Potrebovala by som poradiť.. 🙂 som v 37tt a doktor mi povedal,že mám skrátený krčok maternice,ale že to nie je moc a,že je všetko v úplnom poriadku...,že sa nemusím ničoho báť..chcela by som vedieť,že či môžem mať sex alebo nie.... 😝 alebo bude lepšie s ním počkať....? 🙂 potrebujem to vedieť,lebo môj miláčik sa ma bojí čo len chytiť,aby mi neublížil..chi
kocky podla mna netak sperma ako samotny orgazmus vam moze dopomoct k skorsiemu porodu nakolko pri orgazme su zname stahy maternice 😉 ale v 37tt uz by som sa isto nebala sexovat 😀 babo je uz plne vyvinute a vyvija sa uz len do krasy 😉
veru bris, vtedy sa zas vyplavuje oxytocin. ale no neviem, u nas to moc nezabera, maly sa zatial vobec nepyta von 😝
ja som zas citala, ze orgazmus je uplne bezpecny... 😒
jaj baby no neviem ci ten sex naozaj funguje...nam to moc nepomaha 🙂
ja by som si z mierne skráteného krčku v 37tt už fakt nič nerobila 😀 V prom tehu sme sexovali až do pôrodu a aj tak som porodila po termíne 😉
mne dr povedal v 26 tt ze sa mi skratil krcek tak sme abstinovali 🙂 ale o par tyzdnov sme to uz nemohli vydrzat, tak sme sli aspon tak "na polovicu". odvtedy som mala uz 2 poradne a vsetko je ok, nic sa nezhorsuje a posledne razy uz ideme normalne. ale pre istotu semacko konci mimo mna aby sa nenastartoval porod... 😀
Vobec sa nemusite bat..ak by aj prostaglandiny nastartovali porod /nastartuju ho vylučne vtedy,ked je babatko nachystane/, je to uz v pohode....niet krajsieho zaciatku porodu,ako laskyplne spojenie maminy a tatina..Ukazali ste babatku cestu tam, tak mu ju teraz zacnete ukazovat aj tu cestu von 🙂
sex ako spôsob vyvolania pôrodu odporúčajú preto, lebo spermie vraj obsahujú látku, ktorá je aj vo "vyvolávačke".... takže ani nie veľmi kvôli orgazmu 😅 A orgazmus môže byť nebezpečný, lebo spôsobuje sťahy maternice. Ale v 37tt by som sa už nad týmto asi naozaj nezamýšľala 🙂
ahojte baby, ja mam podobnu otazku ako tinuska, len s tym rozdielom, ze som 30tt a krcok mam skrateny na 2 cm...no ked mi to lekar oznamil, tak som sa zabudla opytat na sexik...inac predpisal mi len 3x denne magnezium, co najviac lezat, ziadne dlhe prechadzky.
je 2 cm krcok v 30tt normalny?
jejda táto téma ma potešila 🙂 tiež sme mali od 30tt zakázané koli skrátenému krčku, ale teraz to už bude hádam ok 🙂 veď nás potomzas čaka 6týždňou abstinencie uff...
ja som mala v 26tt skrateny na 2,5cm a mali sme to prisne zakazane :( Kazdou poradnou sa to zhorsovalo... tak strach sa stupnoval, tak chute na sex isli bokom.
Nakoniec som porodila v termine 🙂 takze je to otazne, ci to moze nieco ovplyvnit alebo nie...
ja som mala od 6tt hematom takze zakaz, potom som cely stvrty a piaty mesiac krvacala, takze zas zakaz, a potom mi v 24tt povedal ze mam krcok iba 2cm tak zase nic, v podstate cele tehotenstvo nic ☹ ale zas co clovek nespravi pre tie male chrobaciky 🙂
@tinuska2577 v 37tt jednoznačne môžete 🙂
@zabka299 nechodis do rizikovej poradne, ked ho mas skrateny? ja chodim kazdych 14 dni a vtedy mi povedal (14 dni po prepusteni) ze ma 4cm, tiez som o tom este nepocula....alebo zle zmeral 😀
A neviem si predstavit mat ich dvoch v brusku, ved tento jeden je za sto certov, co sa kopania tyka 😀
Len lez co najviac, fakt to pomaha 🙂 maju v niecom aj pravdu ti nasi lekari 😀
kupodivu nechodim 🙂 ale dufam ze vie co robi, hovoril mi, ze je velmi stresujuce pre matku byt v nemocnici a ze sa tomu budeme snazit vyhnut, tak asi koli tomu
a je to zabava ked kopu naraz 😀 obcas mam pocit ze mi rebra vyrazia 😀 a uz teraz mam brucho ako keby som mala za tri tyzdne rodit 😀 ale strasne sa na nich tesim
Babulky, a kolko cm je akoze normalna dlzka a kolko je uz skrateny krcok? Neviem to nikde najst. Ja som v 24. tyzdni, myslim, ze mi nameral 4,8 a povedal, ze je to dobre. Ale nepoznam tie hodnoty, ze kde je hranicna hodnota. Dakujem 😉
@all žienky, ja riešim rovnakú dilemu ☹ som v 36tt krčok mám v pohode (doktor vraví že krčok je výborný 😀 ) ale malá je už otočená hlavičkou dolu a niekedy mávam aj tlaky. doktor mi kázal veľa oddychovať a nerobiť nič náročné a ja som sa ho v tej chvíli úplne zabudla opýtať, či aj milovanie patrí medzi náročné činnosti 😅 my abstinujeme už od 22 tt, vtedy som bola v nemocke na tvrdnutie bruška ale v podstate mi chýbalo len mg... A odvtedy sme sa akosi báli a ja som akosi ani nejak chuť nemala... joj lenže posledné 2 týždne mám na mužíčka neskutočnú chuť lenže zakaždým ma stopne myšlienka, či nemôžeme orgazmom ublížiť malej (predsa len sťahy maternice a tak, tak či to nemôže vyvolať predčasný pôrod 😖 ) Strašne sa toho bojím, ale na druhej strane... Veď viete 😅 Aké máte vy skúsenosti s milovaním takto pred finále tehotenstva? čo by ste robili na mojom mieste?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tinuska, to tiez zavisi, na kolko cm je krcok skrateny. asi nie velmi, ked doki hovori, ze je to v poriadku, tak manzel nech sa osmeli 🙂 je pravda, ze v semene sa nachadzaju prostaglandiny, ktore napomahaju priblizit porod, ale ci je to az take ucinne, si nie som ista. okrem toho 37tt je uz v pohodicke, ja by som sa s tym netrapila 😉