Ahojte.
Vcera som zistila, ze som tehotna. V auguste ideme na dovolenku do tatier. Chcela by som vediet vas nazor, co vsetko mozem a nemozem robit. Chceli by sme ist urcite pozriet hore na Lomničák a mame zaplatene 2 dni v tatralandii. Ako to je teraz? mozem aj studenu vodu aj horucu vodu aj tobogany? alebo sa mam radsej niecomu vyhnut? Dakujem za vsetky nazory.
@pittka:
Suhlasim s @janeita: uvidis, ako ti bude a podla toho sa prisposob. Tehotenstvo neznamena, ze si mame lahnut a ani sa nepohnut 9 mesiacopv a jest iba suche rozky... 😉
My sme boli minuly rok na dovolenke pri mori, ked som bola v 9 a 10 tt. A v 8tt mi zacali celodenne nevolnosti, takze som si dovolenky moc neuzila ☹ Na druhej strane som bola rada, ze v tych stavoch nemusim byt v robote... Napriek tomu sme sa prechadzali, bola som aj vo vode, len som sa snazila nedvihat syna.
V tehotenstve so synom sme boli naopak na dovolenke, ked som bola v 7. mesiaci a uplne v pohode.
@pittka presne ako pisu dievcata, uvidis ako Ti bude a na co sa budes citit. ja som mala bezproblemove aj jedno, aj druhe tehu, so starsou som bola v 2.mesiaci lyzovat, dost som cele tehu behala a az do 6.mesiaca som jazdila pravidelne na skutri. a na konci 7.mesiaca sme boli pri mori. ale to som bola mlada 🙂 pri mladsej, co bolo o rok a pol neskor, som uz tolko nevymyslala, ale fungovala som viac menej normalne, aj nejake tie tury boli. a pri mladsej som s hrozou postupne zistovala, co som pri starsej nemala robit 😀 a asi to zdedili, lebo starsia je nezmar a mladsia je taka princeznovejsia 🙂
dolezite bolo, aby som mala vzdy pri sebe nieco jest a flasu s vodou. a ked som isla niekam na zlozitejsie a vedela som o tom dopredu, tak som vzdy dr. na poradni pytala, ci mozem 🙂
Dakujem kocky...aj som si tak myslela ze to kde je nejake riziko urazu radsej uz vynecham len s tou vodou som si nebola ista. Moja doktorka ma teraz dovolenku a k inej ist nechcem. A teda na prve vysetrenie idem az den po dovolenke. Dufam ze to vsetko dobre dopadne. Viem ze to nieje choroba 🙂 ale nechcem prist o male, kedze sme sa dlho pokusali 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@pittka narocnost tury zvol podla toho co si vladala/nevladala do teraz, tak aby si predchadzala prilisnej unave. Tobogany by som na tvojom mieste asi neriskovala, kedze je dost mozne ze pri zlom sklze poriadne obuchas krize o kraj toboganu co by nemuselo byt velmi dobre. Studenu vodu mozes- odporucaju sa pouzit tampony na kupanie (dostasnes ich bezne v dm alebo lekarni) aby si predisla nejakym chorobam pripadnym. A horuca voda sa vyslovene neodporuca, ani dlhé pobyty na slnku.