Ahojte, mali ste niektorá z vás menštruáciu počas tehotenstva ? Nemyslím špinenie, myslím normálnu menštruáciu. Pýtam sa preto, lebo včera mi tehotenský test ukázal vytúžené dve čiarky. Dne som preto volala na gynekológiu a objednala som sa k lekárovi. Avšak hodinu nato sa mi spustila silná menštruácia aj s odlúčenou sliznicou. Ihne´d som volala lekárovi späť, ten ma však upozornil že ho vyrušujem a že to je úplne normálne. Vraj keď test ukazuje dve čiarky, som tehotná, len mám proste menštruáciu. Prehliadku mám však až o 4 týždne, v tomto strachu dovtedy nevydržím. Premýšlam nad zmenou lekára, to však tiež nebude zo dňa na deň. Čo si o tom myslíte ? Čo by ste spraili na mojom mieste ? Ďakujem veľmi pekne.
@kris988 napr moja babka keď bola tehotná menzes mala normálne 🙂
@kris988 mohlo to byť biochemicke tehotenstvo, ktoré spolu s menštruaciou odíde, toto je ale bohužiaľ viac pravdepodobne ako to, že sa dieťa udrží a ty bude medzi tým málo % žien, ktoré má počas tehotenstva PSEUDOmenštruaciu. Držím ti ale palce aj napriek tomu a dúfam, že sa to podarí ak nie teraz, tak nabudúce ❤❤❤
@kris988 známa mala klasickú menštruáciu 3 mesiace v tehotenstve takže kľudne ju mať môžeš a môžeš byť tehotná. Spravila by som si ešte test keď ti skončí či sa nejednalo o biochemické tehotenstvo. Ale reakcia tvojho lekára je veru zvláštna
Urob test o tyzden -dva a budes vediet na com si
@kris988 stalo sa mi to uz 2x. Na teste 2 ciarky, ale o 4-5 dni prišla menštruácia. U mňa to bolo biochemicke tehotenstvo. Verim, ze tebe to vyjde. Sprav si test hned ako skončí a ak budú čiarky silnejšie - je to tam. Ak nie, tak je to spontanny potrat v skorom štádiu. Lekár by ti pravdepodobne teraz aj tak nič neporiešil, aj keď jeho reakcia je divná.
Niektore zeny krvacaju pocas tehotenstva, no nie je spravne to nazvat menstruaciou, lebo pri menstruacii ako pises odide aj sliznica a do tej sliznice sa zahniezduje embryo. Ak to bola naozaj ozajstna menstruacia, tak si mala biochemicke. Okrem toho lekar mohol byt aj empatickejsi, nechcela by som mat takeho....krvacanie v tehotenstve nikdy nie je ok. Neznamena vzdy potrat ale nie je to ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kris988 tehotenstvo ti potvrdil test... Doktor by tam nič ešte nevidel lebo je priskoro... Tiez sa mi takto 2x stalo proste odišlo... Nebola som ani u dr... Ale stáva sa ze je menštruácia a tehotna naďalej si držím päste