Masáž a wellness počas tehotenstva

daeneris
1. jan 2018

Ahojte, som este len v druhom mesiaci tehotenstva , na vianoce som dostala darcekovy poukaz na thajsku masaz aj s welnesom a virivkami... Myslite ze to mozem bez obav vyuzit este kym niesom vo vyssom ,,stadiu,, ? 🙂

mbeetle
1. jan 2018

Ahoj, co viem tak teple kupele nie su vhodne pre tehulky.

lulubinka
1. jan 2018

@daeneris mne skúsená maserka rovno povedala ze žiadne masáže.v prípade nutnosti iba v sede krk,siju,ruky a chodidlá.A welnes by zaujímal aj mňa.radi by sme ešte pred pôrodom do aquaparku a rada chodím do termálnych vôd.
Vyrivka je myslím ako masáž.jedine ze by prúd nešiel priamo na chrbát a brucho.

martina8888
1. jan 2018

@daeneris Ahoj. Na tehotensku masáž môžeš ísť od 4-teho mesiaca. do bazénov a víriviek by som nešla kvôli mykozam, tehotné bývajú nachylnejsie a treba zvážiť aj teplú vodu vo virivke, tam býva okolo 35 stupňov. Ja by som do toho určite nešla, radšej poukaz podaruj ďalej. Dokonca tehotenske cvičenie je od 13tt.

lula313
1. jan 2018

Thajska masáž by sa nemala vykonávať v prvom trimestri, ja som síce bola na klasickej, ale maserke som to oznámila a tak sa vyhla krížovej oblasti. Ja chodím do sabai na tehotenské masáže a veľmi mi pomohli aj s opuchmi nôh a bolestivým chrbtom, masíruje sa na boku, neležis si na brušku..

evitka83
1. jan 2018

@daeneris do wellnesu by som sa bala ist, aby som nieco necapla, hlavne v prvom trimestri, ked nie je ukonceny morfologicky vyvoj drobca. Do sauny chodia mamicky, ale treba opatrne s teplom, skor infra ako parnu saunu. V tehu sa nesmie masirovat krize a chodidla kvoli reflexnym bodom, aby sa nespustili kontrakcie. Treba vopred upozornit, ze si tehu a co maju maserku, ktora s tym ma skusenosti. Ja som to nevedela, a po 5 minutach, ked som to na stole maserke povedala, chytala sa za hlavu a uplne zmenila techniku masaze. Drzim palce

lindusss2016
1. jan 2018

@evitka83
Len este doplnim clenky, tie sa tiez nesmu kvoli kontrakciam. Inak suhlas.
Ja som ako tehu chodila na masaze kvoli opuchnutym noham, robila mi aj lymfaticku masaz svokra. Teda ja som bola spuchnuta cela, nielen nohy, ale aj ruky.

nikusiak9
1. jan 2018

Wellness by som neriskovala kvoli infekciam a mykozam. Sauny jedine nejake bylinkove. A masaz len tehotensku. Zvacsa beznu tehotnym nechcu robit

suzie28
1. jan 2018

Masáž môžeš len nie v časti ako je achilovka a spodná časť chrbta ( kríze ) a sauna tak to by som neriskovala ja som sa jej úplne zriekla . Je to záťaž na organizmus a aj na srdce .

barbishkamiracle
1. jan 2018

Wellness typu sauna, virivka, perlicka urcite neodporucam. Nie su vhodne nielen kvoli bakteriam,ale hlavne kvoli prehriatiu.
Odporucam vsak lymfodrenaznu masaz dolnych koncatin proti opuchom, relaxacnu masaz sije,chrbta, samozrejme pod rukami fundovanych odbornikov.
Som fyzioterapeutka,ktora sa zenam venuje 13rokov, v pripade otazok mi piste 😉.
V decembrovom ZDRAVIE moj clanok o wellness pre tehulky
Krasny vecer.

barbishkamiracle
1. jan 2018

Druha cast 😊

barbishkamiracle
1. jan 2018

@daeneris inak thajky robia aj tehu masaz, musia to mat v ponuke a treba ich na tehotenstvo upozornit. Tie co su vyskolene a maju skusenost su velmi fajn.

bobana297
1. jan 2018

no ja by som urcite neodporucala welnes ani termalne vody. v tehotenstve je zena viac nachylna a v tych teplych vodach sa dobre drzia infekcie a rozne kvasinky. ja by som tam vzivote nevosla.a uz vobec nie tehotna. a potom sa len liecit dalsim bordelom

bielavila
1. jan 2018

Ja by som z tehotenstva nerobila az taku vedu, ja som na welnese bola pocas tehotenstva viac krat a nic mi nebolo, kupila som si v lekarni tampony ellen, treba si vybrat kvalitny welnes kde dodrziavaju vysoke hygienicke opatrenia, masas v okoli brucha ani vyrivka na brucho nie, clapkala som sa v miernej teplej vode jie v tej najhorucejsej, tehotnych zien tam bolo viac nie iba ja, a normalne som sa aj mimo welnes kupala v horucej vani...

stellamaris
1. jan 2018

@daeneris thajsku masaz urcite nie.Spravna maserka ti to hned povie.Inak masaz ramien ci ruk mozes.Ani masaz noh v tehu skor nie a virivky ci sauna tiez nie.neriskuj zbytocne

barbishkamiracle
1. jan 2018

@stellamaris nesuhlasim.
Tehotne mozu absolvovat tehotenske masaze celeho tela. Kondraindikacia je reflexna masaz chodidiel a masaz v oblasti krizov. Samozrejme pokial prebieha tehotenstvo fyziologicky, bez komplikacii.
Zrejme nepoznas thajsku tehotensku masaz, nie nie je to masaz "lamacieho-stlacacieho"typu.
Tehotenstvo nie je choroba. Cvicenie a masaze ho vedia sprijemnit, dokonca pripravit na porod♡

stellamaris
1. jan 2018

@barbishkamiracle chodim na masaze tam,kde tehotne nemasiruju.Preto mam tieto informacie .Nepoznam thajsku tehu masaz ani nechodim na masaz typu lamat a stlacat.Ja sa sarlatanmi masirovat nedam.Iba odbornikmi s certifikatom.Ale ci masaz taku ci inu,nech kazdy sa rozhodne sam.Vdaka za info😉

daeneris
autor
2. jan 2018

Dakujem vsetkym velmi pekne za rady 🙂 tak to radsej nebudem riskovat.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre