Ahojte,prosim mate niektora skusenosti pocas Pn v tehotenstve.Ze by vam prisla kontrola 🙂 Dakujem
@mishka27 podla toho ako dlho si na marodke, do 10 dni kontroluje zamestnavatel, potom socpoist..
@mishka27 ahoj,ja som pn od októbra a kontrola mi zatiaľ nebola chvalabohu...ale vychádzky dodržiavam...prvý mesiac som bola bez vychádzok...
@veron1ka neobmedzené vychádzky ti nedá skoro žiaden a možno ani žiaden lekár,pretože vtedy ide kontrolovať sociálka jeho,takže to si na triko asi vezme len ťažko...ak lekár neurčí čas,to znamená,že nemáš vychádzky 😉
Ja som bola pocas tehu na PN cca 3-4 mes, kontrolu som nemala ani raz. Je to individualne
ahoj ja som bola na marodke 7 mesiacov,vychadzky su časovo určene podla ročneho obdobia,neobmedzenu ti neda nik,iba ak s posudkom od psychiatra,ja som si to zistovala na socialke,su s tym velke problemy a kontroly chodia hocikedy a hlavne v zakernom čase,napriklad maš vychadzku do 12.00 tak pride 12.03 že či to dodržiavaš a mne prišli 2 dni pred odchodom na matersku,takže radšej neriskovat....papa 😎
Ja som nezamestnaná a doktorka ma prehovára na PN, aby som sa nemusela chodiť sa podpisovať. Povedala mi, že mi dá aj vychádzky, ako budem chcieť. Len to, že žiadne peniaze nedostanem a kontrola mi môže prísť aj tak... Neviem, či z toho môžem mať niečo al. ma môžu vyradiť z ÚP. Mám vtom guláš.
pri prvom tehu som bola na PN od 7 tt, mala som neobmedzene vychadzky, tj nemala som urcene hodiny kedy mozem ist von. Nemala som ani raz kontrolu. Teraz som na PN od 28 tt, mam urceny vychadzkovy cas, nemala som zatial kontrolu. Ale pre mna zbytocne kedze musim lezat, aj pri prvom som si poctivo odlezala 🙂
Doktorka mi povedala ze vacsinou kontroly chodia tomu, koho upodozrievaju ze si vymysla chorobu. Ale tehotenstvo si vymysliet nemozes. Ale poznam baby co mali kontrolu pocas tehu..... takze skutocne velmi individualna zalezitost.
Dakujem vam moc..mam urcene vychadzky 4hodiny denne..kamoska je tak isto tehulka na Pn vychadzky nema urcene ziadne.takze beha kedy chce a hresi ma co stale sedim doma..lenze je sa kontroly bojim..som na Pn uz od decembra takze z prace mi nepridu uz urcite ale tiez mam sv..e kolegine..clovek nikdy nevie.radsej budem domka.dakujem vam moc.. 🙂
pardón, to písala mariettka27 s tými žiadnymi vychádzkami.
@veron1ka ale @mariettka27 to tam napísala jasne, že ak nemáš určený žiaden čas, vychádzky nemáš. Takže pozor! 🙂 Ak máš mať neobmedzené vychádzky tak určite ti ich nemôže predpísať gynekolog, lebo to by bolo na hlavu postavené že ťa dá na PN a potom môžeš chodiť kade-tade celý deň.
a mimochodom mňa upozornila sestrička,že v priebehu mesiaca zrušila kontrola pn 3 tehotným pacientkam,tak si treba dávať pozor....veď koncom roka boli toho plné noviny o koľko viac chodia kontroly a o koľko viac rušia pnky...kedysi nekontrolovali tehotné vraj,teraz rušia pn ako na bežiacom páse...
veru tak, je to všetko o šťastí ...
Tehotna na PN je normalny chory clovek ako kazdy iny, takze pre nu platia rovnake pravidla. Na PN-ke musis mat vypisane hodiny na vychadzky (nepocula som o neobmedzenych vychadzkach). Ak ich tam nemas uvedene, ziadne vychadzky nemas. Obvykle su vychadzky len na 2 hodiny doobeda a 2 hodiny poobede. Kontrola si ta moze pockat a zazvonit napr. o 16.05, pricom tebe vychadzka skoncila o 16.00 hod. Maju na to plne pravo a je len na tebe, ci ti stoji ukoncenie PN-ky a vzatie davok za to, ze budes trajdat niekde po vonku.
Niektore baby sa hnevaju, ze tehotna by mala chodit na vychadzky, kedy chce. Ale podla mna to nie je opodstatnene, pretoze tehotna je doma z nejakeho dovodu (krvacanie, kratky krcok, slaby krcok a pod.) a teda je v jej zaujme dodrziavat liecebny rezim a nie lietat po vonku. Ak chce vychadzkovat bez obmedzenia a mat volny rezim, nech si vezme z prace dovolenku a moze sa realizovat.
@mishka27 Mne kontrola neprisla za celych 5 mesiacov co som bola PN.
@mishka27 Práveže mi nechce dať žiadne, aj keď už nemám problémy, ale nechce sa jej vadiť s posudkovou. Mám mladú doktorku, tak sa asi bojí sa s ňou dohadovať a ja mám vysokú PN-ku aj ako SZČO aj z DNP, takže by som nerada, keby sa dotoho začali kafrať, aj keď teda nárok na PN mám, lebo sme zo začiatku mali problémy. Je to na nervy doma, ale už som si zvykla. Do roboty by som aj rada, ale určite neuvládzem robiť ako predtým, takže na PN dostanem viacej ako v robote, kedže mi idú peniaze ešte aj zo životnej poistky, tak trpím...
mne prisla kontrola posledny den pred odchodom na matersku 😉 a myslim,ze si nemusime hovorit, preco chodia kontroly vo velkom 😉
znama je riaditelkou socialnej poistovne a ta ma upozornila, aby som si davala na vychadzky pozor, ze robia aj schvalne take, ze vychadzka konci o 16tej a oni pridu o 16:05, a tak isto mozu prist aj 3X za den...
ja marodujem 4ty mesiac a zatial nikto neprisiel...
kocky tak ja tu marodujem asi najdlhsie uz 10 mesiacov, od aprila som bola na marodke s krcnou chrpticou a v juli som otehotnela, moj lekar ma este podrzal na PN do septembra a od vtedy marodujem u mojho gynekologa o dva tyzdne nastupujem uz konecne ma MATESKU a doteraz som nemala ziadnu kontrolu a to mam vychadzky len raz dene od zaciatku marodky :o))
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nemám, ale počula som, že tehotným sa dávajú neobmedzené vychádzky, alebo nie?