sa dve matky dohodnú samozrejme aby bolo všetko právne vporiadku

moni244
4. mar 2017

Mas dve moznosti, zacat sa spravat dospelo a zodpovedne a prijat 4 dieta, alebo ist na potrat, ale tak, ci tak by bolo namieste zacat rozmyslat nad ochranou.

sense
4. mar 2017

skusenost nemam, mam za sebou len miss abort ale skor by som sa obratila rovno na gynekologa, lebo tu ta budu len sudit, odsudzovat a prehovarat aby si si to nechala...

ja ti nepoviem ani sprav to ani nechaj si to, zvaz si vsetky pre a proti , nech sa rozhodnes ako kolvek vyrovnat sa budes musiet s tym sama...

sibalka21
4. mar 2017

Je to tvoja vec, ked si to chces dat prec, tak si daj... Ale treba sa poradit s gynekologom, nie na fore pre mamicky..... Len tak niekomu dat dieta nemozes, nieje to legalne... A bud taka dobra a pouzivajte ochranu, ked uz teraz nemate z coho zit....

marlenka222
4. mar 2017

Necitala som prispevky iba nadpis. To je jedno ci skusenosti s miniinterupciou alebo interupciou. Ide o prerusenie tehotenstva- toho obdobia, kedy sa v zene vyvija dalsi clovek, dieta. Takze muniinterupcia- interupcia je zbavenie sa dietata. Pardon tym, ktore dieta do x tyzdnov tehot.nepovazuju za dieta. Je jedno, ci je v 8.,15, 30. tyzdni. Stale sa vyvija dieta a nie vec ci zviera. Sprosta to doba je dnes. Milion moznosti, milion kravin, ktorymi vymyvaju mozog. miniinterupcia a kadeake hovadiny a pritom ide o dieta. Preco sa mu vyvinie najskor srdce?

ukulela
4. mar 2017

@kacenka2803 ako konkretne to chces pravne osetrit? zaujima ma to, lebo podla toho, co som citala,sa to neda ... nejde o to, ci mi zalezi na poradovniku, ale o to, ako je nastaveny system. zena porodi,uvedie, ze dieta ide na adopcoiu a dostane ho prvy par z poradovnika. pokial ho teda nechce asi otec, resp. mozno este niekto z rodiny, nie? to by sa tvoj manzel musel priznat k otcovstvu.

lucka227
4. mar 2017

@alexandra206 pokial upt tak cim skor tym lepsie.Pripadne zvaz aj podviazanie.Mali ste davat pozor ale stalo sa.Pokial mu nevies zabezpecit to,co potrebuje a mate sa tlacit...je to na tebe,neriad sa nikoho radou...

kacenka2803
4. mar 2017

A keby sa to tak stalo ... Všetko sa dá keď sa chce a drobceka môže dať pani starkej, babke ja nevravím že ho musi dať mne .... Vždy je možnosť rozhodnutia

bluka2
4. mar 2017

@ukulela Asi mysli niekde v zahranici mozno?

neznamag
4. mar 2017

Sedia vedľa teba všetky 3, vieš si predstaviť, žeby si jedno z nich nemala, lebo by si ho dala "preč"? Nechcem súdiť, ale radšej adopcia ako toto. X párov čaká na bábätko, tak prečo nepotešiť jeden pár a zároveň nedať šancu tomu drobcovi?

ukulela
4. mar 2017

@kacenka2803 pisala si "adoptujem si tvoje babo hned po porode" - ja len reagujem amyslim, ze to u nas nie je pravne mozne. resp len sposobom, ktory nie je legalny.
ano, moze ho dat mame/babke - ktore maju kolko rokov? zena, ktora uz ma 3 deti s pravdepodnostou bliziacou sa k nule stvrte donosi a da adoptovat. ona by si ho uz potom nechala. preto sa dopredu obava, ci ho uzivi, ci nebudu prve tri este viac stradat ... je jej velka nezodpovednost, ze opat otehotnela (zrejme ani tretie, mozno ani druhe neboli planovane) a je mi luto vsetkych zien, co sa snazia a nemozu mat deti. rozumiem, ze im je trnom v oku a srdci taketo konanie. ale skratka u nas ma zena moznost sa rozhodnut ... ked nad tym premysla, asi vie preco.

ukulela
4. mar 2017

... aeste by ma teda zaujimalo, aky ma postoj manzel/partner? aj to je dolezite ... zakladatelka ho nespomina, nevieme, v akej je realne situacii. ale tri deti,podnajom, to nevyzera ruzovo. osobne si myslim, ze 3 a 4 deti uz nie je nejaky velky rozdiel, ale dolezite je, aby mali stabilny prijem a moznost obratit sa aj k niekomu o pomoc napr so strazenom a pod.. ak ho nemaju, tak aj uvahy o interupcii su opodstatnene.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre