Marhuľové jadrá v tehotenstve

majka777
3. júl 2014

Ahojte...neviete mi niektorá poradiť, či sa môžu užívať maruľové jadrá počas tehotenstva? Čítala som veľa názorov a dosť sa líšia.

zita19
3. júl 2014

Marhulove jadra obsahuju kyanid, co je prudky jed. Sice v minimálnom mnozstve, ale obsahuju. Aj ked obsahuju ten zazracny vitamin B17 (ci ako sa mu hovori) ten kyanid je asi vacsia hrozba ako prospesnost vitaminu. Ja by som neriskovala za ziadnych okolnosti, nie to este v gravidite.

ervenka
3. júl 2014

@zita19
@majka777 my sme mali marhulu- strom, ale uz dosluzil. Brat jedol polzivota marhule+ jadra. Az mu raz prislo zle. A dost velmi. Skoncil v nemocnici. lekari si mysleli, ze chcel spachat samovrazdu, ze sa skoro otravil. KEd povedal co jedol, dr. sa chytil za hlavu, ze marhule obsahuju jed a jedno jadro z 100tis. ho ma v sebe viac nahromadeneho. Takze brat mal asi smolu+ stastie... Od vtedy jedol uz len marhule.
Kto neveri, vsetko je v jeho zdrav. zazname.

kiwi82
4. júl 2014

My sme to ako malé deti jedli ale odkedy som zistila, že je v tom niečo nebezpečné tak som to nejedla. Vtedy sa hovrilo, že sa od toho môže oslepnúť. Takže určite by som to nejedla a už vôbec nie v tehu.

lilitela
4. júl 2014

A nie je to tak, ze ten kyanid obsahuju iba cerstve, a ked sa dobre presusia, tak to zreaguje na nieco neskodne? Neviete niekto?

kikushka2386
4. júl 2014

@majka777 neriskovala by som to hlavne nie v tehu

ervenka
4. júl 2014

@lilitela vtedy dr. povedal,ze kyanid zostava, ze sa to nevypari. Hovoril, ze ludom bezne pride tazko od zaludka po marhulovych jadrach. Takze opatrne... A radsej obycajne orechy... 😉

marbalulka
4. júl 2014

@majka777 ale ved marhulove jadra by sa nemali ani bezne, v tehotenstve uz vobec nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre