Medrol v tehotenstve

mayfly
13. feb 2017

Ahoj. Má niekto skúsenosť s liekmi Medrol v tehotenstve (25tt). Trápi ma už vyše tyždňa svrbivi výsev na tele.

gabona1
13. feb 2017

Ja by som si veru medrol nedala, ved je to kortikoid. Treba sa rozhodne poradiť s lekárom, ale pokiaľ viem, tak sa medrol v tehotenstve užívať nesmie. Skús nejaký fenistil, alebo fixit. Ja som užívala počas teho, pretože som mala koprivku na tele. Ale medrol nie, to je to posledné riešenie.

fidorka7
13. feb 2017

@mayfly môj manžel užíval roky medrol po tom, ako veľmi zle znášal prednison - čiže je to obdobné svinstvo.
Mne teraz chcela pľuciarka na zhoršenú astmu nasadiť prednison 20mg, čo som rezolútne odmietla. A v tehotenstve určite NIE.
Inak, ak by aj bol potrebný, jedine pod dohľadom a na predpis lekára, to si akoýe chceš naordinovať samoliečbu? To je hazard!
Takýto svrbivý výsev v tehu môže signalizovať vážnu poruchu pečene, mala by si sa okamžite poradiť s lekárom a nie experimentovať. Moja sestra s každým dieťaťom toto mala a preležala až do pôrodu v nemocnici pod stálou kontrolou pečene.

mayfly
autor
13. feb 2017

ja neexperimenujem, je to na predpis lekara. len tak by som si lieky sama nenaordinovala, nie to este kortikoid. Len som chcela vediet, ci niekto pocas tehotenstva tento liek uzival.

mayfly
autor
13. feb 2017

@fidorka7 a takyto vysev nemusi hned signalizovat poruchu pecene. pecen mam v poriadku. a po dalsie, ja som nikde nepisala, ze idem experimentovat alebo si zavadzam samoliecbu. len som sa pytala. ak s tym niekto nema osobnu skusenoť neviem naco sa vobec zapaja

vladka1828
13. feb 2017

@mayfly ahoj, máš tehotenskú cholestázu? mne tiež doktorka(kožná) predpísala medrol, tuším to bolo v 35tt........hneď som "letela" za svojím gynekológom, kedže sú to kortikoidy....či to neublíži bábätku...........medrol mi zabral, predtým ma všetko svrbelo, mala som komplet nohy doškriabané, na bruchu sa mi urobil výsev........v noci som sa veľakrát zobudila a aj hodinu som sedela pri telke a škrabala sa...no proste hrôza, kto nezažije-nepochopí....dcérka ma dnes 4,5 roka a nezanechalo to na nej žiadne následky....

fidorka7
13. feb 2017

@mayfly načo vôbec píšeš? nato samé sa aj ja zapájam. Toto je verejné fórum a ak dá niekto otázku, tak môže na ňu očakávať odpoveď. A inak odpovedala som ti v dobrom, píšem len o vlastných skúsenostiach - mojim, manželových a sestriných takže nabudúce ak nie si pripravená vypočuť si odpoveď tak nepíš.
Samozrejme, že nemusíš mať hneď vážnu poruchu pečene /ale môžeš/ alebo to môže byť niečo celkom iné, čo ale tiež patrí do rúk lekárovi. A zasa, nepýtaš sa na paralen, ale na medrol, čo je jedno z najväčších svinstiev.
Aj vladka 1828 ti píše, že sa jednalo o súvislosť s pečeňou.
Ale akože, rob čo chceš, len si vyprosujem, aby si ma vykazovala z verejného fóra!

fidorka7
13. feb 2017

@mayfly a sorry, ak ti to naordinoval lekár, možno len stačilo napísať to hneď na začiatku, mohli sme si ušetriť nedorozumenie.

star2017
27. sep 2017

@mayfly ja som mala v tehotenstve tiez predpisany medrol. Kvoli udrzaniu tehotenstva

frantiseklotrinsky
20. feb 2019

A ako dlho ste to brali počas tehotenstva? Ja to užívam, som tehotná. Mala som zvýšené embriotoxické citokýny (tiež na udržanie tehotenstva). Aké máte s tým skúsenosti vy? Máte zdravé dieťa po týchto liekoch?

mischel123
29. sep 2021

@frantiseklotrinsky ahoj, prosim ta mala si nejake nežiadúce účinky po vysadení medrolu? Ja som ho brala do cca 14tt kazdy den a od 14tt do 19tt som ho postupne podla plánu imunologicky vysadzala, teda od 19tt som bez medrolu. Momentalne som v 23tt, ale uz asi dva tri tyzdne ma bolia nohy (svaly v nohach) akoby som mala silnu svalovicu, neviem sa ani zo zeme postavit ked si sadnem na zem, aj ked si sama na stolicku tak sa musim podoprieť lebo ma to bolí, neviem ci to neni z toho… nemala si nieco podobne? Dufam, ze to babatku nemohlo uškodiť to vysadenie medrolu… 🙏 Dakujem ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre