Mám 17 rokov a som tehotná. Ako to mám povedať mame?

dorina1221
8. máj 2015

Ahoj mam sice 17 rokov a som tehotna v 2tt. neviem ako to mam povedat mame prosim vas o pomoc ze ako to mam povedat mame??? Bojim sa ze ma zbije alebo bude chciet aby som isla na potrat no lenze ja som tak rozhodla ze to necham. Dakujem za pomoc.

dai
8. máj 2015

v 2om tt? zisti si este raz ci si naozaj tehotna...
a mame to povedz - vies co pride, prezijes to☹ moja mama otehotnela v 18tich, tesne potom ako ju prijali na VS 🙂 rozpravala mi ze aj ona dostala najskor facku, potom hubovu... babka to prezila, vyrovnala sa s tym... neviem ako si s partnerom... moja mama je s mojim otcom odvtedy doteraz🙂 (cize 39 rokov ) - otec si ju vzal a mali dalsie 2 deti a ona popritom vystudovala dialkovu, spravila karieru... vsetko stihla - ale teda hlavne vdaka partnerovi ktory ju podporoval... takze ak takeho mas, tak sa neboj...
a ak nie, mama si ta neda, neboj - aj ked ju to urcite rozculi a ponadava si ak mala s tebou ine plany😀

gabrielaslivkova
8. máj 2015

Keď bude mama v najväčšom pokoji, sadni si k nej a narovinu jej to povedz. A hlavne neodkladaj to, urob to čo najskôr. Určite sa najskôr bude hnevať, ale uvidíš, potom sa bude na vnúčatko aj tešiť. 😉

dankapap
8. máj 2015

ja by som este pockala... bola si uz pri doktorovi? potom si to najskor pories s otcom svojho dietata -kde budete byvat ,z coho budete zit....a az potom to povedz mame ,
velmi sa mi paci ze si sa postavila k tomu zodpovedne a dieta si chces nehat....drzim ti palce a nestresuj vzdy lepsie nech sa narodi novy zivot akoby mal nejaky vyhasnut.... 🙂 🙂

seahorse27
8. máj 2015

V druhom tyzdni zena tehotna este nie je, lebo este ani neprebehla ovulacia 😉 Najskôr si over U LEKARA, ci si tehotna a potom mozes robit paniku a rozmyslat nad tym, ako to povies mame...

dionyzka
8. máj 2015

No napriklad: pride za Tvojimi rodicmi i otec dietata a povie: Dobry den, dovolte, aby som sa predstavil. Volam sa XY, mam rad Vasu dceru a rad by som si vzal za zenu. A kedze cakame babatko, urobim vsetko preto, aby bola so mnou stastna a aby som svoju rodinu zabezpecil ako sa patri.
A hotovo, je to povedane 🙂

mima4
8. máj 2015

vezmi si so sebou priatela a tym padom nastavajuceho manzela a povedzte to spolu tvojej mamke. On je chlap...a on musi za tebou stat a priznat sa k vam.. nie aby si ty taketo veci riesila.

sheila72
8. máj 2015

Ahoj, bola som v takej istej situácii ako ty. Najprv lekár, potom otec dieťaťa a až keď s nimi budeš dohodnutá čo a ako, potom to treba povedať mamke. Určite ta nezbije keď si tehotná ale facku ti možno dá...mala by si si dopredu naplánovať, čo budes robiť ak ti povie buď potrat alebo choď z domu. Nájsť si nejaký plán B. A hlavne si dopredu všetko zariadiť, aby si mohla povedať, že už máš všetko vybavené a povedať jej, čo máš v úmysle. Aby videla, že myslíš do budúcnosti a neberies to na ľahkú váhu typu mami som tehotná a Čil sa staraj.

egiginka
8. máj 2015

@seahorse27 ona asi mysli, 4 tt.... 2 tyzdne od oplodnenia

sibalka21
8. máj 2015

V druhom tyzdni niesi tehotna kedze este len prebieha ovulacia, takze si najprv zisti ci naozaj si v tom, pokial ti meska MS a mas pozit. test tak si minimalne v 5tt.... Chod k lekarovi nech ti to potvrdi a potom stresuj... Porozpravaj sa s priatelom, buducim otcom, a tak chodte za vasimi a povec to na rovinu.. Zbytocne chodit okolo horucej kasi.. A do buducna, pokial ste nepouzivali ochranu, verim tomu ze ani tebe by sa nepacilo keby tvoja 17 rocna dcera pride s tym ze je tehotna, tak bud zodpovednejsia a chrante sa alebo nesexujte

jersey333
8. máj 2015

zas niekde vrcholia prazdniny ...ci vlastne dnes mate na svk statny sviatok zabudla som 😀 v 2tt neexistuje sanca ze zistis ze si tehotna pretoze tehu sa rata od prveho dna poslednej menstruacie,..najskor tehu zistit tak v 4 az 5 tt 🙂 😝

71282
8. máj 2015

mojej mamine sme to oznamili asi takto: ahoj babka ....ja nei som babka,,,,ale ano si 🙂 A uuuuusmev od ucha k uchu, ale to som bola v inej situacii ako ty, mala som skoncenu skolu a viac rokov . Nestresuj, dieta je radost, prva reakcia bude asi hrozna, na to sa priprav ...zjavne mala mamina s tebou ine plany do buducnosti , ako ze jej ostanees v 17 tich tehotna...ale nie si prva ani posledna, hore hlavu, hlavne nestresuj, kvoly mimču .. Povedz jej to, az ked budes dohodnuta s tatinom babatka, ze co idete robit dalej . A neboj, Nic sa neje take horuce, ako sa to navari ...

steinarka
8. máj 2015

no ak ti KONIK vyratal, ze si v druhom tyzdni, znamena to, ze si tam zadavala datum poslednej menstruacie.. a kezde si len v druhom tyzdni podla menstruacie, tak tazko budes tehotna.. asi sa niekto nudi pocas volneho piatku a volna v skole......................

caramelka555
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
betunka39
8. máj 2015

Ak mas s mamou kamaratsky vztah tak jej to cim skor povedz.aby ste sa na vsetko pripravili.Ja by som svoju dceru nikdy za to nebila ani nekricala.Ja som mala skoro 18 ked som otehotnels.svadbu sme mali naplanovanu v oktobri.Mala som partnera.ktory mal pracu a chcrl sa starat.Mame som to ani nestihla oznamit.pretoze si vsimla.ze som sa zmenila a ked som bola v 6- tyzdni tak sa ma opytala.ci nahodou nie som tehu.Tak som to vyklopila.Svadbu sme presunuli o cosi skor.Sle mama na mba ani nenakricala.nie aby ma bila a to som mala dva mesiace pred maturitou.Dnes mame spolu 5 krasnych zdravych deti.Takze sa svet preto nezrutil a neber si tu komenre niektorych.ze by ti dali riadne po papuli.Stat sa to mozehocikomu.Tehotne v 17-tich tu boli pred sto rokmi a aj budu.Nie kazdyberie v sedemnastich HAK .

baska29
8. máj 2015

Caramelka555 ona napisala ze je rozhodnuta si babetko nechat........ Citaj

lillinka123
9. máj 2015

neviem či je príspevok myslený vážne alebo nie, nezáleží na tom, skor ma udivuje reakcia caramelka555.. v živote nastanú rozne situácie, a to, že si slečna chce dieťa nechať je si myslím zodpovednejší prístup ako dieťatku nedať život.. "chúďa dieťa takú mater?" ani tú osobu nepoznáš, a možeš toto povedať? čo si ty potom za matku? poznám x dievčat, ktoré majú menej než 20 rokov a starajú sa o dieťa a pristupujú k tomu oveľa zodpovednejšie ako niektoré staršie mamičky.. tak by si sa mala ty prebrať a trošku porozmýšľať.. v nie tak dávnych dobách bolo in urobiť si dieťa v 18tich.. a teraz je to tabu?.. OK.. 🙂

maria117
9. máj 2015

Tyzdne tehotenstva sa pocitaju od zaciatku poslednej menstruacie, tzn. ze ak Ti dva tyzdne meska a cakala si,ze dostanes po 4 tyzdnoch,tak si 4+2=6 tyzden, samozrejme v zavislosti od toho,kedy realne bola ovulacia to moze byt menej. Menstruacia moze meskat i z inych dovodov, ak si napr bola chora, mala vela stresu, fyzickej namahy a ine,... robila si si tehotensky test? Najcitlivejsie by to malo byt z ranneho mocu. Ak vysiel pozitivne, tak by si sa mala objednat ku gynekologicke, aby potvrdila,... cca v 7tt uz uvidi na sone i srdiecko.ale i skor to bude vediet potvrdit z krvi. Ja som bola u lekarky v 9tt podla kalendara,ale jej sa zdalo,ze je to iba 7tt. Urcite by si lekarku mala stihnut do 10-11tt. Urcite to preber s priatelom. Mamke by som to povedala pocas vikendu,ked bude oddychnuta, dat si nejaky zakusok po obede a povedat,ze jej musis nieco povedat,...alebo spolu i s priatelom. Mozno prva reakcia nebude idealna, ale skoro isto po pociatocnom soku sa bude snazit Ti pomoct. Drzim palce.

dominiciatko
9. máj 2015

Baby skoda sa rozculovat to dievca podla mna realne ani netusi co je to byt tehotna....ze v druhom tyzdni sa tu inak smejem :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre