Mali ste komplikácie počas letu ako tehotná?

crapula
26. aug 2011

Ahojte, chceli by sme ist na dovolenku, kde let trva skoro 3 hodiny a ja budem v 12.tyzdni tehotenstva.. Tak by som sa rada ukludnila pokial je to mozne, ze ste nemali ziadne komplikacie ani nic negativne po lietani.. Dajte vediet ak mate skusenost. Vdaka

bobocka
26. aug 2011

v prvom trimestri sa lietat nema.ty budes tak na hrane.najlepsi na lietanie je druhy trimester.ked pojdes na check in,tak nechod cez ten scan,cez tu branu.moze to byt nebezpecne pre babo.ked si tehu,tak im to povedz,pojdes dookola a oni ta rucne prezru.inak ziadne problemy mat nebudes.nemyslim,ze by si sa mala coho bat. 😉 ale pre istotu by som sa s gynekologom poradila,ci si fit na lietanie.ak ano,tak nevidim dovod na obavy 🙂

zuzub
26. aug 2011

pokiaľ nemáš žiadne problemy a cítiš sa ok kľudne môžeš podľa mňa.
a prečo by sa nemalo v prvom trimestry lietať ? 😕

libka1
26. aug 2011

nemala som ziadne problemy, lietala som nonstop, aj v prvom trimestri, mam taku robotu, nikto sa ma nepytal ci chcem letiet alebo nie a oznamovat tehotenstvo ked som bola v 6 tyzdni sa mi tiez nezdalo vhodne 😉
nebala by som sa toho pokial nemas nejake komplikacie 😉 jedno babo som takto prelietala uplne, teraz ma 3 roky a je uplne v pohode, pri tomto druhom som to trochu obmedzila lebo sa dalo, ale tiez som parkrat letela 😉

katka2552
26. aug 2011

Ahoj,ja mam termin presne ako ty,minuly tyzden som letela a nebol ziadny problem (okrem mojich nevolnosti 🙂 Konzultovala som to aj s lekarom a tiez nemal ziadne vyhrady, takze to co napisala bobocka,ze lietat sa v prvom trimestri nema, asi realite nezodpoveda. Uzi si dovolenku 🙂

kvetinka211
26. aug 2011

Daj si pozor na tie skenery, skus si vypytat hocijaky papier od lekara ze si tehotna (najlepsie v anglictine), tak sa lepsie vyhnes skenerom ... mozu ta namiesto toho rucne skontrolovat. Ja som letela v 5tt-6tt zaoceansky let, vsetko je nastastie v poriadku ... kebyze sa ale teraz rozhodujem znovu, radsej nikam neletim

anjelaa
26. aug 2011

tiez sa priklanam k nazoru, ak nemas ziadne problemy, kludne let. Ja som letela zaciatkom stvrteho mesiaca a vsetko bolo v poriadku, letela by som znovu. Ja rada lietam, na dovolenke som si oddychla, more pomohlo, takze by som sla opat. Ale zavisi to hlavne od zdravotneho stavu a psychiky.

ajca123
27. aug 2011

Aj ja som letela v 8 mesiaci na dovolenku a vsetko bolo ok a odlietala som z Viedne a tam automaticky povedali ze nemozem ist cez skener. Su tam velmi ochotni. Aj to ze som si do lietadla mohla zobrat vodu pre dieta.

andy1909
27. aug 2011

Ja som tiez letela na zaciatku tehotenstva a bolo vsetko v poriadku. Ono nieze by si nemohla letiet v prvom trimestri ale tym, ze je to take rizikove obdobie tak mozno pre ten pocit, keby sa nieco stalo. V poslednom trimstri uz neodporucaju aj ked kazda spolocnost ma inu politiku a musis si zistit ktora to ktoreho tyzdna ta este vezme a hlavne uz musis mat vo vyssom stadiu papier od lekara. Ja som uz radsej v poslednom trimestri nikam neletela lebo kamoska mala zlu skusenost, po lete v 7 mesiaci jej odtiekla voda a porodila. Takze aj ked mozes, je na tebe ci podstupit riziko alebo nie. Ale tak ty si len v 12t tak by to malo byt vsetko ok.

renkaniki
27. aug 2011

Neodporúča sa v prvých 8-10 týždňov tehotenstva a po 34. týždni tehotenstva.

Pri vzlietaní a pristávaní dochádza k zmenám tlaku, ktoré u tehotnej ženy môžu v prvých týždňoch tehotenstva vyvolať krvácanie. V posledných týždňoch tehotenstva tieto zmeny môžu vyvolať narušenie celistvosti plodových obalov s odtokom plodovej vody a predčasný pôrod.

Väčšina leteckých spoločnosti prepraví tehotnú ženu len do 34. týždňa tehotestva. Ak je nevyhnutný let po tomto termíne, vyžaduje sa lekárske potvrdenie na špeciálnom tlačive, zvyčajne nie staršie ako 6 dní.

mikailla
27. aug 2011

zalezi od tehotenstva,kazda ho ma ine,ja som dlho zvracala a bolo mi zle,v lietadle som nesla prezit,bol to pre mna ako neskutocne dlhy let,bolela ma hlava,mala som ju strasne tazku a tlaky som v nej mala,taka unavena a omamena som bola a mala ma tiez velmi kopala,takze to nebolo ani pre nu asi nic prijemne,ale leteli sme,zvladli sme to a nic sa nestalo,vsetko OK,len to ze som to tazsie zvladala a bolo aj leto a horuce,tak by som uz po mojej skusenosti nesla. Ale fakt,zalezi ake mas tehu,niektore mamicky sa citia fit 😉 😉 drzim palceky a nejakych vaznych komplikacii sa neboj.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre