Ahojte, 🙂 Chcela by som si prečítať Vaše postrehy ohľadom mačky v domácnosti a tehotenstve. Zmenilo sa správanie mačky voči Vám ked ste zistili že ste tehotná , počas tehotenstva a ked prišlo bábätko na svet ? Pripravovali ste Vašu mačku na to nejak ? Videla som program v tv že to robia so psov ale s mačkou nvm...
ďakujem za odpoved a prosila by som aby sa vyjadrovali iba mamičky/oteckovia, ktorý reálne s tým majú skúsenosť 🙂
Macka nezmenila správanie, ale vedela, že som tehotná, to bolo vidieť. Naša je však nezna dáma, neskriabe, nehryzie, je mojkacik, opatrná vždy.
Nejako sme ju nepripravovali. K deťom bola tiež nežná. Pri babatkach bola, ale iba ich onuchala. Keď boli starší, tak do oboch stuchala hlavou. Momentálne si užíva, že ročného vie ovládať. Dotiahne ho kam chce, aby jej dal, čo chce. Žobre od neho jedlo, lebo vie, že on jej dá.
Celkovo bezproblémové a obaja majú mačky a zvlášť tú našu veľmi radi. Jedno z ich prvých slov pri oboch bolo mňau a čiči, mama až dlho potom.
@minesasubu Nasa macka nemala vobec ziadny problem s mojim tehotenstvom, nejako si ho nevsimla, normalne si chodila ku mne aj na mna lahnut, aj na brucho v pohode. Ona sa ale velmi boji malych deti, tak som sa viac bala, co bude po porode. Spravili sme to, ze ked som bola este v porodnici, tak manzel domov nosil vecicky, co mal maly oblecene, este lepsie ked boli trochu ocikane, a lahol si s tym aj s nou, nech si zvyka na pach. No a neviem, ci zabralo prave to, ale prijala maleho v pohode. Mala aj ma pred nim respekt, sama si nejako nechodi k nemu lahnut, ale ani nebola v nejakom strese, ze zrazu tam je. Inac sa chodi pred detmi schovavat, aj pred malymi babatkami.
Nie, sme ťažkí mačkári, máme deväť mačičiek (v čase tehotenstva šesť, postupne prišli ďalšie), myslím, že vôbec neriešili nejaké tehotenstvo, akurát malá Mica mi spávala na bruchu, ale skôr sa jej páčilo, že má dobrý pelech. Keď sme priniesli bábo, nič sa nezmenilo. Synček ich zhruba do toho pol roka vôbec neregistroval, plač im nevadil. Niekedy si k nemu ľahli, teraz ho skôr obchádzajú, tým, že ešte nemá takú jemnú motoriku a chce si chytiť, tak väčšinou s tým nie sú veľmi spokojné 😀 Jeden kocúr ho má ale veľmi rád, už od malička reagoval na jeho plač, vždy dobehol k postieľke v noci, bol pri nás. Príde k nemu, pritúli sa, nechá sa aj pohladkať. Ja som dbala len na to, že sa nesmú odháňať od neho, nech si popozerajú, poňuchajú a necítia sa odstrčené, tým, že väčšinou máme mačičky, ktoré už majú za sebou ťažšie časy na ulici. Čoho som sa bála, že by mohli skočiť do jeho postieľky v noci, keď spí a mohol by sa zľaknúť, ale nestal sa ani raz taký incident. Iba raz sme našli jednu cicu mu spinkať pri nožičkách, bolo to zlaté 🙂 Ale nemyslím, že kvôli bábu treba robiť špeciálne ceremónie.
Osobne si myslím, že mačku netreba pripravovať, pokiaľ nema strach, či zle skúsenosti. Oni sú dosť flegmatici, lezie mi to na nervy, vresci to, tak si vyleziem túto hore do bezpečia a počkám kým bude kľud. Ak nemá tak určite by bol fajn vysoký mačací strom ,kde bude mať pokoj od detí a prehľad.
Ak by bol problém, tak skôr ten, že sa boji. Potom existujú prípravky na feromonovej báze, ktoré pomôžu.
To, čo povedali baby, plus jedna rada, nič nemenit, nezakazat prístup do istých miestností, aby nemala zmätok, lebo to mačky nechápu. Napríklad moja spi pri mojej hlave pri posteli v košíku, nechala som ju tam atď 🙂 teraz ma dcéra 2 roky, od babatka ju vediem k tomu, aby bola veľmi nežná a citlivá k našej mačke, ta ju najprv absolútne neriešila, až posledný pol rok sa skamosili - dcéra ju vykrmuje šunkou.. 😂
Máme mačku 7 rokov, už zažila sestrine dve deti od bábätiek (teraz majú 4 a 5 rokov) a úplne v poriadku. Naša mačka je taký mazel príde v noci a lahne obeti na krk a tulká sa. Veľmi sme sa báli, že by mohla deckám ako bábätkám ľahnúť na krk nedajbože ich zadusiť ale prišlo mi to že to zviera je tak inteligentné že až. Nikdy si na nich nelahla, nerobila im zle a ani ich neolizovala. Neviem či to bolo tým že revali a hýbali sa ale problém nebol. Skôr ich akokeby strážila, vždy si lahla kúsok od nich a nepohla sa od nich dokým sme bábo nezobrali. Ja som teraz v 37tt a nevidím na nej žiadne zmeny, dokonca príde a oblizuje mi brucho :D Jedine čo tak dva krát skočila do postielky ale zato som ju hneď vyhrešila a odvtedy tam nebola. Mačka je múdry tvor taký ochranca. 🙂
Moja citila, ze som tehotna. Stale prisla takto ku mne. A ked sa deti narodili, stale bola opatrna, maximalne ovonala hlavicku a isla dalej. Nikdy k nim neskakala, "neotravovala"..so synom sa tak navzajom tolerovali, nevyhladavali nikdy spolocnost toho druheho ale dcera kdd podrastla z miminka, ta ju zboznovala, natahovala, tahala a macka sa nechala..cokolvek s nou dcera narabala, macka ani okom nemihla. Pocas tehotenstva som sa jej nestranila vobec akurat zachod cistil celych 9 mesiacov manzel
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, máme mačku vo vnútri, má 4 roky, je sterilizovaná, ja som v 20tt a nepostrehla som v nej nejakú zmenu, je stále rovnako svojská ako aj pred mojím tehu 😁 len už máme postieľku, tak občas ju v nej vymáknem 😆