Majú čistiace prostriedky vplyv na tehotenstvo?

tinoka
22. feb 2011

Ahojte babenky,
pracujem ako zimmerka v Taliansku, použivame veľa čistiacich prostriedkov, ktorých sa samozrejme dosť veľa nadýcham, aký vplyv to môže mať na plod, keďže vypadá to tak že som tehotná (test to dokázal) ešte musím k lekárovi . ďakujem

tereza123123
22. feb 2011

Ono asi zalezi aj natom ako su toxicke a som sa na to dr pytala o povedal ze ak pouzivam bezne tak nie.ale urcite pouzivas rukavice tak by sa nemalo nic stat ja by som asi prestudovala etikety prostriedkov a popripade zacala pouzivat respirator 😉

zabka1124
22. feb 2011

Tinoka: ja ked som bola presne pred rokom tehu, tak som jeden den pouzivala take nieco ako savo, bolo my z toho zle asi 2 dni a to som bola sprche a drhla som sa. To som nevedela ,ze som tehu, zistila som to asi po 2 dnoch od tejto akcie, bohuzial som mala MA, niekedy rozmyslam, ci to nebolo aj z toho pripravku, kedze som sa ho tiez nadychala!!
Preto velmi opatrne!!!

lucia.kl
22. feb 2011

ja keď som bola tehotná, tak som bola priam závislá na vôni čistiacich prostriedkov a farieb, už som sa bála, že budem fetovať 🙂 jednoducho som milovala tú vôňu a bola som schopná každý deň umývať podlahy a podobne, keď nám malovali chodbu, tak som sa v tom priam vyžívala, a detičky mám v poriadku, takže si myslím, že ak sú to bežné čistiace prostriedky, tak by to nemal byť problém...

cmulinko
22. feb 2011

Tvoj zamestnavatel je zodpovedny za tvoju bezpecnost a zdravie pri praci,takze prvorade by som ho co najskor oboznamila,ze som terhotna,aby mohol...ak chce urobit urcite opatrenia,a by sa ani tebe ani babatku nic nestaslo.Ak je to seriozny sef,tak je to jeho prvorada povinnost.Ohrozovat nadalej zdravie tehotnej zeny pri praci je protizakonne vsade na svete...je jedno ci by si s tym ty suhlasila,ze tebe to nevadi,ale on ta musi zo zakona chranit...ak nejake nebezpecenstvo z tvojej strany moze hrozit.Ak tam nejake zdravotne riziko je,tak je povinny ta prelozit tam,kde tvoje tehotenstvo nie je zdravotne ohrozene.

jucuska
27. jún 2012

ja som na tom podobne ako bola @lucia.kl v tehotenstve...nenormálne mi voňajú chemikálie, benzín, nafta, farba, diava...neviem si pomôcť, tak veľmi ma ťahajú tieto vône 😒 som v 9 mesiaci a dúfam, že to už teraz nemá žiaden vplyv na zdravie bábätka...ináč s touto úchylkou som sa stretla aj v mojom okolí 😨

szdan
27. jún 2012

hlavne si dávaj pozor na čistiace prostriedky obsahujúce chlór - t.j.rôzne bielidlá, dezinfekčné prostriedky, prostriedky na hrdzu a vodný kameň

zzzza
13. sep 2024

@tinoka ako ste dopadli

zzzza
13. sep 2024

@lucia.kl ďakujem... Aj v prvom trimestri?

zzzza
13. sep 2024

@jucuska ako ste dopadli

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre