Merania plodu v 23. týždni

monikasrokova
9. mar 2015

Dobrý večer..chcela by som sa opýtať, dneska som bola na gynekologickom vyšetrení. Som v 23.týždni tehotenstva, gynekológ mi robil 2.ultrazvukový screening výsledky som mala: BPD 51, HC 192, AC 158, Fl 37...Povedal mi že na tento týždeň tehotenstva je plod ešte malinký..Chcem sa opýtať, či je to nejak zlé? Lebo dosť veľké obavy že sa môže niečo stať...Od začiatku tehotenstva som pribrala asi okolo 2 kg...Má to nejaký vplyv na tehotenstvo?

trgypadl
9. mar 2015

@monikasrokova a podla uzv to vyzera na kt.tyyzden?

monikasrokova
autor
9. mar 2015

@trgypadl to ja neviem na ktory tyzden to mi nepovedal iba to ze je malinke podla tych merani..a ze uvidime ako sa bude dalej vyvijat...

trgypadl
9. mar 2015

@monikasrokova dal Ti nejaku vytlacenu foto z uzv??v knizke nemas napisane o kolko tam je posun? Minus 1 alebo 2 tyzdne?

monikasrokova
autor
9. mar 2015

fotku mi dal iba ze to bude dievcatko ,,kávové zrnko´´ :D No ale pri tých údajoch z merania je v záatvorke napisane 21+5

monikasrokova
autor
9. mar 2015
trgypadl
9. mar 2015

@monikasrokova a datum poslednej menstruacie si mala kedy?

monikasrokova
autor
9. mar 2015

@trgypadl 28.9.2014

trgypadl
9. mar 2015

@monikasrokova dnes si podla poslednej menstruacie 23+1,a podla uzv 21+5...rozdiel je necele 2 tyzdne..vsetko zavisi aj od dlzky cyklu,datumu oplodnenia...niekedy moze dojst k posunu a ultrazvukovo to nemusi sediet s poslednou menstruaciou

bonaqa2013
9. mar 2015

@monikasrokova trošku je tam posun, ale mne lekárka vždy hovorila, že to môže byť aj 2 týždne - to je v norme. Možno to lekár myslel tak, že ešte je bábo malé, ešte rastie a na budúce už bude zas vačšie.
doporučujem Ti netrápiť sa, každý rastie svojím tempom...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre