Mám sa obávať pozitívneho skríningového testu?

1dorotka1
13. máj 2012

čo znamenajú moje výsledky:
skríning pozitívny
zvýšené riziko DS
riziko DS: 1 v 170 v teríme
riziko NTD: 1 v 7000
Poznamka: riziko DS je vyššie ako je očakavane len podla veku matky /1 v 1400/

som z toho troska popletena, aj mi to vysvetloval ale proste som bola z toho v soku tak mi to islo jedným uchom dnu druhým von. Mám len 24r.
dakujem krasne za vase odpovede

simisi
13. máj 2012

ja som mala podobne vysledky,bola mi odporucena genetika a nasledne odber plodovej vody,ktory som absolvovala....vysledok bol negativny,mam zdravu dcerku 😉

xlucia
13. máj 2012

no neviem comu nerozumies, ale to co si napisala znamena, ze vzhladom na vek by si mala mat riziko 1ku1400 ale vyslo ti 1ku170. cize vyslo ti to zle,ako keby si bola vyrazne starsia, cize podla cisla mas velku pravdepodobnost, ze dieta moze mat downa.
ale v reale byvaju tieto testy velmi velmi nepresne, v niekotorych pripadoch, ze sa od nich niekde uz aj upusta.
ide o to ze ak mas velmi nepravidelnu menstruaciu, stanovia ti zle tyzden, a hned su zle vysledky hoci ja babetko zdrave. stava sa to velmi casto. zena je citiliva a ma ovulaciu vtedy, ked to telo dovoli. nie ked doktor povie ze ma byt.
daj si to skontotrolovat, a druhy raz nechod od doktora, kym vsekto nechapes. nech ti to vysvetli aj 5 krat, vsak je za to plateny. a ide o tvoje dieta

dadagaal
13. máj 2012

Ahoj. Mala som velmi podobne vysledky pri druhom synovi a mala som len 29 rokov. tiez som absolvovala amniocentezu (odber plodovej vody),vysledky boli negativne a mam zdraveho krasneho syna. 🙂

montinka
13. máj 2012

ahoj ja som mala prednedavnom podobne vysledky riziko 1:150 absolvovala som amnio a vsetko je v poriadku.🙂

marya
13. máj 2012

No, zas podla mna ta pravdepodobnost az tak velka nie je 😉 Znamena to, ze ak by si mala 170 deti, tak jedno z nich by malo DS...moja kamoska mala toto riziko 1:5, a ma zdraveho chlapceka 🙂 Takze velmi pravdepodobne je babatko zdrave, drzim palceky nech je vsetkov poriadku 🙂
Tieto testy zbytocne stresuju mamicky a zas naopak, velakrat su zas falosne negativne, takze vypovedna hodnota takmer nulova, a preto som sa rozhodla pri tretom dietatku, ak raz snad bude, tieto testy odmietnut, naco sa zbytocne stresovat ? 🙂

trampka
13. máj 2012

Ja som mala ešte horšie výsledky a dokonca som ich dala aj zopakovať /a márne/...amnio som odmietla, lebo som vedela, že NT mám dobré, tak som to neriešila)) A moja babulka zdravučká. Pri druhom by som toto vyšetrenie už odmietla, načo sa stresovať.... Pekný deň a mysli len na pekné veci a poštekli babatko v brušku🙂)

kvetinka211
13. máj 2012

@1dorotka1 Ahoj, tie cisla statisticky znamenaju, ze na 99,994 % budes mat zdrave babatko. To uz znie hned lepsie, no nie 😉 ? Vzdy moze mat babatko problem, aj ked je skrining ok, vzdy treba dufat ze vsetko dobre dopadne ... Mas o nieco vyssie riziko nez priemerne zeny v tvojom veku, ale to riziko je stale velmi male. Zly skrining moze byt sposobeny aj napr. tym ze je nespravne vypocitany vek babatka, fakt sa netreba stresovat. Ak si rozhodnuta ze by si si urcite nechala aj babatko s ds, tak ani nechod na amniocentezu keby ta nahovarali. Totizto v skutocnosti je vacsie riziko (1%) ze potratis kvoli amnio nez ze babatko bude mat ds .. drzim palce 😉

tanulienka1
18. aug 2015

ahojte Dievčata kto mi vie povedat čo znamenaju moje vysledky RIZIKO DOWNOVHO SZNDROMU 1 v 180 v termine RizikoNTD 1v9200.Ak sa niekto tomu rozumie poprosim o pomoc a vysvetlenie dakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre