Mám ešte počkať, alebo už mám ísť k lekárovi?

lussy1305
11. nov 2014

Prvý deň poslednej menstruacie som mala 22.9. Podla kalkulacky som v 7 tt, viem ze babo sme splodili 20.10. a to su dnesnym dnom 3 tyzdne. Este by som mala pockat do buduceho tyzdna alebo ist k lekarovi hned?
Mam velmi nepravidelny cyklus aj 41dnovy.
Poradte, dakujem 🙂

safranka
11. nov 2014

Ak sa cítiš dobre, ja by som ešte počkala, lebo aj tak na sone ešte nič nebude poriadne vidieť. Ja som bola pri dcére až v 9 t.t., ak sa cítim dobre a nemám podozrenie na mimomaternicové tehotenstvo....čo tam budem toľko chodiť.Ešte nachodíš na kontroly, až ťa bude hlava bolieť.

lussy1305
autor
11. nov 2014

@safranka ahoj 🙂 som ok az na to ze mi byva velmi zle ale to nie je problem 🙂
Pri mimomaternicovom tehotenstve su aj nejake pocity?

adeala
11. nov 2014

@lussy1305 ja by som išla, pre vlastný kľud v duši. Prinajhoršom ešte nič neuvidíš a budeš musieť prísť o 2 týždne..

adeala
11. nov 2014

@lussy1305 vidíš, až teraz som si to spočítala, že si len 5tt.. tak to ten týždeň ešte počkaj, pred 6tt to fakt nemá zmysel 🙂 prepáč, takéto výpočty ráno sú moc náročné 😀

lussy1305
autor
11. nov 2014

@adeala tak potom mi to zle spocital pocitac :D
takze mam ist az po 24.11?

adeala
11. nov 2014

@lussy1305 7tt by si bola, ak by si mala pravidelný cyklus 🙂 tam sa počíta s ovu na 14 deň. Ale keďže vieš, že si otehotnela 20.11., čo bolo pred 3 týždňami, tak si k tomu dorátaj +2 týždne (akože tých 14 dní pred ovu). Snáď chápeš 😀
To by bolo úplne iedálne, v 7tt by to už malo byť v pohode vidieť. 🙂

piacere
11. nov 2014

ak si v 7tt, tak je navyšší čas si zavolať na gyndu, nech ťa objednajú. Hlavne, aby ti lekár ultrazvuk potvrdil správne prebiehajúce tehotenstvo, teda či napr. nie je plod niekde kde nemá byť (mimomaternicové)....

darina1952
11. nov 2014

@lussy1305 ahoj, a tehu máš potvrdené testom? ak áno, tak máš ešte čas a stačí keď pôjdeš na prvú kontrolu na potvrdenie tehu po 9gtt... skús pred tým ešte zavolať Dr. aký má zvyk či sa máš objednať alebo stačí keď prídeš a počkáš na poradie. Po prvom vyšetrení ťa potom objedná na krv a prvé USG cca na 12gtt 😉

tjaden
11. nov 2014

@lussy1305 ahoj ja som mala tiež taký nanič cyklus tri mesiace mi meškali čo bolo u mňa bežne tak som radšej počkala kým mi to potvrdi test potom dalši a dalši...šla som k doktorka a bola som v 7t3d vychádza to tak že test to potvrdil už v 3/4t

lenz
11. nov 2014

Urob si test a chod k doktorovi ja som sla 4 tyzdni na krv a pekne mi to potvrdili 18.10 idem na sono

sense
11. nov 2014

ak si si robila test aj epozitivny ja by som pockala do nejakeho 10-11tt, potom uz ti daju aj knizku aj bude vidiet nieco na sone....

lussy1305
autor
11. nov 2014

@tjaden
@lenz
@sense
@darina1952 jasne ze som si robila testy, prvy slaby a druhy bol uplne tmavy, dve ciarky 🙂

sense
11. nov 2014

@lussy1305 ja osobne by som pockala...ale rozhodnutei je na tebe....

lenz
11. nov 2014

Tak chod k doktorke pohode

lussy1305
autor
11. nov 2014

@sense pojdem az 25.11. to je o 2 týždne alebo prvý decembrový tyzden

natalca
11. nov 2014

ked si 7tt srdiecko by uz malo byt, v podstate mozes ist k lekarovi aj hned, aspon ti potvrdi, ze je vsetko v poriadku a zoberie krv. Zatial potichu gratulujem 🙂

evittam
11. nov 2014

@lussy1305 Ahoj, tak ja som pri synovi bola až nejak v 8.-9.tt, lebo dovtedy som nevedela, že som tehotná. Teraz pri dcérke som už bola v 5.tt a bolo to vidieť na sone,....A potom som začala krvácať v 9.tt - mala som hematóm-našťastie všetko dobre dopadlo. Možno keby som nevedela, že som tehotná, tak si myslím, že je to menštruácia a nikam nejdem a možno by tu dcérka dnes nebola.....ale to je len možno, takže je to na tebe.
A teda neviem aké majú byť pocity pri mimomaternicovom a že by žena na to prišla sama?!!!! 😕

maslenka47
11. nov 2014

@lussy1305 k lekarovi v nepotrebujes ist az do zaciatku 4teho mesiaca, kedy sa dava tehotenska knizka. Ak sa nieco pos...pokazi, tak tomu lekar v tomto stadiu stejne nepomoze. Dovtedy tam chodis len kvoli svojim nervom, nie preto, zeby to bolo nejak potrebne.

adman
11. nov 2014

načo ťa ku lekárom - ešte ti tam zavedú nejakú infekciu so špinavými nástrojmi, ktoré tak biedne sterilizujú - ja som v kuse niečo chytila v ordinácii a ostala na atb. polku tehotenstva. Pokiaľ necítiš problém nechoď tam. Len nezabudni že sa treba chrániť a nepresiľovať a zdravo stravovať - bez potravinových chcemikálií a farbív a konzervantov atď. Dostatok čerstvých rýb a zeleniny.

adman
28. dec 2014

ako sa máš?

janinah
28. dec 2014

@adman ty si rieš imunitu a sterilizáciu nástrojov nechaj tým,čo sa do toho rozumejú.....

adman
29. dec 2014

@janinah Požehnané sviatky tvojej rodinke a pokokojný pôrod. Povedala som len svoj názor - a ten si chcela vedieť

janinah
29. dec 2014

@adman ja sa rodiť už nechystám,mám 51r. 😀 požehnané sviatky aj tebe......to s tou imunitou som myslela vážne....

adman
30. dec 2014

@janinah si imunologička? alebo nejakým iným spôsobom zdravotník? ako vieš, ako sa streilizujú nástroje v nemocniciach a ambulanciách? ako vieš, že sestričky resp. dr. neperú kôli úsporám aj rukavice? videla si už sušiť použité rukavice na radiátore v ambulancii? používa tvoj ženský/á dr. sterilné nástroje, keď ťa vyšetruje? otvára sáčok so strilnými nástrojmi pred tebou? používa jednorázové plastové nástroje, za ktoré si doplácaš? Alebo ich má už niekoľko hodín/dní rozbalené?
Nepočula si o vraždiacich nemocniciach? Príjdeš so zápalom slepého čreva a liečia tam vaječníky a maternicu? ale slepáku sa ani nedotknú - takto tu umrela jedna pani pred cca rokom...
Žena s podozrením na rannoé štádium rakoviny je objednaná na CT o 3týždne - o 4 mrtva...
Nerieš moju imunitu pokiaľ nemáš pojem o hygiene u dr.!!!

janinah
30. dec 2014

@adman som človek z operačnej sály,komplikácie sa vyskytujú a na 100% ich neodstráni ani najlepšia nemocnica sveta...čakacie doby na vyš. nezávisia od zdravotníkov,ale to by bola dlhá debata...veľa zdravia ....

adman
30. dec 2014

Pomery v zdravotníctve vždy závisia v prvom rade od ľudí a až potom od peňazí. Za všetkým je človek a jeho biznis! A potom je zas za ním vystrašený zamestnanec, ktorý sa tak strašne bojí o tú svoju stoličku, že ani nepípne, keď je mu jasné, že pred jeho očami sa deje neprávie – zlo!
Keď sa sestry vykašlú na dezinfekčný program, používajú na 1 deň 2 rukavice, resp. alebo si ich otáčajú, potom vyperú... Nečudo, že nie sú peniaze, keď z prešovskej nemocnice špinavé prádlo sa posiela do čistiarne do iného mesta na druhý koniec republiky aj napriek tomu, že práčovňa je pod monoblokom... A potom že-
Na upchaté kanyly sa používa tá istá ihla pre toho istého pacienta položená X dní bokom(a z čoho dostal sepsu?), že je 2 dni otvorený sáčok s nástrojmi na pôrodnici na amb. kde sa cez rekonštrukciu otvárajú kanály a všetky 100 ročné infekty lietajú vzduchom (len nie, aby sa pôrodnice uzatvorila), nie je čudo, že zdravá žena počas rizikového tehotenstva v ambulancii nachytá 13 rôznych infekcií na ktoré musí vybrať 15 atb. a po pôrode už nereaguje na žiadne penicilínové atb a crp má... a vyhnisá z maternice aj z rezu... dieťa chytí zlatého stafilokoka, lebo lenivá sestra mu nedá napriek požiadavke matky čiapočku!
A ešte lepšie - treba mať výkony pre poisťovňu, tak sa do nemoty robia sekcie! A aby to nebolo málo - interrupcia sa odporúča každej žene, ktorá je riziková. Pod heslom: zbláznili ste sa mať dieťa 3x? Aj keď všetky 3 sú zdravé.
Poznám obvodného lekára, ktorý je chirurg. Každému pacientovi odporúča operáciu mandlí a hemoroidov, len aby mal zákroky...
Iný lekár zas všetkým svojim kardio-pacientom hneď navrhuje strojčeky - aj keď je srdce vyliečiteľné inak - chemicky... A áno mohla by som pokračovať o našom zdravotníctve!
A podľa teba máme veriť lekárom a chodiť na gyn. kontroly, keď aj tak nič nezmenia, len zdravú ženu vystrašia v počiatočnom štádiu tehotenstva tak že skončí na interrupcii alebo naženú jej infekcie?.... Tu na MK pred pár mesiacmi som čítala, že tak vystrašili lekári jenu ženu až išla na potrat zdravého bába...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre