Ahojte. Mám na Vás otázku a zároveň prosbu o Vaše skúsenosti.
Mám zaplatenú letenku pre mňa a pre syna na celý júl do Spanielska sestre. No jediné čo je problém, že budem v 7mom mes. tehotenstva. Letenku som si kupovala s tým, že som neplánovala byť tak skoro tehotná. Bojím sa letieť. Čo mi môže let spôsobiť? Mám sa báť najhoršieho? Krvácania, predč. pôrodu? Keď som bola vo 4mes. tak som dostala krvácanie, ale to podľa mňa preto, že som to prepískla v záhrade. Vie mi niekto dať dobrú radu?
Ďakujem za všetky príspevky 🙂
Sysa
to som sa pýtala, ale nikto z nich sa ti k tomu nevyjadrí. Nezoberú si to na zodpovednosť, takže ich názor poznám. Nedoporučujú...
@syska90 do 28tt mozes letiet uplne v pohode, potom uz musis mat papier od lekara ze ti nehrozi predcasny porod (aj ked to je velmi diskutabilne)
co sa tyka komfortu - je to v pohode pokail je to tak 2-3 hodinovy let..na dlshie ja by som si netrufla ...
Kolky tyzden budes ked s budes vracat?
@syska90 ja som letela v 8 tyzdni a mala som riadne stresy,no vsetko je ok. Mam ale kamosku, ktora letela v 7.mesiaci s ryanairom a nechceli ju pustit iba s povolenim lekara. No vsetko bolo ok a ma zdraveho chlapceka. A dalsia letela v 4.mesiaci a dostala kontrakcie pri lete ale tiez to dobre dopadlo vsetko. Ja by som asi uz viac neletela.
A viem, že môj gynekológ mi potvrdenie nedá určite!
Je to fakt individualne v Londyne mi doktori povedali, ze kratke lety nie su problem. Tu zas mi uz letiet neodporucali. Niekto lieta hore dolu a je vsetko v poriadku.
@syska90 ahoj, ja som letela v ca. 12 tom, 17tom a 27 tyzni, cisty cas letov vzdy 12 hodin (bud 8+4 alebo 10+2hod), nemala som ziadne komplikacie ani problemy, nikto sa ma na nic nepytal i ked pre istotu som mala potvrdenie od lekara .. jedine ten posledny let v tom ca. 27-dmom tyzdni bol trochu narocnejsi, lebo som po par hodinach uz nevedela ako si mam polozit ruky, kvoli bruchu, ale inak sa to dalo bez problemov zvladnut..
@syska90 letela som v 24tt na svk a v 26tt spat..a bolo to v pohode...pokail nemas ziadne problemy v tehotenstve tak nevidim dovod preco nei ..Akurat si zisti ze ci airline s tym bude ok, aby si nahodou neostala trcat v spanielsku ... ...
Ja ti poviem ze pracujem 5 rokov na checkine, ked som sa spytala ze kolko tyzdnov je niekora tehotna a povedala mi 27 tt napr nikdy som to neriesila...ja osm vzdy z tych ludi co doverovali - skratka pokial budes 28+6 - z mojeho pohladu je to 28tt a neriesila by som to ...nikdy ale nevies na koho natrafis...takze papier minimalne kolko si tehotna mat pri se be by som odporucala
@syska90 ja som bola v 5.mesiaci,leteli sme Rotterdam-Vieden. Takze let bol cca 1hod40min. A veru, nebolo mi vsetk jedno, odlet este ako tak, ale samotny let sa drobcovi vobec nepacil. Velmi kopal, a myslim,ze som mala aj krce v bruchu. Pristavanie bola kapitola sama o sebe, to som uz predychavala.... pani, co sedela pri mne si myslela, ze rodim, aj mm bol bledy ako stena... To iste bolo aj pocas letu naspat. Podla toho co viem, babatka v brusku nemaju radi zmeny tlaku, turbulencie (a to sme ich ani nemali).Vo vseobecnosti sa neodporuca letiet v prvom trimestri, a po cca 34tt
Napr. Transavia ma taketo podmienky- http://service-en.transavia.com/app/answers/det...
Radsej si zatelefonuj, napis email- nech to mas pisomne, bolo by velmi nemile, keby ta nepustili do lietadla. S akou spolocnostou letis?
ja som v 22 tyzdni tehotenstva a lietam kazdy mesiac 2 krat, sice su to kratke lety 1 a pol hodinove .Ked som sa pytala austrian airlines tak mi povedali ze lietat mozem do 36 tyzdna tehotenstva, vsetko ale zalezi len a len na tebe ako sa citis,je to na tvoju zodpovednost. Ja zatial nemam ziadne problemy, cize sa mi cestuje dobre. Myslim , ze pri ryanairi musis mat papier od doktora na let.
ja som bola tiez v 5mes v SAE, let cez 5 hodin... moja gyn z letu problem nerobila, ale prizvukovala, ze mam vela vela pit, byt v tieni a stranit slnka, lebo prehriatie je nebezpecne... vseobecne sa neodporucaju zaoceanske lety... a tehu knizku som tiez mala so sebou, pre istotu... ale tak 5mes nie je 7mes...
turbulencie cestou spat som nezvladla... a ako jedina z lietadla, kedy aj letusky sadali, kam sa dalo... som stravila na wc... 😅 ale maly bol v brusku v pohode, ziadne zmeny...
Ja som letela v 35 tyzdni a v pohode takztiez do Span. z Viedne.. Je to ale individualne pri kazdom tehu a zalezi aj od leteckej spolocnosti.. Mala som taktiez so sebou potvrdenie od mojho rak. gynekologa.
@syska90 ryanair ma tusim 28 tyzdnov,
ale pravdu povediac ako prisne to kontroluju netusim... Ja som s nimi letela v 26tt a nikto sa ma ani nespytal ci som tehotna..mala som na sebe mikinu tak to az tak do oci bijuce nebolo...
ako pise @monika15 zalezi fakt od aerliniek - viem ze pakistani airlines napriklad nedovoluje - len ked moc nastoja tak na vlastne riziko - podpisu papiere ze airline za to neruci ..atam je jedno kolko tyzdnov
@syska90 Neodkladat vybavovanie, resp. telefovanie na poslednu chvilu.
toto som nasla na ryanair.com
http://www.ryanair.com/en/questions/is-there-a-...
PREGNANCY
Once an uncomplicated pregnancy enters its 28th week, expectant mothers are required to carry a 'fit to fly' letter completed by their midwife/doctor click here to download the template letter. This completed letter should be dated within 2 weeks of your booked flight and presented at either the bag drop desk and/or the boarding gate.
Ryanair reserves the right to refuse travel of an expectant mother over 28 weeks pregnant who does not present a completed "fit to fly" letter from their midwife/doctor at either the bag drop desk and/or the boarding gate.
For uncomplicated pregnancies travel is not permitted beyond the following dates:
For an uncomplicated single pregnancy, travel is not permitted beyond the end of the 36th week of pregnancy
For an uncomplicated twins, triplets etc. pregnancy, travel is not permitted beyond the end of the 32nd week of pregnancy.
A mother can be accepted for travel from 48 hours after the birth of her baby subject to having delivered without any complications or surgery. If a caesarean section was performed or if surgery was needed for the mother then the minimum period before we could accept her for travel would be 10 days. However, this is also subject to approval for travel from her treating doctor.
Trosku som dufala, ze budes letiet s niekym inym. Ryan su obcas velmi besni. Schiphol- AMS im uz dal pokutu. 😕
@syska90 Over si aj, ci tvoje zdravotne poistenie zahrna aj preplacanie nakladov suvisiacich s predcasnym porodom alebo tehotenskymi komplikaciami vzniknutymi pocas alebo v dosledku letu. Popr.ak sa chces cestovne pripoistit, ci to nie je vylukou z poistenia.
A mas cestovat len sama so svojim synom alebo ide s vami este niekto dospely?
@syska90 mate termin v oktobri. podla mna este mozete letiet. ale urcite sa treba opytat gynekologa, ci vam to nezakaze a nahlasit leteckej spolocnosti, lebo kazda ma na toto ine kriteria, cize mozno vas tam vobec nezoberu. a ani tak nie cestu tam, ale cestu domov, lebo to bude vlastne este o mesiac neskor. tak to sa informujte, ako to je u nich, ake maju pravidla.
Ahoj, tak ja som to zazila len nedavno, bola som v 24tt ked som letela z irska na slovensko a ked som sa vracala, tak som bola v 27tt. Pred letom bezproblemove tehotenstvo, posledny den pred odletom este v praci som bola a po prilete komplikacie, menstruacne bolesti, pichanie..celu dovolenku som si odlezala, dokonca som nemala ani letiet naspat. Ale riskla som to, avsak moj rezim sa zmenil z normalneho na setriaci od tohto momentu. jendo viem urcite, ze v druhom tehotenstve uz nebudem letiet, nikdy nevies ako to na teba bude vplyvat..
A ked nahodou poletis, tak sa fakt poisti v danej krajine v pripade predcasneho porodu alebo komplikacii. Ja som bola len na slovensku a nebola som poistena, tak som mala problem, ze co a jak, tak sa rozhodni spravne co je pre teba najlepsie
Ahojte vsetky tak ja letim tento tyzden a som v 12 mesiaci myslite ze je to v pohode?!
12 mesiac???
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, ja sa akurat idem na let v tehu pytat dr. buduci tyzden... ale mne dr. uz predtym povedala, ze je to individualne, cize najlepsie by bolo pytat sa priamo tvojho dr.