Ahojte, som v 24. tyzdni, lekarka mi stanovila tuto diagnozu, povedala mi ze nemam dvihat tazke veci a nenamahat sa, nic viac. Niekde som vsak citala, ze ani sex v tomto pripade nie je povoleny. Co to znamena? Ze sex nie je povoleny len ked vam to lekarka vyslovene zakaze, alebo sa nesmie napr. ked zena krvaca? Ja som nekrvacala dosial vobec nastastie a dufam ze ani nebudem, len sa bojim sexovat, aby sme nieco nepodcenili, ale zase obmedzovat sa a potom zistit ze zbytocne?Poradte mi prosim, mam sa sexu uplne vzdat alebo nie? Nikde sa k tomuto presne nikt nevyjadruje ani na nete a spytat sa to doktorky priamo pokial mi to ona sama nepovedala, mi pride trochu blbe. Dakujem.
@leeenka26 ahoj, tak zakaz sexu, bol hned za zakazom dvihania tazkych veci 🙂, ktore mi pri tejto diagnoze naordinoval moj gynekolog v rizikovej poradni, ktoru som po zisteni, ze mam tzv. vcestnu placentu navstevovala az do porodu- cisarskym ...inak aj tu je diskusia https://www.modrykonik.sk/forum/2-trimester/placenta-praevia-marginalis/
obmedzovat s a potom zistit ze zbytocne? Aokoze sorry ,ale to je co to ti tak chyba ten sex ??sak este ho budes mat dost ja som nesexovala odkedy som tehotna aj ked to lekar vyslovene nezakazal ale nestroji mi to zato aby sa nieco stalo ,.,.... a Janicka OPATRNE sexujeme???????????aj ked to mas zakazane tak to mas odvahu FAKT asi si este o dieta neprisla ked tak riskujes...ja som prisla v 20 tyzdny a to sme ani opatrne nsesexovali ..........takze vas naozaj OBDIVUJEM za odvahu...........Ale to tak je ked sa niekto snazi a robi preto vsetko aby sa nic nestalo tak sa stane a ten co riskuje tak sa nic nestane bohuzial taka je spravodlivost ale BABY NIC V ZLOM ZAMYSLITE SA CI TO STOJI ZATO!!!
Ja som mala tiez tuto diagnozu (avsak bez spinenia a inych problemov), mala som zakazane iba zdvihanie tazkych veci a sex nam lekarka vyslovene povolila. Byt tebou, tak sa na to priamo spytam svojej lekarky, nevidim na tom vobec nic blbe.
Nemyslim si ze je spravne niekoho odsudzovat za to ze ma telesnu tuzbu po svojom partnerovi.je to prirodzene a patrí to do manzelstva.a aj mne ked diagnostikovali placentu praevia marginalis dr hne zakazal intímny zivot a samozrejme prikazal telesne setrenie. a bolo to nesmierne tazke ked tuzba po sexe bola silna a jednoducho nam to strasne chybalo. ale po par tyzdnoch sa placenta vytiahla a dr nam sex povolil ale s tym ze velmi opatrne.vraj sa pri orgazme stahuje maternica. v kazdom pripade sa treba doktorky opytat.su to bezne veci a niekedy to doktor aj zabudne pacientke pripomenut. a samozrejme u kazdej pacientky je tato diagnoza ina-niekde viac nebezpecnejsia.aj mne dr pri poslednej kontrole nepovedal ze tak uz mozte... ale ked som sa ho spytala na to priamo,tak az vtedy mi povedal ze sex s opatrnostou je mozny 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
leeenka26 ahoj. Ja mam toto diagnostikovane od 13. tt a sex sme mali a aj mame zakazany... od 12. do 16. tt som spinila... Ale i ked to mam stale zakazane, od 17.tt opatrne sexujeme... 😉 a zatial sme bez problemov... Zajtra idem na poradnu, tak sa na to spytam 🙂