Ahojte. Chcem sa opytat ci termin porodu ovplyvnuje skrining v 16 tyzdni, totizto v 12 tyzdni mi vysiel negativny tam bol termin porodu uvedeny na 12.2. A teraz v 16 tyzdni pozitivny AFP zvysenie ,riziko NTD 1v 13 cize porucha neuralnej trubice a tu je zase termin porodu uvedeny 16.2. Viem ze tieto testy sa davaju dokopy a vyhodnocuju ale preco mam na kazdom iny termin som z toho zufala :( dala som si robit aj trisomy test na odporucenie lekara aj ked tieto raztepy by mali byt vidiet na UTZ . Mate prosim niekto skusenost mozu byt testy aj falosne pozitivne , velmi sa bojim
test test na odporucenie lekara
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne sa termin porodu skrz sono nikdy nemenil a to je maly furt o nejake tyzdne vacsi. Ale co sa tyka tych testov mne sama sestricka predtym povedala ze je to nepresne a ze chodia velmi casto falosne pozitivne ze ak chcem mat istotu mam si dat spravit trisomy za okolo 400e. Nastastie mi vysiel negativny no mojej mame vysiel napr pozitivny na moju sestru. Nic jej neni tak isto kamaratka mala vysoke na downov tak isto malemu nic neni. Tak drzim palce