Masáž v tehotenstve

11. dec 2023

Je to ok keď idem v tehotenstve na masáž? Som v 5. mesiaci, ide o jemné rozmasírovanie hornej časti chrbta v sede. Mám totižto šialene bolesti chrbtice 🙈 Ďakujem.

majlo1234
11. dec 2023

Ja chodim, tiez zacinam piaty. Kym vladzem lezat, tak si nechavam jemne hladkat aj krize, potom uz lwn posediacky

autor
11. dec 2023

@majlo1234 ďakujem krásne a robia ti nejaký špeciálny typ masáže keďže si tehu? Alebo viacmenej rovnaká ako dovtedy? Neviem na čo sa pripraviť😅

kris_tin257
11. dec 2023

Ja som si dala pauzu a skončila som na pohotovosti s tým že som nevedela dýchať a trpla mi ruka... Bolo to z chrbtice, nadávala som si že som si dala pauzu 🙈 potom som sa hneď objednala a chodila do konca 8 mesiaca, v 9tom sa už neodporúča

autor
11. dec 2023

@kris_tin257 ďakujem krásnee, no presne ako ja🙈 ja som chodila do otehotnenia tiež pravidelne a potom som prestala, no bolesti sú už neznesiteľné🙈🙈

kris_tin257
11. dec 2023

Len pekne chod, ja mám svoju fyzioterapeutku na ktorú nedám dopustiť, v tehotenstve má masírovala len na boku a v sede, ak máš skúseného fyzio tak sa nie je čoho báť vedia čo robia 😊

chiarisimo
11. dec 2023

chodila som od 5.-teho mesiaca do 8.-meho na tehotenské masáže celého tela v Žiline každé 2-3 týždne, bola to iste úľava, v podstate mi to prišlo ako klasická masáž, len jemnejšia... ku koncu som mala problém s dýchaním, ale pani vedela ako na to, pri poslednej masáži mi odmietla masírovať oblasť krížov...

autor
11. dec 2023

@kris_tin257
@chiarisimo
Baby tak bola som, fyzio je veľký profík ale aj tak som trochu vystrašená, lebo ma to teraz dosť bolí celé. Masiroval len hornú časť, šiju a už skôr ku hlave ale aj pod lopatkami trochu, tam som to mala zablokované. Mam to až ako keby mierne opuchnuté a boľavé na dotyk, dosť mi to rozmasíroval. Myslíte, že je to takto ok? Chodím k nemu roky, je to normálne zdravoťak. Prízvukoval niekoľkokrát, že ktoré zóny sa nesmú atď, masiroval ma len v sede, ale to aj bolelo tie moje stuhnuté časti, tak som trochu vystresovaná, či všetko ok.

kris_tin257
11. dec 2023

Mala si spazmy ktoré uvoľnil, ak si mala veľmi stuhnutý chrbát je normálne ak budeš mať svalovicu pár dní 😊

chiarisimo
11. dec 2023

Uvoľni sa 😉

autor
11. dec 2023

@kris_tin257
@chiarisimo
Joj ďakujem baby, konečne mi je inak aspoň lepšie a viem fungovať 🙏❤️ to je úľava po tom trápení..

engiii
13. dec 2023

Ja som chodila v prvom tehu len chrbát v sede a plánujem už aj teraz v druhom tehu chrbát mam ko aj v práci už to dosť cítim aj počas spánku takže isto pôjdem aspoň vrch jemne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre