Meria ultrazvuk presne?

marika1112
26. nov 2014

Ahojte Maminy, neda mi to tak musím sa informovať... Chcem sa len opýtať tie ktoré ste boli tehotné a mali ste mladšie tehotenstvo o par dni dopadlo to vsetko oki??? Ja viem ze to moze byt spôsobené neskoršou ovu ale tie Maminy ktoré presne vedeli kedy bola ovu a aj tak im tam par dni lietalo?najdu sa aj take?? Myslim tým ci vsetky plody su tabulkove alebo je mozne ze niektoré rastie rýchlejšie niektoré pomalšie? Práve dnes som si pozerala moje merania podla ultrazvuku a mam to voláke moc divne.... Posledna pm bola 19.3.2014 -25.6.2014 bolo babo velke podla ultrazvuku 55 mm-12tt+1d..... 22.7. Bolo babo velke 106mm... A to bol 16tt+4d.... Stale mi to volako skáče .... Skúste poradiť....dakujem 😒

belllinka
26. nov 2014

@marika1112 Hladas problem tam, kde nie je. Ultrazvuk nemeria presne, odchylky su uplne bezne. Ak to neznepokojilo dr. co ti robil UZV, tak je vsetko v poriadku. Ved pockaj neskor, ked budu babatku na UZV merat aj jednotlive casti tela. To bude mat napriklad hlavicku velku na 30 tt a stehennu kost na 33tt a i tak bude vsetko ok. Take odchylky su povolene.

trgypadl
26. nov 2014

@marika1112 a co sa Ti konkretne na tych meraniach nezda??

marika1112
autor
26. nov 2014

@belllinka bože tak toto mi ani nevrav to sa uz načisto zbláznim asi;)))) ale nie... Ide mi len o to ze moj doki mi na nič nechce odpovedať zevraj su to nepodstatne veci... A kedže som uz 2x o babo prišla tak mam obavy a vela veci ma zaujíma ... Tak to musím riešiť aspoň takto podla skusenosti mamičiek.... Dakujem za odpoved;)) 😉

marika1112
autor
26. nov 2014

@trgypadl no preco mam až taký posun medzi poslednou ms a ultrazvukom ked viem kedy bol styk.... Viem ze aj ovu bola neskor ale nie až tak neskoro... Lieta mi tam skoro 2tyzdne.... Tak som len chcela vedieť ci moze byt plod o trosku mensi;)) alebo v com moze byt problem....

katrinka8
26. nov 2014

@marika1112 - neboj sa, ultrazvuk určite nemeria presne. Takmer každá mamina sa tu potýka s takýmto "problémom". Bábo sa hýbe, ono ten prístroj nie je všemocný 😉 Nestresuj sa, užívaj si tehotenstvo a teš sa na bábätko 🙂 Môj synček mal byť podľa utz v 36 tt "drobnejší" (tak do 3100 g maximálne), a narodil sa ako 3.750 g "drobček" 😀 Na začiatku tehotenstva mi obidve detičky kadejako "skákali", pri dcérke som dokonca mala postupne pridané asi 3 termíny pôrodu, každý s odstupom cca 2 týždne. Nakoniec sa narodila úplne v iný deň, 10 dní po tom "poslednom" termíne 😀

monicm
26. nov 2014

@marika1112 predpokladám,že tvoj dr. vie o tom,že si dvakrát potratila,tak ak ti povie,že sú to nepodstatné veci,tak mu ver,keby to bolo dôležité,ohrozovalo to tehu,tak ti hned povie a šikuje ťa do nemocky 🙂 🙂 .neboj sa,deti keby všetky deti rástli tabuľkovo,tak sú všetky rovnako veľké pri narodení 😉 😉 😉

marika1112
autor
26. nov 2014

@katrinka8 jooj tak ma to ukludnuje ked si to čítam a viem ze niesom v tom sama;))) dakujem

monicm
26. nov 2014

@marika1112 deti len do cca 3 mesiaca rastú viac menej rovnako,potom to je už niečo celkom iné,raz priberie viac,raz menej,raz porastie viac nôžka,raz rúčka,raz je otočené tak,raz naopak,neboj sa,to bude ešte len veselo 😀 😀 😀

danieli
26. nov 2014

nuz ani my nie sme kazda 90-60-90 a pritom sme vsetky krasne, aj u nas hodnoty skakali a to este ked merali dvaja lekari par dni po sebe, tu nozicka kratsia tam brusko vacsie, maly mal mat 2500 g a vytiahli sme sotva 2 g, naozaj sa tym netrap, ak ma este k tomu lekar starsi pristroj...ani nehovorim...

katrinka8
26. nov 2014

@marika1112 - doktori do úvahy nikdy neberú ani dátum styku a ani dátum ovu 😉 (aj keď ho vieš, iba v prípade, ak by si náhodou nevedela PM? tak aby sa mali od čoho odraziť, inak nie). Netráp sa, všetko je v poriadku.

danieli
26. nov 2014

pardon 2000 g 😀

marika1112
autor
26. nov 2014

@monicm no ten moj doki je.... Práveže ten mi nič nehovorí aj ked sa pýtam... Chcem ho vymeniť aj ho vymením ale až po pôrode.... Ale dakujem aj za tvoj názor;)

katarinamarkova
26. nov 2014

@marika1112 nie nemeria presne, je to len orientacne meranie. pokial ti nelietaju viac ako 2t. je to OK

marika1112
autor
26. nov 2014

Dievcence zlate ste;) super ze aj takého zeny existuju co vedia podporiť;)

dobromila1111
26. nov 2014

Na každom ultrazvuku som mala iný termín pôrodu. Hovorili mi, že babo je menšie, pritom bol akurát a narodil sa s priemernou váhou. Vraj najpresnejsi je ten utz v 12tt..

marika1112
autor
26. nov 2014

@dobromila1111 no ved to ze do 12tt by to malo byt presne.... A mne to lieta tak to ma tak trosku trápi... Ja chápem ze po 1trimestri uz rastu babatko inako ale asi aj v tom 1 trimestri rastu individuálne a nie tabuľkovo;))) a aj preto majú potom zeny mladšie tehotenstvo.... ;)

trgypadl
26. nov 2014

@marika1112 a kedy bol styk???vsetko zavisi od toho kedy bola ovulscia,kedy doslo k oplodneniu a kedy k uhnuezdeniu.aj ked je urceny termin porodu,je to vzdy predopkladany TP,a treba to vzdy brat plus minus 2 t.uzv v 20 a 30 t sedel???teraz si uz v 36 t,takze je podstatne ako to vyzera teraz

marika1112
autor
26. nov 2014

@trgypadl 19.3 posledna menstruacia .... Posledny cyklus pred otehotnením 38 dni.... Styk bol 6.4:) presne vsetko viem;)))) no a 25.6 som bola v 12tt+1 d podla ultrazvuku.... Crl bolo 55 mm;) a potom 22.7 bolo crl 106 mm a to bol 16tt+4dni;) takze katastrofa.... Teraz mi povedal doki ze uz to nieje rozdiel až 2 tyzdne ale o par dni menej;) tak som z toho somár a mam 3 termíny porodu;)

denisafono
26. nov 2014

@marika1112 neries lebo ta j.Ebne. Uzivaj si tehu a tes sa na babo. 😀

marika1112
autor
26. nov 2014

@denisafono hahaha;) zlataaa;) dakujem. ;)

trgypadl
26. nov 2014

@marika1112 mali ste pocas cyklu iba 1 x styk???kde tam vidis katastrofu???v 16 tt meral crl??zvykne sa udaj bpd merat.ake terminy mas udane???kazdy plod je iny...a vsetko zavisi aj od ulozenia baba v maternici a namerania udajov

siska53
26. nov 2014

@marika1112 nemeria presne. Takze zachovaj pokoj.

marika1112
autor
26. nov 2014

@siska53 dakujem;))) toto ma ukludnuje;)))

siska53
26. nov 2014

@marika1112 ono to je takr,ze doktori vyplasia aj kvoli tomu zr hlavicka zaostava za koncatinami ci opacne...
Mne pri prvom na zaciatku povedal,ze je nejake male na svoj vek,ale teda,ze tazko este zmerat take malinkate. No a nakoniec mi v 20.tt upresnoval termin porodu o skoro tyzden skor (co sa aj zhoduje s tym,kedy to bolo,lebo ja som mala nepravidelny cyklus).
Ono je to vzdy hore-dolu aj s vahou babatka..

Najpresnejsie miery budes vediet po narodeni. '🙂

scaramelka
26. nov 2014

Už mám dva pôrody za sebou a ani jeden nie podľa termínov u dvoch rôznych gynekológov. Ja som si pri obidvoch počítala podľa dňa kedy som asi otehotnela a vyšlo mi to takmer na 100 %. Pri prvom som mala termín 28.1. a narodil sa mi syn 16.1. Pri druhom som už 5.10. vravela gynekologičke, že to do konca októbra nevydržím, termín bol podľa nej 30.10. no ja som ju presviedčala, že to bude určite skôr do polovice októbra a bolo 12.10. Podľa ultrazvuku druhý syn mal mať hmotnosť začiatkom októbra cca 3450g a narodil sa s hmotnosťou 2750. No proste užívaj si tehulkovanie, buď v pohode a riaď sa svojim mamičkovským inštinktom a teš sa, že prežívaš naj obdobie ženy. Držím palce a prajem krásny a rýchly pôrod a veľa zdravíčka mamke a drobčekovi.

ollski
26. nov 2014

@marika1112 neboj nemeria 😉!! podla merania v 30tt ma maly 1560g a hups presne na den o tyzden 2090g!!?? dnes, ked to na poradni videl dr tak sa rehotal, ze jeden milimetrik hore-dole a zrazu sme polkila pribrali?? tj to je nerealne...skor sa jemne sekol niektori z dr robiacich sono, alebo kazdy o kustilincek 😉 len opacnym smerom 😀

sue
27. nov 2014

Baby,skuste sa zamysliet predtym ako sa opytate 🙂 kazdy UZV od 16tt sa uz robi meranie len casti tela (napr.stehennej kosti) a na zaklade tohto udaju (aj priemeru hlavicky napr.) UZV vyhodi na zaklade TABULKY velkost dietata... Vy ste tabulkove? 90-60-90? Mate presnu vysku a hmotnost? Nastastie nie,nie sme roboti 🙂 a nasi drobci tiez nie 🙂 takze merania su len orientacne + pokial je rozdiel vacsi ako dva tyzdne tak to treba riesit 🙂 Niekedy chapem doktorov,ze nic nehovoria,lebo maminy potom googlia,preco je chrustik mensi o dva dni a len sa zbytocne stresuju 🙂

marika1112
autor
27. nov 2014

@sue pekne si to napísala;) mas pravdu;))len mna skor zaujíma ten prvý trimester , preco vznikajú Odchylki v meraní respektíve ci to je v poho ked zena vie kedy prebehla ovu a babo je aj tak mensie... Ale asi to je pravda, ze kazdy plod sa vyvija po svojom;) jeden rýchlejšie jeden pomalšie.... Zevraj do toho 12 tt sa vyvyjaju plody rovnako ale Asi to nieje pravda;)

sue
27. nov 2014

@marika1112 mne to gyndoš vysvetľoval tak, že k oplodneniu môže prísť aj 72 hodín po styku - záleží od toho a tiež niekoľko dní po ovulácii a tým vznikajú "posuny" vo veľkosti plodu do 12tt...potom vznikajú zas tým, čo som napísala vyššie - že sa hmotnosť a celková dĺžka plodu vyhodnocuje podľa jedného - dvoch tabuľkových rozmerov a vychádzajú haluze...

jana2605
27. nov 2014

mne tiež lekár vravel pri prvom, že je veľmi maličký - 38 týždeň, že má ledva 2900 g, tiež som sa trápila, lebo doky bol veľmi odmeraný a nepríjemný...ako keby že je to moja chyba :( a o pár dni som porodila...a drobec mal 3750 g 🙂 z čoho boli všetci prekvapení 🙂

evittam
27. nov 2014

@marika1112 Jasné, že to nie je presné. Mne hodiny pred pôrodom povedali, že syn bude mať 3kg a mal 3620g - to len ak príklad. 😉 🙂 Takže žiadne stresy....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre