Ahojte dievcata, na silvestra som normalne pila alkohol, dnes som si robila rano test a je pozitivny. Moze to mat v tomto stadiu vplyv na vyvoj dietata? Podla mojich vypoctov by som mala byt na zaciatku 5tt. Dakujem za info
Ahoj,myslim si,ze sa nemas coho bat. Ja pijem raz rocne a tak to bolo aj naposledy. V sobotu sme oslavovali,robila som si test a negativ,tak som pila a o 5dni mi vysiel test pozitivny. Plno zien zisti tehu aj v 10tt a neskor a dovtedy si aj vypiju,alebo zafajcia.
urcite nie presne pred 5.rokmi to iste u nas otehotnela som niekedy na vianoce , na silvestara som pila, fajcila fakt vela vela. a 6.1,vysiel poz. test. deticky su zdrave. kym nie je placenta tak taketo veci k dietatu neprichadzaju este.
nie, ak uz odteraz nevypijes ani kvapku. Priroda je taka mudra, ze az okolo tusim 6tt sa embrijko napoji na Tvoj krvny obeh....dovtedy sa len uhniezduje v maternici. to je preto, aby zena mala sancu tusit, ze moze byt tehotna, a podla toho sa zariadit.
🙂
Ja som otehotnela prvy tyzden decembrovy a na silvestra som bola na disco a pilo sa tvrde a vselico proste som sa bavila a to ze som tehu som zistila az v polke januara
Neboj,ja som tiez netusila,ze som tehotna...a na dovolenke som si dala aj cinzano v jeden den,v dalsi dokonca davo tvrde so zensenom(bola som zvedava na chut) . Vobec mi nenapadlo,ze by som mohla byt tehotna..tiez som bola mozno v 5.-6-.tt.. Maly je v poriadku.
Pri malej som si zas chcela zmixovat daku tu slasku zbrnu -s vodou a ja zr co to tak divne chuti..no..vo flasi bolo namiesto vody vino.. Vypila som.len dva glgy,hned som to vyliala... To som uz ale mala pekne brusko..6.m.
Aj ona je ok..
Moja mama si zas v tehotenstve so sestrou musela kupit sampus,dala si ani nie deci,nenormalna chut bola uspokojena. .. Sestra je ok,ma 36r.a je to inteligentna zena.
To neznamena,ze odobrujem.pitie,ale stat sa moze,ze nevies a si tehu..takze neboj sa... V nizkom.statdiu este babo nie je napojene na matku,horsie je to uz v tych vyssich tyzdnoch,ale nastastie to dobre dopadlo,ved neslo o celu flasu.. Ja osobne by som ale vedome nepila
Ja som včera čítala tu na MK článok s názvom: Mama, ja (v brušku) a alkohol a poviem Vám som vystrašená teda dostatočne.
Ja,čo som sa tvrdého prvý a posledný raz dotkla na chate vo svojich 18-nástich. Odvtedy ani kvapka.. mám tri deti,ani pri jednom som nepila,nefajčila,ani len kávu nepila,nič. Proste mi to nechutilo.. aj napriek tomu mám dieťa s ADHD.
Tento rok ma mm zlomil a od augusta-jeho narodenín som si dala raz za dva-tri týždne vínny stryk. Nakoľko mi to fakt nechutí miešam si ho tak,že štvrť pohára je víno a zvyšné tri štvrtiny kofola. Inak to nevypijem.. V novembri som mala okrúhliny. Nikdy som si nerobila ani oslavy,veď načo? Teraz som si však takú malú urobila,veď tridsať mám len raz.. vypila som tri vínne stryky-u mňa klasika-1/4víno a 3/4 kofola,potom mi začali tŕpnuť končatiny. Už som vedela,že to neveští nič dobré.. na druhý deň som si kúpila tehu test a ukázal sa pozitívny. Podľa poslednej ms som bola v piatom týždni tehu..
po prečítaní toho článku mám také výčitky,že koniec.
to ti asi trpli z toho kvanta kofoly, by som som povedala, ze deci dobreho a kvalitneho vina urcite nenarobi sarapatu ako tie hektolitre koofoly 😠 😝
Ahojte. Presne nad týmto "dumem" aj ja. Na Silvestra sme boli na chate, pila som tvrdý alkohol aj v štvrtok aj v piatok. Počas chaty som stále cítila bolesť v podbrušku no myslela som, že mi už príde menštruácia. Keď som prišla domov menštruácia stále nechodila a tak som si urobila testy. Všetky vyšli pozitívne a test ClearBlue mi ukázal, že som cca v 4-5 týždni. Teraz mám výčitky a strach či som plodu neuškodila :(
Na zaciatku nie je embryo este napojene na krvny obeh, takze klud, ziadne vycitky,bude to ok.
Ahoj,ja som takto pred dvoma rokmi na silvestra vypila asi zo dve deci čerešne a 2.1. Som zistila že som tehotná asi na začiatku 3.tt. nemalo vôbec žiadny vplyv, detičky sa narodili živé a zdrave v 39tt🙂
nemá, do 6 týždňov sú krvné obehy matky a dieťaťa oddelené.
Embrio zije zo zltkoveho vaku. Niet sa coho bat. A zase pozri kolko ziem pije aj v tehu a to nehovorim o pohari vina a deti su zdrave. Samozejme nejdem nadlahcovat ani podporovat pitie a toboz nie v tehu. Ale vezmi to s tej strany, ze ked by to neslo, pretoze ma maminka promile, dva ked sa robi dieta, tak by tu polovica deti nebola :D
Moze mat ☹ Bude to alkoholik ako ty ☹
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja som tiez na zaciatku tehotenstva ked som este nevedela, ze som bola tehotna pila vino. Nastastie je vsetko v poriadku. Myslim, ze by to nemalo ohrozit plod ked si to niako extremne neprehnala.