Mám oligospermiu. Ktorý z nás je potom otec?

thorongil
4. jan 2017

Dobrý deň, chcel by som poprosiť o radu (zdôrazňujem, že len o radu, nie o definitívny záver). Moja partnerka je tehotná, asi v 4. týždni. V našom vzťahu sa však objavila nevera. S jej kolegom mali nechránený sex. Neejakuloval do nej a hovorí, že si je takmer istý, že nemohla otehotnieť od neho. Približne dva dni po tom, ako mala sex s ním, mala sex aj so mnou. Ja som ejakuloval do nej. Problém je v tom, že približne pred dvoma rokmi mi na spermiograme vyšla oligospermia a pohyblivosť B+A. Pýtam sa veľmi laicky a viem, že jasná odpoveď bude až po testoch otcovstva. Napriek tomu, aká je pravdepodobnosť, že mohla otehotnieť s ním a aká je asi pravdepodobnosť, že to bolo so mnou? Ďakujem za akýkoľvek názor.

libawet
4. jan 2017

@thorongil nuž ťažká otázka. U Teba bola zistená pohyblivosť spermií tak na 30 %, záleží, ako bol na tom ten pred Tebou a ktorá spermia vyhrala. Iba otázka - Ty si o jej nevere nevedel? Až potom, keď si s ňou bol aj Ty? Sorry, fakt silný kafe....

ukulela
4. jan 2017

@thorongil 4 tyzden - to znamena, ze jej len teraz akurat meska menzes. tehotenstvo sa rata od terminu poslednej ms - to si ujasni. ak myslis 4tyzdne od sexu, tak to nie je 4ty tyzden tehotenstva, aby si nebol prekvapeny ked donesiie tehotenskuknizku, resp po prvom UTZ.
ak stemali obaja s nou nechraneny sex v plodnych dnoch, tak je to fifty fifty. to ze on si je takmer isty ze nie je otec sa rovna tvojim slabo pohyblivym spermiam ...
testy otcovstva sa daju urobit uz pocas tehotenstva z krvi matky, je to drahe, tusim do 500 €,ak ti to za to stoji ...

sardinka336
4. jan 2017

@thorongil kedze do nej neejakuloval je velmi mala pravdepodobnost, ze otehotnela od neho... ak mas zivotaschopne, teda vitálne spermie tak ani to ze ich je malo neznamená, ze partnerka nemoze otehotniet. Ja sa priklanam k nazoru, ze dieta je tvoje ak prišlo k styku tak ako pišeš. Samozrejme testy otcovstva to rozlusknu na 100%.

juliet86
4. jan 2017

Myslim ze spermie ako take tvoje ci jeho su tu vedlajsie... skor by bolo zaujimave ci partnerka pozna sleduje a zapisuje cyklus a ktory den mala plodnejsi co sa ovulacie tyka..... napr ak on s nou mal sex na ovu a ty az po asi on zvitazil... ak on mal pred ovu a ty pocas ovu je to fifty fifty...

seahorse27
4. jan 2017

Takych uz bolo, co si boli isti, ze sa nic nestalo a ich potomkovia veselo behaju po svete. Za mna 1:1.

jankalukasova
4. jan 2017

@thorongil dobrá priateľka... ale k veci. ako dlho mávate nechránený sex? lebo ak ste spolu (trepnem) 5 rokov a neudialo sa nič, tak je náramne podozrivé, že po jednom "záťahu" s kolegom zostala tehotná. Ak je v 4tt tak reálne tehotná je tak 2 týždne.
Ak by sme verili kolegovi a jeho verzii, že si to ustrážil, tak je pravdepodobnejšie, že otec si Ty... lenže to je také tvrdenie proti tvrdeniu... pustil, nepustil.. okrem toho, že existuje xy prípadov, kedy to muž ustriehol a napriek tomu, žena zostala tehotná.. lebo nikdy neustráži všetko. Len pre info.. s manželom sme si "dávali pozor" takmer 5 rokov... no a termín pôrodu mám vo februári... takže asi tak.

kondaska1
4. jan 2017

Za mna je to tiez 1:1, aj ked do nej neejakuloval mohol ju oplodnit a tak isto aj ty, pokial mas zivotaschopne spermie, ich pohyblivost sa da krasne ovplyvnit upravou stravy a zivotneho stylu, cize to co bolo pred 2 rokmi uz daaaavno moze byt inak. odporucam test, da sa spravit aj pocas tehotenstva.
4tyzdne tehotna mi tiez nejde do hlavy, kedze samotny menstruacny cyklus ma 4 tyzdne a vlastne iba teraz by mala dostat menzes. Tyzdne tehotenstva sa rataju od posledneho menzesu, cize podla mna je skor v 8tt ( 4 tyzdne jej meska menzes).

thorongil
autor
4. jan 2017

O nevere som nevedel, dozvedel som sa to az na konci roka. Mnestruacia jej skoncila 6. decembra. Asi 9. decembra mala sex s nim, 12. decembra potom so mnou. Neskor este 19. decembra so mnou a 21. decembra s nim. Neviem, kedy presne tu ovulaciu mala.

philipha22
4. jan 2017

este je tu jedna moznost... ze tam bol este niekto TRETIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII 😀 😀 😀

natalym
4. jan 2017

@thorongil A na čo Ti je táto info? Však sa dozvieš a tá info bude relevantná, či?

ukulela
4. jan 2017

@kondaska1 alebo 6tt - teda 4 tyzdne od sexu (v pripade pravidelneho cyklu a ovulacie uprostred) ...

sardinka336
4. jan 2017

No dobre si vas pohadzuje kočka...jak špinave pradlo...raz zasunie jeden, potom druhy. By som sa bala nielen tehotenstva ale aj nejakej ,,pliagy,, či od nej neschytam...chlamydie su svina...

ukulela
4. jan 2017

@thorongil tyzden tehotenstva sa rataju od zaciatku menzesu, nie od konca. pre info ...

thorongil
autor
4. jan 2017

Gynekologicka jej povedala, ze to vidi na 4 tyzdne. Predtym sme mavali prerusovanu suloz, nezvykol som ejakulovat do nej. Tento rok som sa do nej urobil parkrat na jar a v lete, tehotna vsak nebola. Az teraz.

philipha22
4. jan 2017

kazdopadne pekne cupkaj dupkaj k lekarovi aby si potom nebol smutnyyyyyy..... a teda tvoja partnerka by si tiez mohla dat spravit par sterov 😉 aby si to potom neodlezala viac v nemocnici nez doma ked uz bude tehu.... ale tak z dlhej chvile mozno najde aj tam nejakeho sluzbu konajuceho Dr. co jej zasunie.... tak zase az taka nuda to byt nemusi... kazdopadne jej zelam pekne tehulkovanie....

kondaska1
4. jan 2017

@ukulela tak zrejme podla datumov je skor dievcina v 5tt a kedze vedela ze mala nechraneny styk niekolkokrat v roznych dnoch tak hned robila test..

fadama
4. jan 2017

@thorongil a to ze strieda chlapov ako ponozky neriesis ?

jankalukasova
4. jan 2017

@thorongil ak jej menštruácia skončila 6.12., tak predpokladajme, že začala 30.11. (to je dátum od ktorého sa počítajú tehotenské týždne- 1. deň poslednej menštruácie.) V tomto prípade je najvyššia pravdepodobnosť otehotnenia 13.12. Takže dieťatko mohlo byť splodené z toho čo ste vyvádzali 12.12. spolu. Ostatné dátumy sú príliš ďaleko od ovulácie. Toto ale platí za predpokladu, že má normálny pravidelný menzes a nemá posunutú ovuláciu. Ak by to bolo tak ako píšem, tak dnes je 5tt + 0dní, teda môžeme hovoriť o tom, že prebieha šiesty týždeň tehotenstva.

hivanik
4. jan 2017

@thorongil -1.den menstruacie bol aky datum?

kondaska1
4. jan 2017

@thorongil gynekologicka nehovori ako to vidi ale rata od zaciatku menzesu, jedine koho co zaujima je den kedy jej zacala posledna menstruacia. Ako som hovorila , ak mas zivotaschopne spermie ich pohyblivost sa mohla casom upravit a ak aj nie, neznamen to ze si neplodny. Kludne otcom mozes byt.

sardinka336
4. jan 2017

podla mna tu nič nevyriešiš....stale je to 50 na 50 ze si otcom...aj takí čo si mysleli, ze nemozu a bum otehotneli. Dieta je radost...... raz sa da pošmyknuť, stava sa...ale spavat na striedačku s dvoma chlapmi?

kondaska1
4. jan 2017

@jankalukasova nemusi mat ovulku na 14 den, ja sama som otehotnela par dni po menzese...

okrob
4. jan 2017

@thorongil mozno trochu napriamo, ale dufam, ze ten test otcovstva ta zaujima len kvoli tomu, ci budes platit vyzivne...ak nie, tak mas asi vacsi problem ako oligospermiu

jankalukasova
4. jan 2017

@kondaska1 no veď píšem, že to platí za predpokladu, že má pravidelný menzes a nemala posunutú ovuláciu...

kondaska1
4. jan 2017

@jankalukasova jj nedocitala som prispevok, mas pravdu

ukulela
4. jan 2017

spermie preziju v zene aj niekolko dni ... takze ste skorovali bud "ASI" ího, alebo 12ho. ked ti povie, ze s nim spala ASI ího, to znamena, ze to mohlo byt aj inokedy? no pekne ....
uztas si to v hlave, co chesriesit dalej. ale keby si bola ista, ze s tym druhym sa nic nemohlo stat, tak ti to zrejme nevesia na nos ... ja by som vrazila € do tych testov z krvi matky, nech ste na cistom, ako sa potom rozhodnes/rozhodnete, ak budes otcom, je len na vas.

okrob
4. jan 2017

@kondaska1 otazne je, ci este chce

kondaska1
4. jan 2017

@okrob no to je druha vec ako vysledok zamiesa s ich dalsim zivotom, aj keby bol otec aj keby nebol...... Urcite ma v hlave milion otazok a stopro pojdu na testy, zhana iba prvotne info

boozlesk
4. jan 2017

Nepise nam nahodou samotna dama, aby zistila, s kym je vlastne tehotna? ;)

charlie1980
4. jan 2017

@thorongil
1.spermiogram u muza sa meni Aj kazdy mesiac, nieze Este co bolo pred 2r Tieto vysledky nemaju ziadnu vypovednu hodnotu, pretoze ako sa hovori, staci jedna sikovna😉
2.pravdepodobnost je tym padom velka, aby bola pravdepodobnost takmer nulova, musel by si mat 0 spermii.
3.kedze sme moje tehotentvo planovali, kvoli pokrocilemu veku som muza poslala na spermiogram, kde mu povedali oligoastheno (to iste co u teba), isli sme opakovane o 2 mesiace znova na spg., on mi podal vysledky a ja jemu na oplatku Poz.test. Bol nam doporuceny Pritom CAR (asistovana reprodukcia) A lala, pred mesiacom som rodila 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre