dneska som sa dozvedela ,že som v 6 týždni tehotenstva ,doktor povedal ,že som mala zlú antikoncepciu ,kedže pozor som si dávala ,frajer s ktorým som tri roky to dieťa nechce ,chce aby som išla na potrat pretože s nami nechce byť ,moji rodičia mi povedali ,že nás podporia finančne aj po všetkých stránkach nech mám školu a všetko ,pochopili to a podporujú ma od prvej chvíle ,neviem čo mám robiť pretože o frajera prísť nechcem ,vyčíta mi ,že mu zničím život ,že príde o mladosť a ,že nebude mať ani školu kôli tomu ,že som sa sprosto rozodla ,strašne ma to mrzí lebo neviem čo mám robiť ,odkedy to viem tak odvtedy viem ,že mu život nevezmem ale dám a bude ho mať dobrý ,a teším sa na neho keď sa štupel narodí ale na 10% ma mrzí frajerové správanie pretože nechcem o neho prísť a chcem aby bábo malo otca.. bojím sa toho ,že okolie to nepríjme a bude ma odsudzovať a myslieť si ,že spávam s kadekým jak k**** ..
o takehoto frajera prist nechces?? co je to za cloveka co ti dava ultimatum a posiela ta na potrat?? ako sorry, ale pre mna by to bol ten posledny..nech ide do certa! je fajn ze rodicia ta podporuju.
@michaleja_west byt mamou v 17.tich, teda 18.tich urcite nebude lahke, ale kazde dietatko ma pravo narodit sa a dostat sancu na skvely zivot. A tvoje babatko bude na teba pravom hrde, lebo uz teraz ma maminu, ktora si ho neda za nic na svete vziat, ani za riziko straty milovaneho muza a to je uzasne. Tvoj priatel sa k tomu postavil tak, ako to teraz citi, mozno je to pre neho sok a potrebuje sa spamatat, mozno nie a ma taku povahu, nechaj tomu cas a uvidis, ako sa to posunie. Teraz sa sustred na babatko, aby si bola ty v klude a bude aj ono. Ked ty budes mat v sebe plno lasky, pohody a stastia, ono to bude citit a bude sa mu v brusku dobre byvat a ked sa narodi, budes plakat od stastia, ake uzasne to je drzat malinkaty uzlik 🙂 vela sil a vela stastia.
Máš pravdu , že dieťatko má mať otca, ale aj ten otec si dieťa musí zaslúžiť . Moja mama ma tiež mala v sedemnástich a nebolo to pre ňu ľahké, hlavne kvôli okoliu, ale zvládla to. Verím že ked máš podporu v rodičoch , tak to zvládneš tiež a budeš dobrou maminou. A raz príde nejaký fajn chalan, ktorý ťa bude mať rád aj s bábätkom. Ak ťa niekto núti ísť na potrat, tak mi ver že to láska nie je, a pre takého sa teda fakt trápiť nemusíš. 🙂 Držím palce
ja som mala bábo v 19. je to úžasné, nenechaj sa nikým odradiť. a čo sa týka tvojho chlapca, buď sa spamätá a bude hrdým otcom, alebo fakt za to všetko nestojí, nechaj ho isť kade ľahšie, nech si ide užívať život. Ty si ho budeš užívať tiež ale s malým drobcom 😀
@michaleja_west o par rokov ta to mrziet nebude 😉 budes este rada, lebo zivot s takymto nedokvasenym a nezodpovednym chlapom by bol trapenim. Bola by si vinna za vsetko, aj za skarede pocasie. Takto budete mat pokoj, dieta bude mat zazemie a casom mozno aj noveho super ocka a ty zodpovedneho partnera.
@michaleja_west Si silná kočka. Držím Ti palce..
A frajer? Kašli na neho, zdvihni hlavu a do ksichtu mu šplechni, že : ešte sa taký nenarodil, čo by mi život linajkoval..
Inak.. Bol u toho, keď sa to stalo.. Takže, nech ide kam chce.
@michaleja_west moja..ja si tiez mysli, ze mat dieta hoci skor ako vacsina zien je uzasne...vobec sa neboj rodicovstva a vlastne z tvojich slov sa da vycitat, ze sa na drobca tesis..nechaj nech sa tvoj partner spameta...mechaj mu cas na spametanie...mozno je to pre neho sok..tak ti zelam aby to u vas dobre dopadlo a s nadsenim prijal dietatko. A ak sa tak nestane, tak ten chlap nestoji za to. Mas podporu rodicov a nebudes sama, to je hlavne, podstatne..a presne ako pisala hradnapani, trapila by si sa s takym chlapom...je lepsie byt sama ako s niekym taky..a si mladucke dievca a urcite pride raz muz ktory bude skvelym otcom tvojho dietatka...drzim ti velmi palce... 😉
@michaleja_west Ahoj ja som otehotnela v 19stich..narodilo sa mi to v 20tke.. otec malej ma nechal a tiez chcel aby som sla na potrat.. ale nesla som a som Bohu vdacna doteraz. ked mala babika 2 rocky nasla som si priatela s ktorym mam dalsie 2 deticky vzali sme sa a je super a ja verim ze aj ty niekoho najdes ktory bude milovat teba a aj male.. nevzdavaj to a venuj sa babetku v brusku.je to tazke viem..poplaces si casto ako ja ale casom pochopis ze to male si zasluzi viac a usmievavu maminu a spokojnu hlavne.vykasli sa na neho zbav sa vsetkeho co ti ho pripomina a zi iba pre to male...stoji to zato..
@michaleja_west na okolie sa vykasli...otec nie je ten,kto dieta urobi,ale kto ho vychova!!!Bud sa partner zbada a zmeni nazor,alebo sa bude casom prizerat,ako si ty a tvoje dieta stastna s niekym inym...
@michaleja_west drzim ti pasticky aby si to zvladla..mam kamosku, ktora ma 18rokov, otehotnela par dni po 17 narodeninach...vydala sa a ja som jej bola za svedka , pomohla som ako sa mi dalo, tesila som sa z Miska akoby bol moj, teraz ked cakame Samka, pomaha ona mne...tento rok maturuje, jej mama jej nepomaha, lebo ...to je jedno preco... zvlada to aj ked je to tazke, drzim ti pasticky a verim ze to zvladnes...len musis verit aj ty 😉
Mna tak isto nechal biologicky otec dcerky, mala som 19 ked som otehotnela a 20 ked som rodila. Ale somrada, ze to tak dopadlo. Stretla som uzasneho muza, s ktorym spolu vychovavame dcerku, berie ju za svoju a teraz cakame spolocne babatko. Takze nenechaj sa odradit od svojho rozhodnutia. To dietatko ti da vsetko, co ziadny chlap. A tento moze lutovat neskor.
Hahaha, že ty mu pokazíš život ??? a čo on pri tom nebol keď sa to malé plodilo ??? jemu to nijak život nezmení, ty si všetko odserieš, ty to dieťa musíš vynosiť, porodiť a starať sa, ty si budeš upierať nie pán tvorstva ... Keď to nevie pochopiť tak je to magor a s takým by som neostala ani za svet ... Keby si šla na potrat tiež by si sa trápila len ty ... a preto je to tvoje rozhodnutie či si to bábo necháš alebo nie ... Myslím si však, že je lepšie mať dieťa skôr ako nikdy, čo sa po potrate stáva, že už ženy nemôžu mať potom deti ... ale nejdem ťa strašiť ... uvidíš aké to bude krásne keď ťa bude drobček kopkať a keď ho prvý krát uvidíš, len vtedy pochopíš, že si urobila dobre ... a frajera by som kopla niekde, ak sa má takto správať tak si teba ani to malé nazslúži a bude ti bez neho lepšie 🙂 Držím palčeky, zvládneš to ... a nezabudni dieťa je dar 🙂 tak si ho váž 🙂 nie každá žena má to šťastie byť matkou 🙂
@michaleja_west ja tu súhlasím s názormi báb... Okrem toho že budeš matkou budeš mať s kým chodiť na Disco o 16-17 rokov 😉 to bolo na odľahčenie... Neboj, zvládneš to... Čo ťa po rečiach... Zajtra budú hovoriť o inom... Ale Ty budeš MATKA a to je to najkrajšie čím žena môže byť... Kašli na chlapa ktorý sa takto k tomu postavil... Ver že nájdeš ešte niekoho kto vás bude milovať, oboch... Ja som zostala v treťom mesiaci tehotenstva sama. A teraz ma dcérka aj tatinka a aj súrodenca
@michaleja_west ahoj.....chlapi su cudny. Aj ten moj mi povedal, ked som mu oznamila, ze som tehotna, ze on ho nechce, pokazi nam zivot a ostatne veci. Tak som ho vzala sono a odvtedy s tym predtal. Skolu sme zvladli obaja a teraz sa hanbi za svoje slova..... A moja sestra mala dceru v 16tich a je tu 🙂 ziadne skazeny zivot nema ani kedne z nich....len museli skor dospiet obaja 🙂 Rodicia ta podporia neboj a on sa hadam spamata a ak nie, nestoji ti za to trapenie. A kde je napisane, ze s tebou budke, ked pojdes na potrat?! drzim palce pri rozhodovani a krasne tehulkovanie 🙂
Ty mu nicis zivot? Chlapec by sa mal rychlo spamatat! Ako keby pri tom on nebol ked sa male robilo. Kasli na takeho chlapa. Uzivaj si tehotenstvo a netrap sa. On raz olutuje ked uvidi ake krasne babo mohol vychovavat. A potom budes ty navela ze je neskoro 🙂
Vsetko zvladnes, hlavne, ked mas podporu blizkych. Zatni zuby a bojuj, ked toho maleho stuplika budes prvykrat drzat v naruci, povies si, ze to za to stalo 🙂.
V podstate si už o svojho frajera prišla, no treba povedať že našťastie,.. ukončenie vzťahu je vždy bolestivá záležitosť, no ten Váš by sa zrejme skôr či neskôr rozpadol z iného dôvodu,.. ak chalan v jeho veku nedokáže zaujať dospelácke stanovisko a prebrať zodpovednosť, ak jediným čo ho zaujíma je jeho vlastná osobnosť, jeho povesť, jeho život a Ty a teraz už aj to maličké ste nepodstatné, tak ten vzťah nemal, nemá a nebude mať zmysel,.. resp. nejaký ten zmysel mal, a tým bolo to, aby si sa poučila že v živote Ťa môže okašľať aj ten koho považuješ za veľmi blízkeho, ale to je tak všetko,.. zabudni na nezmyselné úvahy o tom, ako Ťa bude posudzovať okolie a podobne,.. vždy sú okolo ľudia prajní aj neprajní, no Ty teraz máš niečo, niekoho, na koho môžeš sústrediť všetko svoju pozornosť, určite nestrácaj čas s negatívnymi osobami,.. ak dáš dieťatku všetku svoju lásku a svoj čas, nik nebude vidieť to aký máš vek, ale to pre akú úžasnú vec si sa napriek náročnosti situácie rozhodla,.. buď hrdá na svoje rozhodnutie a na svoje rastúce bábo,.. aj keď Ťa teraz čaká náročné obdobie, všetko sa Ti v živote vráti,.. "tatinko" ešte bude ľutovať svoje nezrelé rozhodnutia,.. ale nech si len užíva svoju mladosť,.. Ty si tú svoju určite nebudeš užívať v samote, ten malý anjelik bude raz Tvojou obrovskou oporou,.. prajem všetko dobré 🙂
@michaleja_west frajera teraz podla mna vobec neries...super, ze ta rodina podrzi, mozno to chlapcovi casom dopne (netusim kolko ma rokov, ale celkovo chlapom tieto veci dlhsie dopinaju) sustred sa na tehu a babo..vsetko ostatne sa podda. ja som sa takto pred 16timi rokmi, ked som mala presne tolko co ty, dozvedela, ze som v tom 😉 nic lepsie sa mi v zivote nestalo 😵
jo a okolie- to riesi rado vsetko 😀 bezohladu na vek, situaciu a vsetko..proste ludia radsej riesia druhych, nez seba 🙄
@michaleja_west ako píšu dievčatá, nie je otec ten kto dieťa spraví, ale ten kto ho vychová. Je smutné že priatel nepochopil ako sa to stalo a že ty za to nemôžeš, no poukazuje to na jeho povahovú črtu... neviem či by som chcela byť s človekom ktorý dokáže povedať daj to preč. veď bol pri tom aj on. podstatné je že rodičia sa tešia a chcú ťa podporiť. mne moja mama vždy vravela že keď prídem tehotná domov tak ma vyrazí z domu a hotovo ☹ a pri troche snahy a za pomoci rodičov si dokončíš aj školu, bábätko bude šťastné a obklopené dobrými luďmi. no a možno to časom pochopí aj tvoj priatel a bude rád že si si to nechala. no a okolie??? to by som neriešila, neprajníci sa nájdu všade, ale málo kto sa pozerá najskôr do svojho hniezda. držím palce nech pekne rastiete a určite si to užívaj, bábo je tá najkrajšia vec v živote ženy 😉
poznám kočku ktorá tiež otehotnela v 16. malého si nechala a teraz maturovala. rodičia hu tiež podporovali a zvládla to. frajera teraz nerieš,ako povedali baby nodomnou.možmo mu to príde neskôr. na okolie sa vykašli.tá kočka bývala na malej dedine,tak si to predstav. teraz sú všetci radi že majú malého,jeho otec sa tiež stará ale spolu nežijú. deti sú super a podla toho ako píšeš , tak to s rodičmi zvládnete spolu.držím palce
Keď ti pomôžu rodičia, tak to máš hneď dvoch blízkych ľudí namiesto jedného neistého. On je ešte dosť mladý, ešte zmení názor, možno až za niekoľko rokov. A čo nato jeho rodičia? Veď uvidíš ako sa to vyvinie, on je z toho veľmi vyplašený, lebo je to trochu skoro hlavne pre chlapca, ktorý ešte nie je mužom, on sám je ešte asi dieťa. No tehotenstvo v mladom veku má aj svoje výhody - pôrod býva fyzicky pre ženu ľahší, telo znáša tehotenstvo oveľa lepšie ako v štyridsiatke a aj v tridsiatke. A aj duševne si budete s dieťatkom bližší ako keby si ho mala neskôr. Peniaze nie sú až tak strašne dôležité, dostaneš rodičovský 199 eur a prídavky 20 eur mesačne, pre bábo dary ako oblečenie a podobné, dobre sa dá kúpiť aj tu na MK. Uži si to sa nehnevaj sa na biootca dieťaťa, aby sa tvoj hnev a sklamanie neprenášalo na dieťa.
@michaleja_west ahoj v prvom rade, klubuk dole, ze mas tento postoj, ze babatko si nechas 😉 a druha vec, ten chlapec je mlady rovnako ako ty, a uplne chapem ze je moc mlady, nema skolu, nema robotu rozumiem, ale druha vec je to sebecky hajz*el pretoze ste pri tom boli obaja a ani ty nemozes zato, ze HAK zlyhal...byt tebou porozpravam sa s jeho rodicmi, pretoze predpokladam, ze alimenty za neho zrejme budu davat oni kym zacne robit atd mozno aj on zmeni postoj, ked uvidi ze mu rodicia chcu pomoct
tlieskam teba a aj tvojim rodičom za zrelý rozumný postoj...a k mladému len toľko,že si nezaslúži takú ženu a ani to dieťa,nedozrel chlapec a ja byť na tvojom mieste,tak ho pošlem do teplých krajín,chcem chlapa oporu a istotu a nie takého,ktorý sa nevie správať zodpovedne,ak sa "pošmykne"...poznám prípad,kedy 18r. dievčina na partnerovo naliehanie šla na interupciu,on ju potom nechal a užíval si kdekade,on má dve deti s inou a ona 32 r. a dieťa žiadne a plače do vankúša....
poviem Vám tak ,že na alimenty môžem zabudnúť kedže jeho mama síce pracuje vo Švarčiarsku aj s otcom na vysokej pozícií ,ona odomňa chce testy otcovstva pretože mi neverí ,že som taká slušná ,že som mala sex len s jej synom ,čo je samozrejme blbosťkedže celé tri roky som sa na iného ani nepozrela a som vychovaná takže niečo také nepripadalo do úvahy.. ďakujem mojim rodičom pretože mi dávajú veľa energie 🙂 bude to ťažké ale s pomocou rodiny to zvládnem a malý/á vyrastie v dobrej rodine 🙂 a poviem Vám že viem to iba prvý deň a už sa neviem dočkať kedy tu štuplík bude :D
Keď máš čisté svedomie, tak môžeš ísť na testy otcovstva, aspoň ich presvedčíš o tom. Keď žijú tak ďaleko, tak ťa nemôžu poznať a veriť Ti hneď. Skúsi si to vziať z ich strany, keby si bola ty rodič, tiež sa snažíš svoje dieťa ochraňovať. Keď majú dosť peňazí, tak budú nakoniec aj radi vnúčaťu.
Drzim ti palce :- 😉 rozhodla si sa spravne ten pocit ked uvidis malicke prvy krat je nadherny 🙂
@michaleja_west testy otcovstva podstúp,hrdosť nabok,nech otecko platí,peniaze pre dieťa treba ,prečo by nemal aspoň platiť ak už nechce vychovávať?
@michaleja_west dievca zlate, nic sa nedeje, takych frajerov si najdes este 10, imbecil... si ty jemu pokazila zivot, no fakt chudak... je uzasne ze mas rodinu co ta podrzi, svoju energiu vloz do t ohto, tes sa na babatko a ked su taki geroji "svokrovci" ich to prejde az sa na sude dokazu testy.
Popravde 17r na tehoenstvo nic moc, ale ked si maknes tak pocas MD a RD zmaknes 1/2 vysokej skoly a ked budes mat skolkara/ku budes za vodou... zbehne to raz dva.
Naozaj ocenujem pristup tvojich rodicov, ja by som dceru asi zabila 😀
Ja som mala dcerku v osemnastke...zvladla som to vdaka podpore mojej rodiny...popri materskej som stihla aj externe vysokoskolsky vystudovat ...urobit sı vodicak......ako na to spatne pozeram.....zivot som si urcite neznicila.....Casom kazdy prehodnoti svoje zivotne hodnoty....ak Ti tvoja rdina pomoze a ty to babo chces....nieje co risit....mozno tvoj priatel casom zmeni svoj postoj ...a ak ho nezmeni to babo si nezasluzı....urcite neostanes sama a neskor mu najdes lepsieho otecka....drzim prsty a nenechaj si ehotenstvo nicim pokazit.....caka ta i ked narocne ale o to krajsie obdobie zeny....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?