Manžel chcel dcéru - budeme mať syna

dadka26
22. máj 2012

ahojte, zakladam trochu netradicnu diskusiu. obaja s manzelom sme si velmi priali dceru (okolnosti v rodine, stopy z detstva- nebudem to prilis rozvadzat, rozhodne to bolo psychologicke, nie rozmarne hladisko ako napr. paci sa mi ruzova atd.). Celych 6 mesiacov sme v tom zili a teraz sme zistili, ze budeme mat chlapca. Bol to pre nas sok, kedze tuto moznost sme si vobec nepripustali, hoci viem, ze to bola nasa chyba, ved vzdy je to 50 na 50🙂. Proste sa sa riadili tym, ze treba pozitivne mysliet na to, co chceme a tak bude. Boli sme z toho dost hotovi, aj ked ma nechapte zle, jasne, ze je najdolezitejsie, aby boli dietatko zdrave- ale sme proste mali svoj sen o dcerke- kedze sme odjakziva na male baby. Teraz sa uz pomaly dostavame do normalu, porozpravali sme sa o tom a priznali si svoju chybu- evidentne nam to male chlapciatko ma cosi nove dat ako aj my jemu a ukazat nam, ze sme sa mylili. Chcem sa len spytat, ci ste nieco podobne zazili a ci si vas manzel/partner dietatko zamiloval, aj ked tuzil po opacnom pohlavi? Viem, ze u mna sa to nejako spravi, budem matka- takze to bude asi prirodzene, ale ci to da aj partner? Kedze viem, ze vztah dcera -otec je vzdy iny ako otec-syn. Ci sa mylim? dakujem a prosim, neodcudzujte ma/nas, vsetci sme ludia so svojimi snami/ defektmi z detstva a vychovy, ktore nas, zial, neraz ovplyvnuju aj v dospelosti.

exupery
22. máj 2012

@dadka26 nic v zlom,mozete byt radi,ze dietatko vobec mate...kolki by chceli a nemozu...zamyslite sa nad tym.Mat dieta,ktore je krasne,zdrave,mudre,a hlavne je vase-ved to je to najvacsie stasie na svete...a o tom ake bude.co z neho vyrastie,je na vas kam ho povediete,ako vychovate,...a je uplne jedno ci ma pipicka alebo susurku 🙂
Ja som velmi,velmi tuzila mat Jakubka-a mame Nelku-a nedala by som ju teraz za 1000pipickov na celom svete 😉

ilijanka
22. máj 2012

@dadka26 to je nejaká provokácia alebo to myslíš naozaj vážne? 😲

dadka26
autor
22. máj 2012

@exupery presne taakuto reakciu som cakal- nic v zlom, ale ja TO PREDSA VIEM- a sme radi, ale nesud, kym nevies, cim sme si v detstve presli- proste som vdaka tomu mala k chlapcom akysi zvlastny odpor/nevztah. Nie je to o nejakom rozmare, mam to v hlave, chapes? Keby ta napr. v rannomdeststve napr. pohryzol pes a ty by si cely zivot mala negativny vztah k psom, tiez by si si velmi nepomohla. Mohla by si to skusit (to som aj robila), ale stale mas nejaky blok v hlave. Je to nie prave trefny priklad, ale takto to proste funguje. Ja viem a sme RADI, ze mozeme mat dieta a najviac si prajem, nech je ZDRAVY a viem, ze ho budem lubit- ale kazdy sme niecim limitovany, mame svoje sny niecim podlozene a necitim sa preto zle. Ty si nikdy o nicom nesnivala? Vazim si, ze mozeme mat dietatko, len sa niekedy proste veci stanu inak, ako cakame a vtedy sa s tym treba vyrovnat- to aj robim, len ako kazda buduca matka mam obavy/otazky, kedze samozrejme chcem, aby sme boli skvela rodinka. Mozno za mna hovoria aj hormony, ale zial, nie kazda sme nastavena rovnako- tiez by som brala, ze mi je to jedno, co budem mat a budem skakat od radosti. Ale co mam robit, ze taka nie som? Opakujem, vazim si dar mat dieta, len mam iste skusenosti z minulosti, ktore ma ovplyvnuju a teraz im celim.

dadka26
autor
22. máj 2012

@ilijanka nie je to provokacia, dakujem, ze nemoralizujete. myslela som, ze na MK sa mozu davat aj temy, ktore nie su len o cikani a porode atd. niektore z nas mame aj obavy (uznavam, mozno neopodstatnene, alebo pre mnohych trapne, ale mame), tak som sa na tto spytala. nemusite to vsetky brat, ze neviem, kam s rozmarom. Nikoho nesudim, ale nie vsetci sme ako nepopisany papier- niektori mame aj nejake trapenia z detstva a minulosti, takze nesudte. ale to je na vas, dievcata.

jahodnicka
22. máj 2012

Odpor k dítěti (ještě ke všemu vlastnímu) mužského pohlaví?

A odpor ke svému partnerovi nemáš? To je vcelku zvláštní, ne?

dadka26
autor
22. máj 2012

nie je- k muzom odpor nemam, ked som bola mala stalo sa mi nieco, co ma doteraz ovplyvnuje. nebudem to tu rozpisovat, je to osobne.

exupery
22. máj 2012

@dadka26 jasne ze snivala,ale su to sny a realita je o inom,...ak ste mali dietatko planovane,museli ste jednoducho ratat s oboma moznostami,mozno si prezila nieco zle,ale zato tvoje dieta nemoze,nie je to ono co ti ublizilo,a nemat ho rada,len koli tomu,ze to je chlapec-vazne divne...Mat odpor?trochu silne slova k dietatu,ktore by si mala vychovavat a milovat...
Necakaj,ze ta tu niekto podpori,ked sa na forum o detoch,zveris s tak cudnymi myslienkovymi pochodmi,to je skor na psychologa a nie na MK.

vejula
22. máj 2012

@dadka26 ja si myslim, že všetko ma nejaky zmysel. A j to že budete mať chlapčeka... A myslim si že je to tak ako ma byť. Nie vždy je pre človeka najlepšie to čo on za najlepšie poklada. Asi sa musite niečo naučiť, obaja aj s manželom, a prave vľaš chlapček vas to asi ma naučiť, tak budte za to vdační

mimikas
22. máj 2012

ked tvoj muz prvy krat uvidi svoje dieta zamiluje sa don aj keby malo zelene usi 😀 , pretoze laska k dietatu je najvacsia a prekona vsetko. Hlavne ho velmi lubte, na minulost zabudnite a uzivajte si svoje dieta take ake je, pretoze ono vam da to co nedokaze dat nikto iny. Aj moj muz az do porodu dufal ze to bude baba ale maleho by nevymenil za nic na svete a povedal ze je rad ze ma doma dalsieho chlapa 😀

gaby21
22. máj 2012

@dadka26 S touto diskusiou tu neuspejes, dieta je dar od Boha, ktory si musime vazit. Na toto si mala mysliet, predtym ako ste si s manzelom povedali, ano teraz je cas mat dieta, lebo ist do plodenia s tym ze to bude sto percentne dievcatko a inu moznost ani nepripustat je maximalne nezodpovedne, ako k tomu pride vas syncek ked bude pocitovat napriklad nedostatok lasky od oca? Pre chlapcov je ich otec obrovskym vzorom, je to niekto kto im ukaze uplne iny svet ako maminka doma, su veci ktore ja s malym vobec nerobim, maju vysostne svoje chvilky. Takze naozaj, svoje komplexy a defekty z detstva ste mali riesit predtym ako ste sa rozhodli mat dieta, a to odbornikom, ktory by vam pomohol sa s nimi vyrovnat, tuna vela porozumenia nenajdes 😝

dadka26
autor
22. máj 2012

ale ja nemam odpor k mojmu dietatu- vyjadrila som sa asi nespravne, prepacte. naozaj- malemu sa prihovaram, hladkam si brusko, viem, ze je moj/nas a lubim ho. Len som pisala, ze som mala vzdy odpor k malym chlapcom (zial, viem, preco- aj ked teraz viem, ze je to asi neopodstatnene- ale ma cosi zasiahlo, co to vyvolalo a doteraz som to neriesila, kedze som "nemusela"). Odpor je ale asi silne slovo, proste vam to opisem takto: ked som videla nejake male dievcatko, srdce mi podskocilo, ked chlapca, necitila som nic. Neberte to prosim, ze chlapcov ci muzov neznasam, to tak nie je a je mi luto, ak ste to tak pochopili. Aj lutujem, ze som to sem pisala, kedze vas asi mnohe len naserem, a to nechcem. Najradsej by som tu diskusiu zmazala, kedze je to vec, ktoru musim poriesit sama vo vnutri.

materina_duska
22. máj 2012

@dadka26 az mi ta je luto.. tu netreba prist s niecim "nestandardnym".. ta zlincuju, tieto supermatky.. moj nazor - nicoho sa nebojte.. uvidite ho a zamilujete sa.. navzdy 😉

zuzanocka
22. máj 2012

@jahodnicka netreba to prehanat..
preco hned, ako tu vznikne nejaka tema, ktora sa vymyka "kakaniu, kojeniu, cikaniu, grckaniu......" hned kamenujete, osocujete, urazate...???
niekedy sa aj mne pozastavi rozum nad vseliakymi temami, ale zakladatelka tuto jej (podla mna) riadne vysvetlila a ziada o radu...

@dadka26 ja osobne ti mozem povedeat len jednu vec: ked sa mi narodila starsia dcera, sama zo seba som bola vyvalena, ked som po porode na to male pozerala ako na cudzieho tvora - ziadne zaplavy citov, radost... asi az po 2 dnoch som ju pobozkala.. a to som proti nej nic nemala 😀 proste mi to tak neprislo.. alebo prislo..
myslim si, ze ked sa vam chlapcek narodi, budete ho lubit, budete ho vychovavat s laskou, bude vam kazdy den davat tolko uzasnych veci, ze uz sa nad tymito vasimi uvahami s manzelom len pozastavite, ze co to malo znamenat.. 😉 neboj sa, vsetko dobre dopadne 😉

dadka26
autor
22. máj 2012

@vejula dakujem, presne takto to teraz vnimam aj ja- mam zrejme v sebe vela neporiesenych veci a preto ich musim konecne riesit. aj budem a viem, ze svojho synceka budem milovat na 100 percent.

jahodnicka
22. máj 2012

Tak v tom případě nezbývá než myslet pozitivně. Místo přemýšlení, co nebudeš mít (a nebo budeš, ale později) se začít těšit na to co příjde.

...jak si bude spolu s tatínkem chodit hrát fotbal za barák, na hřiště, jak ti bude jednou vodit domů partnerky a tobě se nebudou zdát. atd. atd. 😉

Těšit se na to co bude, je to přece krásné.

kleopatris
22. máj 2012

@dadka26 aj my sme chceli babatko a ja uplne najviac na svete dcerku a mame chlapca (a musim priznat, ako som sa to dozvedela som si aj cestou domov poplakala 😉 ). Aaale teraz je to take krasne s nim, ze by som ho za nic na svete za babu nevymenila a este chlapci na mamu nedaju dopustit 😉 a otecko? uvidis aky bude na svojho syna pysny 😉 Jasne dcerka je oteckov milacik, ale syn je syn 😵 a druhe moze byt este dcerka 😉

keenfan
22. máj 2012

@dadka26 A co takto prave cez toho chlapceka co sa vam narodi to skusit zobrat opacne? Mozno sa vam ten odpor, alebo nazvime to nelaska k muzskemu pohlaviu postupom casu zmeni a prehodnotite aj svoje nazory..Pozri, ja to mam podobne-akurat opacne, mala som tazky a komplikovany vztah s mamou a neviem ci tym ale mam radsej muzov a vseobecne si s nimi viac, resp.lepsie rozumiem. Tiez som teraz tehotna a vies co si prajem? Dievcatko! Jednoducho verim ze ak by sa podarilo tak by som nemala k nej taky vztah ako mala moja mama ku mne. Co tym chcem povedat ze sa da poucit aj z cudzich chyb. A to malinke si to zasluzi 🙂

cillikat
22. máj 2012

naozaj nikto nemoze sudit niekoho, ked nevie co vsetko prezil, verim, ze i naozaj vazite ten dar, ze mozete mat dietatko a chces, aby bol syncek hlavne zdravy. asi je v tom naozaj nejaky zmysel, ze to bude chlapcek a Vy sa urcite s Tym zzijete a ako uz bolo napisane aj Ty aj manzel si dietatko zamilujete ked ho uvidite po narodeni, bude toto najkrajsie a najmilsie stvorenie na svete. drzim pace, vela zdravia a hlavne vela lasky 🙂 🙂 🙂

vejula
22. máj 2012

@dadka26 určite budeš 🙂 A hovorim ti, že vdaka tej laske prekonaš aj tie svoje problemy... Važne bud si tym ista, všetko v života ma svoj zmysel a ma nas niečo naučiť. Všetko s čim sa musime trochu aj vnutorne popasovať nas dostava vyššie. Tak bud za tu možnosť vdačna a na chlapčeka sa teš. On to totiž všetko citi.

junkfoood
22. máj 2012

@dadka26 podla mna nie si vobec divna..kazdy clovek ma nejake obavy, a nie je hanba sa s nimi zdoverit..uz len to znaci, ze mas snahu riesit nejaky problem..drz sa, budem drzat palce..

t1nulka
22. máj 2012

@dadka26 ja ta vobec neodsudzujem, prave preto, ze neviem, co sa ti stalo a ako by som sa v tvojej situacii zachovala ja... ked to sem nenapises, je to tvoja vec samozrejme, ale v tom pripade si nevieme predstavit, preco takto s muzom uvazujete a budes citat same negativne reakcie...
este ti poviem, ze aj my sme chceli babu, straaaaaaasne moc... no ako nam v 20. tt povedali, ze to bude chlapcek, od tej chvile by sme ho nevymenili ani za 100 dievcatiek 😉 uvidis, aj u vas to bude tak! pohlad na vlastne dieta, ktore si 9 mesiacov nosila pod srdcom, ktore je vase, splodene z vasej velkej lasky, to ti pomoze zabudnut na vsetko zle co sa ti stalo a budete sa z neho obaja len tesit! moc vam drzim palce 😵

dadka26
autor
22. máj 2012

@zuzanocka dakujem za podporu- naozaj som nechcela posobit ako nejaka rozmaznana slecinka, ktora si nieco vysnivala a teraz trucuje. Som rada, ze si ma pochopila a dakujem za nazor. Viem, ze to bude super mat maleho krpca a urcite ma nauci omnoho viac ako ja jeho. Asi je to aj tymi tehu hormonmi, uz na zaciatku tehu som mala problemy s depkami, takze som asi labilnejsia. Berte na to ohlad, dievcata🙂. Ja dakujem za Bozi dar, viem, ze to tak je, ale opakujem sa, nie vsetci sme rovnako vyrovnani a nastaveni. Kazdy mame za sebou nieco ine. Zial a zrejme aj nastastie.

jahodnicka
22. máj 2012

@zuzanocka

Né, to jsi špatně pochopila, já jsem neútočila, byla to jen otázka, abych pochopila tu situaci. Ono to takhle napsané vyzní jinak..

..protože právě autorka psala že má odpor k mužům nebo tak něco a pak to uvedla na pravou míru, chtěla jsem zjistit, jeslti je to k mužům celkově nebo jak..

zuzanocka
22. máj 2012

@jahodnicka aha, no ozaj to vyznelo inak, tak prepac 😉

t1nulka
22. máj 2012

@materina_duska krasne si jej to napisala, dala by som ti 100000000000 krat paci sa mi to, fakt! niektore mamicky sa tu hraju na neomylne supermatky, vsetko podla tabuliek beru a potom len stresuju... a ked sa spytas nieco co nespada do kategorie "normalne" podla nich, tak tu osobu treba okamzite znicit... takyto priklad ukazuju svojim detom? to je cudne, nie nestandardne otazky... 🙄 😉

dadka26
autor
22. máj 2012

@t1nulka dakujem a viem, ze to tak bude....ten "sok" trval len asi dva dni, uz teraz to citim inak. Len som si povedala, ze to hodim na MK, ci nemate aj vy s niecim take skusenosti a tusila som, ze mnohe nahnevam a nepochopia ma. Chapem, ze sa tazkoo vziva so koze ineho, ja sa sice o to vzdy snazim, ale viem, ze je vela zien, ktore sa snazia roky o babo a nedari sa a chapem, ze im toto pride ako absurdnost.

alenka600
22. máj 2012

@dadka26 Pises, ze by si najradsej tuto temu zmazala - napis adminovi a hned Ti ju uzamkne a mas po probleme

dadka26
autor
22. máj 2012

asi to aj urobim, nech tu nikoho zbytocne neiritujem🙂

cat
22. máj 2012

ale neboj, muž bude pyšný na syna... a keď sa druhé zadarí dievčatko, ešte budete do budúcna radi,že má staršieho brácha-ochrancu 😉 No a teraz, vlastne v blízkej budúcnosti?- keď sa vám ten chlapček narodí a vy sa na neho konečne pozriete, ani vás už nenapadne,že ste si pôvodne želali dievku 😎

nef2702
22. máj 2012

Uvidíš, keď malého s manželom prvýkrát zbadáte, razom zabudnete na to, že ste chceli dievčatko..
Ja som tiež skôr preferovala dievčatko /ani poriadne neviem z akého dôvodu/ a máme chlapčeka a veru teraz by som ho nemenila za dievčatko za nič na svete..
A predsa keď ste sa snažili o bábatko, vedeli ste, že šanca je 50:50..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre