Mám ísť na ošetrenie k zubárovi v tehu?

janka1989ya
27. júl 2014

Ahojte ,

Objavil sa mi kaz ,kt bude treba vytrhnúť ☹
, nebolí ma to len viem ,že tam je ..
Lenže som vo 8 mesiaci tehu ,a k môjmu starému zubárovi nemienim ísť ,lebo to je katastrofa 😒
Takže budem musieť pohľadať nejakého nového ,a môže sa v tehotenstve trhať zub alebo robiť takéto náročnejšie úkony ,aby to nemalo dopad na bábätko ??

Ďakujem

katarinamarkova
27. júl 2014

najhorsie co v tehotenstve mozes mat su pokazene zuby. k zubarovi 100%

dusanasabolova
27. júl 2014

...ahoj, ja som bola tiež u zubára, dával mi plombu...a bola som tam v auguste a v septembri som porodila...myslím, že pokiaľ to pôjde bez injekcie, tak to bude v poriadku...držím prsty... 😉

onestar
27. júl 2014

Ahoj mam dvojtyzdnove babatko a mne 10dni pred porodom trhali 8-čku zub...pichli mi lokalku,nic som necitila..neskor ked prisli bolesti ked sa to hojilo tak som zobrala paralen .neboj ...stale lepsie ako v bolestiach byt po porode

katarinamarkova
27. júl 2014

anestetikum - je lokalne - posobi len v danom mieste.....omnoho horsie a nebezpecnejsie pre babo su bakterie z pokazenych zubkov kolujuce v krvi mamicky a teda aj miminka 9 mesiacov.

broskilinka
27. júl 2014

mne moj povedala ze je to najbezpecnejsie v strede tehu.. anestetikum aj ked len v malej forme ide do tela , cize aj babatku... ale pokial to treba spravit tak chod! lebo potom budes zas kojit a dostanes sa k tomu o rok, dva....

hradnapani
27. júl 2014

@janka1989ya zuby su potvory a zacnu boliet v najmenej vhodnej chvili. Cize, necakala by som. Zubari uz predsa vedia, co mozu a nemozu pri tehotnej robit a nerobit. A chod tam skor, ako budes mat porod na spadnutie 😉

daniela_m
28. júl 2014

ja som bola u zubára deň pred pôrodom lebo ma začal bolieť zub.. určite choď, možno trhanie ani nebude nutné 😉

zdenickasiv
31. júl 2014

Určite choď. Mne trhali zub, keď som bola na konci 7 mesiaca. Mám super zubára, a to bol zub, ktorý sme už opakovane liečili. Aj mi hovoril na začiatku tehu, že sa obáva starostí s týmto zubom a presne tak to aj dopadlo. Ak ťa zub bolí, tak nemáš čo riešiť. Popýtaj sa v okolí, prípadne choď na pohotovoť.

evittam
31. júl 2014

Určite choď, veď sa aj normálne kedysi chodilo - bolo v materskej knižke miesto na pečiatku od zubára a od očného - ja som to mala aj min.rok 🙂 . A kedysi dávno sa že vraj chodilo aj k pľúcnemu..... 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre