Mačka a tehotenstvo

nazornatest
25. apr 2023

Ahojte mám doma mačku už niekoľko rokov no a teraz som otehotnela a neviem čo mám čakať… mačička je prítulná a mám pocit že vedela že som tehotna ešte skôr ako ja 😁 spáva mi na bruchu už daku dobu..lenže som sa Dočítala že mačky sú na začiatku tehotenstva prítulné a potom už vo vyšších mesiacoch nie že to vraj mačkám vadí a neviem čo mám očakávať aby mi dako neublížila že by mi škrabla brucho alebo tak … máte s tým niekto skúsenosť ?

wishes
25. apr 2023

su to nezmysly 🙂 hlavne ju odcervi a pokial mozes, tak sa vyhybaj cisteniu macacieho wc kvoli moznej taxmoplazmoze 🙂

colsami
25. apr 2023

Toxoplazmozu dostanes skor pri krajani suroveho masa bez rukavic, ako z niekolkorocnej domacej macky.
A k zvysku sa ani zbytocne nevyjadrujem, su to nezmysly. 🙂

floki1994
25. apr 2023

@nazornatest ale prosim ta..sama si svoje domace zvieratko hadam najlepsie poznas 🙂 sestra ma macku a cele tehu a aj potom bola uplne v pohode ...ako bolo spominane vyssie odcervit a pozor na hygienu kvoli toxoplazmoze ale tu si mozno uz aj prekonala..uvidis podla krvnych testov mne povedala ze som ju uz mala davnejsie na zaklade krvi a ani neviem kedy

h2
25. apr 2023

@nazornatest Nič ti neurobí, neboj. Máš ju už roky, ste na seba zvyknuté. Určite by ťa neškrabala bez príčiny.

queeninthenorth
25. apr 2023

@nazornatest absolútne nič nerieš, ten môj vydriduch spal pri mne celé tehotenstvo a aj teraz sa ho nemôžem zbaviť, žiješ a nou celé roky, nemáš sa čoho bat…a ak by ťa poškriabala aj na bruchu je to skrabanec ako každý iný 😅

bibinka1984
25. apr 2023

Mne spávala mačka na brušku ešte v ôsmom mesiaci 😉
Treba ju pravidelne odčervovať,ale to predpokladám robí každý ,kto chová doma mačky.
Tie mačacie wc..tomu sa vyhni ak sa dá.
A inak keď sa malý narodil,mačka naopak akoby povahovo pookriala.
Dokonca chodí spávať k synovi na postel 🙂

nazornatest
autor
25. apr 2023

Ďakujem 😊

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mima1608
25. apr 2023

My máme mačku 5 rokov. Nepozorujem nejaké zmeny odkedy som tehotná. Akurát ako ženy hovoria som nechala čistenie toalety výlučne na manžela 😂

avakona
25. apr 2023

@nazornatest mam 2 kocurov a som tehotná - nechovaju sa inak ako zvyčajne, záchod cistim, test na toxoplazmozu negatívny. Ak sú mačky len doma a sú odcervovane, nie je sa čoho báť

mima1608
25. apr 2023

@avakona tak ono tu toxoplazmozu môže človek dostať aj zo surového mäsa (stačí keď ho pripravuje) alebo aj zo zle umytého ovocia/zeleniny. Mne test na toxoplazmozu robila moja gyn 3krat (v každom trimestri) a vždy bol negatívny. Ja to skôr nečistím preto, že aj ten záchod je ťažší a tie vrecia s pieskom sú 10 litrové, tak to nechcem dvíhať 😂🙈

tara42
25. apr 2023

Ja som zobrala macku z ulice v auguste a v októbri som otehotnela. Nic sa nezmenilo, macka normálna cely čas, len muž čistil celé moje tehotenstvo jej WC. 🙂

anavixy
2. máj 2023

Moja macka tiez neriesila ci som tehotna alebo nie, neriesila ani babatko, riesi az teraz ked za nou beha a macka uteka pred nou 😄 ked dieta spi, tak sa k nej macka tuli, inak ignor. Ked je macka len vnuri a nekrmis ju surovym masom, tak mozes hovienka aj rukami vyberat a nenakazis sa nicim. A keby ti aj hned to brucho skriabala, co sa stane? K maternici sa nepreskriabe, neboj 😀

gabishek
31. júl 2023

@wishes toxoplazmozu macka, ktora je drzana len v byte, odcervovana a ockovana bude mat tazko. Sama mat macicku, som v 15.tt a vobec take veci neriesim.

janqa27
7. júl 2024

@bibinka1984 @anavixy @avakona @queeninthenorth @nazornatest
Ahojte baby, snáď sa tu z vas este niekto najde. Hladam diskusie kde sa tato tema rozoberala, nechcem zbytocne otvarat novú. Ide o to ze som len na zaciatku tehotentva (7tt), nedarilo som nam jeden a pol roka a prekonala som 2 biochemicke az sa konecne zadarilo. Mam doma kocurika, cisto len bytový. Za celé roky co ho máme o mna nejavil záujem, stale chodil len k manzelovi, ale teraz zrazu sa ku mna tlači, nieje to stále ale sem tam ked lezim na chrbte, pride si na mna ľahnúť, na hruď a brucho. Ale ide o to, ze vazi skoro 6 kil a kym sa na mna vyštverá tak sa mi s tými jeho labkami a jeho vahou tak zaborí do bruška, ze sa zľaknem aby drobcovi nejak neublížil. Uz ked lezi tak je to v pohode, ale to kráčanie po brušku ma trochu znepokojuje. Spomeniete si este niektorá ako ste to mali vy? Aj vám tak chodili po brusku? A neublizili vam? Alebo ste toto práve nedovolili? K doktorovi idem az buduci týždeň, az vtedy mi vystavi tehotensku knizku a vravel mi ze zatiaľ nemame mat sex kym sa nevytvorí placenta, ale toto ma nenapladlo sa ho spýtať.

beata_k
7. júl 2024

@janqa27 Tvoje babatko ma 8 mm. Je v bezpeci maternice.

anavixy
7. júl 2024

@janqa27 tiez si myslim ze je to uplne ok, dietatku to neublizi, akurat to boli (moja ma sice len necelych 5kg, ale na tych mini labkach to boli dost..), ale maternici to neublizi ani nikomu v nej. Hlavne nech ti na to brusko neskace. Macky to proste citia, mne tiez rada lezala na bruchu 🙂

janqa27
7. júl 2024

@beata_k aj ked mi presne s oboma zadnymi labkami presne po maternici pochodil? 🫣 lebo ma to na chvíľu až zabolelo...ale zase som sa aj potesila ze konecne prisiel takto aj ku mne a nielen k manželovi 😁 no potom som sa trošku zľakla..

janqa27
7. júl 2024

@anavixy no prave to ze presne po maternici mi pochodil a ma to zabolelo tak ako som sa najprv tešila ze konečne po 4roch rokoch prisiel aj na mna si ľahnúť, tak som sa potom aj zľakla ako sa mi zaboril s tou vahou do bruška 🫣

janqa27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata_k
7. júl 2024

@janqa27 ak mas obavu tak mu labky podloz svojou dlanou ked je nad miestom maternice

queeninthenorth
9. júl 2024

@janqa27 za mňa sa absolútne nemáš čoho báť, môj tučko holaty ma tiež 6 kíl a bol na mne nonstop nalepený a ak máš strach z labiek tak mu och podlož, len si užívaj tehotenstvo a prítulnosti kocúrika ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre