Maminky, ktoré Magnézium v tehotenstve užívate? Mávam v noci kŕče v lýtkach. Rozmýšľam nad Magnerot, ale tam je toho horčíka málo. Ďakujem za tip 😉
Mne doktorka predpísala šumivé MAGNOSOLV proti kŕčom a sú super celú noc som v kľude.
Ja som najskôr mala Magnerot, ale teraz mi doktorka predpísala Magnosolv (užívam 2x denne).
Ja mám od začiatku tehotenstva predpísané šumivé magnézium v sáčku - Magnosolv. Teraz som v 23tt a už pár týždňov beriem 2 sáčky denne a cítim sa super. Žiadne kŕče, tvrdnutie brucha, nič alebo resp. úplne minimálne. Tieto by mali mať najviac horčíka.
Magnosolv na predpis, je vysokorozpustne a ucinne, ale od cca 35tt sa uz mg uzivat nesmie - znizuje tlak atd, mohol by sa zastavit porod a ine komplikacie. Porad sa s gynekologom.
@aliaray1 no neviem ono je to zrejme individualne ja som mala na poslednej kontrole skrátený krcok a gynekolog mi poradil nech užívam magnezium 500 ku práveže…a to už som 34t 5 dni takze 35 tt…..
Ja som tieto krce mala od 7mesiaca a nevyspala som sa ani jednu noc bolo to strasne az do placu mi bolo a to som jedla rano obed vecer magnezium 1gram sumive magnezia tri krat denne a magneziove vody co ti poviem uz nikto visc magnezka nemal ako ja
@nikaeli môžem sa spitat a je vám už lepšie lebo aj ja mam tetaniu
@michaela404 užívam ho naďalej, akonáhle vynechám, je mi horšie 🤷🏻♀️ ale zvládam to, normálne chodím do práce, starám sa o deti, o domácnosť.. človek si zvykne..
@nikaeli po akom čase sa vám polepšilo aj cvičíte
Ja mám predpísaný magnosolv.
@michaela404 neviem to takto povedať, tetániu mám cca 4 roky, raz je tak, inokedy tak.. záleží od životných okolností a miery stresu 🤷🏻♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Síce nie som tehotná, ale mám tetániu a nočné kŕče nôh. Užívam túto chelátovú formu (2x denne). Je vhodný aj pre tehuľky. Mne osobne Magnerot nestačil.