Ahojte.... ocenila by som Vas nazor na danu moju vaznu situaciu.... Mam 23 rokov a dozvdela ze som v 4-5. tyzdni tehotenstva. Vsetko by bolo v poriadku keby som bejby necakala s byvalim priatelom ( s ktorym som aj na priek nasmu rozchodu stale spavala a ano viem hlupost na entu ) . Samozrejme prve reakcie som cakala ze budu sokove ale nikdy by som nepovedala ze sa tento chlap zachova voci mne nasledovne . Samozrejme dieta odmieta a nechce ho . Den co den ide na mna psychicky a udiera na miesta kde to boli len aby ma dotlacil k potratu. Nadava mi a vyhraza sa dookola vsetkym moznym nehovoriac o tom ze mi vypisuje ako ma bude nenavidiet ked si to dieta nedam prec. Aby nebolo malo odcestoval do cudziny a usadil sa tam.... a mile zeny ja naozaj neviem co mam robit ... bojim sa potratu pretoze kazdy zakrok je zakrok ale na druhej strane sa bojim ze moj ex sa bude snazit mi znicit zivot ... a ceresnicka na torte je ze moj vlastny gynekolog sa snazi nahovorit zo vsetkych stran aby som isla na potrat a dava mi na oci ze do akeho prostredia by som chcela priviest dieta ked uz nema otca atd ..... dakujem za Vase rady.
Ty si zase jedna z tich, co nema vlastny nazor a pozera na okolie, vsak? Exa bloknem, zmenim cislo, dovidenia, nestaram sa, ved je v cudzine, gynekologa vymenim, lebo to nie je lekar, ale masiar a mam vybavene. Este nejaky tazko riesitelny problem?
1.na co stale dokola riesis dieta s byvalym? Sa vyjadril ze ho nechce. Nechce ok. Neries reraz ale az pri zapise do rodneho listu.
2. Zmen gynekologa. Posudzovat kam dieta pride na svet nie je na gynekologovi. A co taki prismuhnuti ktori maju aj 6 deti pocas 5 rokov a nakoniec 3 ma v domove a o 2 sa stara lebo starsie ma tak 2 roky a mladsie rok z nich este moze zit tak 2 roky.... Nie som rasista
3. Je to tvoje rozhodnutie. Nie rozhodnutie okolia
Potrat je u mňa v tabu :/ ak to malé nechceš sú aj iné možnosti ...
Cudesne, si v 4-5 tyzdni, tj o tehotenstve mozes vediet max 1-2 tyzdne. Ako sa da za ten cas tolko prezit? Stale na teba tlaci priatel, gynekolog (uz je vobec potvrdene tehotenstvo?), priatel sa medzitym odstahoval do zahranicia a usadil sa tam. Neviem, niektori maju na mna fakt prirychly zivot.😮
Neverím ani slovo z toho, čo tu píšeš. Podľa mňa je to ďalšia vymyslená téma, aby sa mali ženy kde hádať / už to, že gynekológ ťa tlačí do potratu je sprostosť na entú, gynekológ má u predele že či ty máš z čoho chovať svoje dieťa a kto je jeho otcom/. Ten kto vymýšľa tieto sprostosti by sa mal hanbiť.....inak to už je nenormálne, že ako sa hejtuje na tejto stránke. Namiesto toho, aby stránka slúžila svojmu účelu, tak tu niektorí rozosievajú nenávisť - keď sa nenadáva na lekárov, tak sa nadáva na učiteľov, keď nie na učiteľov, tak na úradníkov a tak podobne....už by asi bolo načase, aby táto stránka mala poriadnych adminov a nie takýchto, ktorí toto dovolia.
To s tým gynekológom je podľa mňa úplná blbosť. Ak nie, tak sa von koncom nechová ako profesionál, riešiť či máš zázemie alebo či ho otec má/nemá rád, veď koľko je osamelých mamičiek, ktoré otec dieťaťa poslal na potrat a nechcel o nich ani počuť.Rozhodnutie či si dieťa necháš alebo nie, je len na tebe, gynekológ vyjadruje svoj názor len v spojení so zdravotným stavom, teda ak by nebolo niečo v poriadku môže odporúčať interrupciu, ale nie tlačiť na pacientku.Ďalšia vec je expartner, no nech sa odsťahuje aj na kraj sveta.Môj ex (vtedy ešte stále priateľ) ma tiež tlačil na potrat, psychicky sa ma snažil dotlačiť k tomu všelijak, ale nebola som blbá, dieťa som si nechala , aj keď proti jeho vôli , pretože šlo o mňa, moju budúcnosť, on by ten zákrok nepodstupoval, možno by ani nemal žiadne výčitky a ja by som do konca života trpela, možno to znie ako klišé , ale čo ak by som nemala už viac deti ? Dnes by som trpela a nemohla mať deti a on by si založil rodinu bez mihnutia oka...Urobila som tak ako som chcela ja, dospelá žena, hoci veľmi mladá a vedela som, že to bude ťažké , ale všetko sa dalo zvládnuť a dnes mám školáčku, na ktorú som pyšná...
Skuste sa obratit na poradnu Alexis, http://www.alexisporadna.sk/.
Kocky, to bude troll - je v 4/5 tyzdni a uz to ma potrdene, ex priatel ju psychicky tyra, uz sa stihol aj odstahovat do zahranicia... Ta toho teda stiha, ked o tehu vie najviac 1 tyzden!
@veronikaszabova odcestovany moze byt 6 tyzdnov, zahranicie moze byt, ze isiel tu za hranice do Ciech.Je to tvoj zivot na exa mozes podat trestne, gynekolog sa nema starat do takych veci
si dospela nesies za svoje ciny zodpovednost.nehadz to na druhyvh kto co povedal.....ak mas kde byvat, mate co do ust, mas podporu v rodine, a ty chces byt mamou nevidim dovod.Ak si to nevies predstavit chces studovat, pracovat, mat raz normalneho partnera chod na potrat.Si nezodpovedna, ked nechcem byt pred tskou situaciou chranim sa teraz sa zobud dospej a rozhodni
No neviem, aj na mňa bola sestrička na hematológii sprostá (či bude mať dieťa aspoň čo jesť), aj keď je chcené, mám zarábajúceho manžela, len ešte dorábam posledný ročník inžiniera a tak majú pri mne v pc napísané že študentka. Pričom ich nezaujíma, že popri škole som aj v)čšinu času robila a naozaj nie sme z tých, čo by dieťaťu nemali dať čo do úst. Aj doktori sú ľudia, žiaľ, nie všetci úplne empatickí.
Moja rada: Keď máš možnosť, priestor a prostriedky sa o dieťa postarať a chceš ho, choď do toho. Stále sa rozhodni najmä srdcom, lebo nie je nič horšie, ako sa potom celý život zožierať, koľko by teraz malo to dieťa rokov, ako by vyzeralo, aké by bolo....
Ak vieš, že ho sama nechceš, nechceš sa pozerať na živý obraz bývalého, nemala by si ho z čoho živiť, kde vychovať... rozhodni sa sama. Len životné podmienky sa aj časom menia, no keď raz to dieťa dáš preč, bude preč naveky.
@eliska13 to asi nemalo byt mne ;)
Nechaj si to dieta,nevrazdi ho.Ked uz si mala to hovädo ,co zneuzival tvoju lasku,tak maj aspon vlastne dieta.Uvidis ako ho budes lubit.Toho tvojho ex by som uz ignorovala.,lebo on ta nelubi a sotva niekoho lubit bude.Jednoducho ta nechal v stichu .Keby ta lubil, tak prave sa na dieta tesi.Dieta je dar,ak ho nebudes chciet,je moznost, daj ho na adopciu.Daruj mu zivot.aspon budes mat ciste svedomie,Takto ta bude este cely zivot prenasledovat postabortivny syndrom svedomia ...ZABILA SOM SI DIETA,ZABILA SOM SI DIETA...a to cely zivot.aj ked sa snazia dievcence na to nemysliet,ale stale sa to svedomie v nich ozyva.to by mal tvoj gynekolog vediet.Ale ten tiez asi je bez svedomia,ked ti vrazdu doporucuje
@03katka03 ahoj máš už dosť rokou na to aby si bola zodpovedná na bývalého sa vikašli je to debil keďže s tebou spáva a bábo nechce na svete je toľko lepších chlapov ktorý budú milovať mamičku s bábätkom ak pôjdeš na potrat budeš to ľutovať celý život takže ak h o nechceš existujú hniezda záchrany a podobné inštitúcie nie hneď potrat to DIETA predaj za nic nemôže prečo má pikat za vaše chyby mama ty určite pomôže to zvládneš a keď sa narodí budeš si trieskať hlavu o stôl že si vôbec pochybovala o Tom že si to necháš .... Veľa šťastia
V 4-5 tyzdni uz bilo srdiecko ? Potvrdil tehu ? Zda sa mi to divne
Ak nechceš bábo,daj ho na adopciu...
😲😨 k danej teme asi tak ,o takichto veciach sa nepise z kratkej chvile.Az cakas babo a nevies ako dalej ,vedz ,ze prave to dieta ti moze dat zmysel zivota ,no potrebujes okolo seba ludi ktori ti pomozu...jedine ty mozes rozhodnut o tom co bude dalej
Ahoj, pýtaš sa, či máš zabiť svoje dieťa? Uf...,každý má predsa právo žiť, je to všetko v Božích rukách, my nie sme pánmi nad životom a smrťou.....pridávam silné svedectvá troch žien...
https://www.youtube.com/watch?v=WrDfOarQ-xEbudem myslieť v modlitbách...
@03katka03
Mozes si urobit svoj zivot aj bez tvojho byvaleho.odstrihnut s nim kontakty, aj ked by sa ti zislo zopar eur na zivobytie a tie mozes ozaloet nakolko ti vnucuje vraždu TVOJHO aj JEHO dietata.
Boh dal zivot aj tebe, tak neber ho ty svojmu babu. Uvidis ako sa budete lubit ked sa narodi a urcite ti vynahradi vela. Skus hladat odpoved v tichosti a modlitbe, je to silna vec.
Myslim na teba v modlitbe...aj s mojim babom ktore tiez cakam ☺
@veronikaszabova
Mne lekar zistil v 5tyzdni tiez tehotenstvo...a teraz som v 16tom.
Je to realne...
@mysickamys ja nevravim, ze je nerealne zistit tehu v 5tt. Aj ja som pri oboch zistila, ze som tehu v 5tt. Treba si poriadne precitat moj prispevok - ja pisem o tom, ze je len 5tt a priatel uz ju psychicky tyra, stihol sa odstahovat, atd... Den ma 24h, ona by potrebovala aby mal aspon 2x tolko...
babatku zivot neber, budes si to do konca zivota vycitat, radsej ho daj na adopciu potom
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@03katka03 Píšeš len o tom co chce bývalý, gynekolog,okolie. Co chces ty? To je podstatne a dôležité. A nie nejaky sebecky d.bil co sa ti vyhraza....