Ahojte baby, chcem sa spýtať do teraz som zamestnaná áno mam dobu určitú a sťahujem sa do iného mesta a tým my môj zamestnávateľ zmluvu asi vypovedá... Moja otázka znie ci budem mat aj tak nárok na materskú predtým som bola 3 mesiace na UP a predtým robila stále ... Som v 4 mesiaci rozmýšľam ze sa dám zatiaľ na PN aspoň kým bude trvať zmluva...ďakujem
Musíš mať 270 dní zaplatené nemocenské za posledné dva roky nemusíš to mať v kuse 🙂 kuk sem
https://www.relia.sk/Article.aspx?ID=263
Dobre a ak budem na PN dajme tomu do apríla a potom na UP...?
@mata122 Prepac ale zle informujes hned v prvej tvojej odpovedi ako som ta už opravila. Ten pan najskôr po.ral co mohol a potom zacal radiť ako si pomôcť k lepšej MD ked zrušil možnosti co boli. Ale to si malo ludi pamätá. Ja nespochybňujem jeho. Opravila som tvoju mylnú informaciu.
Zaplatené NP je samozrejmosť keď robíš .. ale zaplatené lebo si ho platí každý čo robí..
@mata122 Moje nervy. Skus pochopit že ak PP trvá a ty si z roka napr. 10mesiacov PN tak nikto nic neplatí ale NP trva. "Blik"? Ci stále nic?
To iste plati pre SZCO ci DNP. Pocas PN ci MD ci RD nikto za teba a ani ty neplatis poistne do SP ci ZP ale poistne trvá. Preto ma napr.aj matka co je na RD a otehotnie znovu narok na MD. Uz si pochopila pointu? Ci stale nič?
Ahojte baby, dcérka bude mať 13.9.2020 3roky a a ja mam TP 25.10. s tým, že nástup na MD je práve 13.9. TPP mi stále trvá. Budem mať nárok na materskú? Neviem ci sa to spadá ešte pod reťazovy pôrod alebo nie. Ak budem mat, z čoho mi ju vyrataju? Ďakujem
@januss2310 Ano mas. Predpokladany prijem. Nemôže byt nizsia ako prva, moze byt vyssia.
@evittam takže to bude bráne ako reťazovy pôrod? Viete mi to potvrdiť na 100%?
@januss2310 Platí co som napísala. Btw.staci čítať co piseme v nie jednej diskusii. Stále dookola tie isté otazky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@klea1993 Malo info. Kedy mas TP? Co bolo za posledné dva roky pred TP?