Materská verzus podpora

linki90
29. máj 2020

Baby potrebujem poradit,ked beriem podporu teraz a posledny krat mam dostat 15 juna,ale gynekolog mi naposledy vravel ze ked pridem 9.juna tak ma uz vypise na matersku ako to bude,odkedy mi nabieha materska?lebo rada by som este jun poberala podporu kedze mi to vynde ovela viac ako materska prenos podpory mam z rakuska tak preto ale podporu mi budu pocitat z minimalnej mzdy na sk :( nechapem preco nie z rakuskeho platu,tak ci viem este za jun dostat podporu a jul uz materska alebo ako to je,ci povedat gynekologovi nech ma vypise neskor po 15 june teda,dakujem za radu

kittyna5
29. máj 2020

S doktorom sa dohodneš na termíne na nástupu na materskú. Takže dátum aký ty potrebuješ 🙂

draik
29. máj 2020

Nástup najneskôr 6t pre TP, inak sa oberáte o materské. Si to aspoň prepočítajte, či to stojí za to.

linki90
autor
29. máj 2020

@draik no tak podporu dostavam viac ako budem matersku tak preto,keby sa mi pocita z rakuskeho platu tak hej dostanem ovela viac ale oni to budu pocitat zo slovenske minimalnej mzdy 75% cize mi to vynde 400€,a podporu mam teraz do 800€ takze urcite lepsie peniaze su podpora

sonnenshein
29. máj 2020

@linki90 Materske Ti vypocitaju z denneho vymeriavacieho zakladu, skus si precitat podmienky naroku na matersku, ci ich vobec splnas.

mogaa
29. máj 2020

@linki90 a prečo by si mala dostávať zo Slovenska materskú z platu z ktorého odvody si platila v Rakúsku....s gynekológom sa vieš na nástupe na MD dohodnúť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre