Má e - cigareta vplyv na bábätko?

katarinamichal
5. dec 2014

Dobry večer, chcela by som sa vás spýtať či neviete či može mať e-cigareta negat.vplyv na babatko.Ja osobne nefajčím ale v okolí mám takychto ludí a tvrdia že "dym" z nich je len para a nie je škodlivý.Máte skusenosť, viete mi povedať či je to bezpečné? Dakujem za odpovede.

pixma321
5. dec 2014

Moj mm tiež fajči doma elektronicku a normalne pri detoch 1,5 a 4,5r ..fuka to samozrejme inym smerom...škodlive to nie je...

katarinamichal
autor
5. dec 2014

@pixma321 dakujem za odpoved.Skušala som nájsť dake info, ale celé je to také nejasné okolo škodlivosti.

zdenka_28
5. dec 2014

@katarinamichal vydychuje sa para takze by to skodlive nemalo byt

miskamaj
5. dec 2014

@katarinamichal tak ohladne skodlivosti este studie velmi nie su, nakolko je to nieco nove. Ved aj o skodlivosti tabaku sa "zistilo" ze je skodlivy az o niekolkych desatrociach. Pravdupovediac, aj tymto elektronickym cigaretam ich "neskodlivost" vobec neverim. Jednak ta tekutina, ktora sa vdychuje obsahuje nikotin (vysku podla zvolenej naplne) a pri tom uz bolo dokazane, ze je to vysoko toxicky jed. No a v neposlednom rade si pozrite zlozenie tej tekutiny a skuste si niektore casti hodit do googlu... Myslim, ze troska prekvapenia bude (napr. jedna zlozka sa pouziva do vody do ostrekovacov aby nezamrzla a pod.) Takze o nejakej "len pare" nemoze byt ani rec...

monicm
6. dec 2014

@katarinamichal osobne by som s tým mala problém.je to niečo nové a aké to má následky ešte nikto nevie,to sa dozvieme až o niekoľko rokov a ja osobne by som nechcela,aby moje dieťa bolo "pokusný králik".ako už písala @miskamaj aj tabak bol kedysi "neškodný" a dnes..............s novými vecami by som ja bola vždy opatrná,predsa len,žiadne výskumy v labákoch nezistia presne,ako to pôsobí na skutočného človeka v skutočnom svete.

kaja0210
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriamal
6. dec 2014

@kaja0210 ak ste si nevsimla je tu rec o E-cigaretach.Ja som e-cigarety fajcila cele tehotenstvo a nebolo nikomu nic..ani babatku ani mne.Aj ked je pravda,ze som fajcila napln bez nikotinu.A dym s takychto cigariet urcite neskodi kedze je to len PARA.

kaja0210
6. dec 2014

@miriamal Som rada, ze Vase babo sa narodilo zdrave. Mozno keby ste sa zaujimali a trosku patrali hlbsie,nebrali do do uvahy nazor, ktory je napisany na obale alebo internete,ci reklame by ste moj prispevok az tak nezvrhli. Ano mate pravdu e cigary neskodia tak,ako obycajne, ale pokial to nie su zuvackove tak su to stale cigarety. Poznam zeny ktore cele tehu fajcili, pili a nastastie sa im dieta narodilo zdrave...fakt je,ze zena sa sama rozhodne, co dietatu skodi alebo nie...avsak pred mnohymi vecami zatvara oci.

mawka
6. dec 2014

tabak sam o sebe skodlivy nie je. skodlive su vsetky tie prisady, ktore sa davaju do cigariet. takze ak uz niekto chce fajcit kvalitne, nech fajci kubanske cigary. tam sa chemia nepridava.

elektronicke cigarety nie su len para, je to zmes chemie, ako to tu bolo spomenute. a je jedno ci su s obsahom nikotinu alebo nie, proste aj bez neho je to sama chemia. a kto tvrdi opak, tak zatvara oci pred pravdou rovnako.

je kazdeho vec, ci fajci alebo nefajci. ked chce fajcit, prosim. ale ked nechce, radsej nech nefajci vobec /ani elektornicke/.
a na zaver, cigarety skodia. ale rovnako skodlivy je vzduch, ktory dychame a nehovorim o istych mestach na slovensku, kde su iste podniky, co nam ide do vzduchu. tiez hovoria, sak je to len para... skutocne? rovnako skodlivy je aj alkohol. teda ten dokonca viac. jeme pomaly kazdy den zeleninu a ovocie plne pesticidov / pochybujem, ze kazda mamicka si pestuje svoju zeleninu v zahradke/. denno denne jeme chlieb, ktory je prepchaty eckami. a dalo by sa pokracovat. lenze to vidiet nie je. tak to nikto neriesi. ale cigarety budu riesit vsetci.

katarinka289
6. dec 2014

Prave tento tyzden bola o tom reportaz,ze v tych cigaretach zistili rakovinotvorne castice...ako je to s dymom neviem

dollynkaa
6. dec 2014

@katarinamichal ja som aj ako tehotna dajcila e cigu a fakt v dyme z toho neni nic skodlive. To zas netreba hned zo vsetkeho robit paniku. Lebo aj v tom co dychas je vela skodluvin ked sme pritom

katarinka289
6. dec 2014

@kaja0210
@miriamal to ze sa dieta zdrave narodilo,neznamena nic.Vdaka tej cigarete ste mu mohla uz pocas prenatalneho vyvoja vlozit predispoziciu na roznu alergiu,alebo chorobu,ktora sa vyvinie neskor...nehovoriac o tom,ze pri pohlade na tehotnu s cigaretou(akoukolvek)si myslim svoje

meluela
6. dec 2014

@dollynkaa aj keby tam nebolo nic navyse, je tam nikotin ... a ten samotny ma vplyv na dieta
tak sa netvarme ze e-cigareta je horsky vanok

miriamal
6. dec 2014

@katarinka289 nikdy som to nefajcila na verejnosti...vzdy len doma.A pri starsej dcere som fajcila cele tehotenstvo a dcera je zdrava ako repa a je uz velka.No a pan doktor mi sam odporucil,ze ked som fajciarka tak mam obmedzit fajcenie na minimum a nie hned prestat..je to este horsie ako fajcit krabicku denne.Vela ludi nefajci v tehotenstve a maju chore deti.Ja som fajcila a dcera mala za 7 rokov jednu anginu.Takze moj nazor je taky,ze cigarety nie su az take svinstvo ako vela ludi hovori.Ale sto ludi,sto nazorov.
@meluela su aj naplne bez nikotinu..

dollynkaa
6. dec 2014

@miriamal uplny suhlas!

dejnas
6. dec 2014

cigarety nie sú až také svinstvo, ako veľa ľudí hovorí?
hmmm, potom nechápem, prečo tabakové firmy (napr. v USA) musia vyplácať niekoľko miliónové odškodné pozostalým, ktorých príbuzní umreli na rakovinu pľúc (spôsobenú fajčením samozrejme) 😲

katarinka289
6. dec 2014

Rozum sa mi zastavuje.Aby niekto obhajoval fajcenie...a este k tomu v tehotenstve?!?! A propo,dnes je "in" nefajcit

miriamal
6. dec 2014

Rakovinu pluc maju aj ludia ktory nefajcia...kamaratkyn otec je tuhy fajciar a ked mu robili rfg pluc po 40-tich rokoch fajcenia tak mu povedali,ze ma pluca ako nefajciar..ani nechceli verit,ze vyfajci 60 cigatiet denne...vsetko okolo cigariet su len dohady..netvrdim,ze fajcenie je zdrave...ale urcite nieje take skodlive ako niekto prezentuje

miriamal
6. dec 2014

@katarinka289 nikto netvrdi,ze je fajcenie ,,in" z machroviny fajcia pubertiaci...ludia ktory fajcia urcite neprestanu lebo je ,,in" nefajcit...ked clovek prestane fajcit tak je to z financneho hladiska alebo pretoze sam chce..ale urcite nie preto lebo je to ,,in"

sisaka
6. dec 2014

@miriamal to je vylucene, aby mal pluca ako nefajciar, ja som videla pluca fajciara, cisty humus, ktory sa uz na pluca ani nepodoba, ten decht a ine skodliviny sa tam ukladaju, ci sa to niekomu paci, alebo nie a su viditelne...
A k skodlivosti pre plod sa ani nejdem vyjadrovat, to uz davno nie je vo filozofickych uvahach, ci skodi, ci nie. Potom ked dieta ochorie sa tu vyplakava, ze vsak v rodine nemame taku chorobu, to bude urcite z ockovania ....

miriamal
6. dec 2014

@sisaka tak asi je to pravda...keby sa to nestalo v mojom okoli tak tiez tomu neverim...ale to je jedno..kazdy si bude tvrdit svoje..ja mam nato svoj nazor a iny ludia svoj..nikomu ho neberiem..sme slobodna krajina kde si moze kazdy povedat co si mysli

kiki68
7. dec 2014

@miriamal zdrave to nie je, moja svokra bola tuha fajciarka, uz ma rpec kusok plus, k tomu stale na RTG,lebo to vyzera zle, uz aj infarktik za sebou. Takze zdrave to nebude.
A o e cigaretach som pocula vselico,ani nie tak,ze by z toho nieco islo,skor to,co ide zase len do pluc tym,co to fajcia.

klya1
7. dec 2014

@katarinamichal Ahoj. Dala si otázku, na ktorú ti nikto nemôže zodpovedne odpovedať. Žiadny rozsiahlejši výskum neexistuje. Sledujem to cca rok. Bolo publikovaných už x hrozivých článkov, no pri pozornom čítaní vždy zistis, že e-cigareta MÔŽE obsahovať karcinogénne látky, tak ako tá obyčajná. Nedávny výskum to vraj aj potvrdil, boli obrovské titulky v novinách. No keď som dočítala tak vysvitlo, že ich našli v 1 z tuším 10 testovanych naplní. Treba si uvedomiť, že seriózny výskum nie je v nikoho zaujme. Tabakové firmy prichádzajú o obrovské zisky no a štát. .. Asi nebudeme musieť diskutovať o tom, aká veľká časť z ceny krabicky cigariet je vlastne daň 😉 Beriem to tak, že keby sa niečo vážne naozaj potvrdilo, vedeli by sme to hneď. Ak sa nič významne nenájde, sotva bude vôľa s tým vyjsť na svetlo.

katarinamichal
autor
8. dec 2014

Dakujem všetkým za príspevky a želám krásny predvianočný čas čo najmenej zhonu a stresu okolo neho 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre