Letěli jste během těhotenství do exotiky?

mumisek01
17. máj 2013

Chtěla bych se zeptat, zda jste letěla některá někam do exotiky (třeba Thajsko apod.) v průběhu těhotenství, kam, v kterém týdnu a jak jste let i pobyt zvládly. Nemám vůbec představu, jak se může v těhotenství lítat... 🙂

isabel11163
17. máj 2013

@mumisek01 Ahoj, počula som že sa lietať moc neodporúča skús sa opýtať aj svojho gynekológa ale asi ti to nedovolí...

maria200981
17. máj 2013

ja som lietavala bezne ...este aj na konci 6 mesiaca....neviem ci sa Turecko povazuje u Teba za exoticke...ale proste ak let nieje moc dlhy nemal by byt problem

isabel11163
17. máj 2013

@mumisek01 oprava 🙂 trošku som o tom počítala a zistila som že lietať by sa nemalo do 17 t.t a potom od 36 t.t čiže medzi tým je to v pohode 🙂

soldi
17. máj 2013

@mumisek01 pri letoch nad 6 hodin je zvysene riziko trombozi. takze sme leteli len na kanare, i ked povodne som tiez chcela do thajska 😒

stellamaris
17. máj 2013

@mumisek01 ja som letela na konci 6.mesiaca do Londyna,ten let mi lekar povolil.....bol proti dlhym letom a exotickym krajinam 😉 inak letecke spolocnosti prepravuju tehotne tak do 34.tt priemerne iba......

julianna78
19. máj 2013

@mumisek01 lietala som celý 2tirmester spolu 8letov.Jednou zo zastávok bolo aj tebou spomínané Thajsko,kde sme boli 1,5m a medzi exotiku možem zaradit ešte Fidži tam sme boli skoro mesiac.Odlietali sme v 13tt a vrátili sme sa v 26tt.Gynekolog mi cestu povolil,brala som preventívne magnezium a anopyrin pred letom,ale to len ako prevenciu a počas letov som mala stahujuce podkolienky.Lietanie mi nesposobovalo žiadný problém,ani zmena klímy.Momentálne som už v 38tt.Najbezpečnejším obdobím na lietanie je 2trimester.

zanetm
19. máj 2013

Musis letiet do exotickych krajin,ked si tehotna??A vôbec lietat? Podla mna si skor takto poloz tu otazku. Tehotna si mozno 1-2krat za zivot,nemusis riskovat. Ked velmi chces ,tak aj tak pojdes,nikto Ti to nemoze zakazat.Je to len na tebe.Ty sa musis rozhodnut.

mumisek01
autor
19. máj 2013

@julianna78 dekuju

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre