Laserový zákrok v tehotenstve

gabi89
22. jún 2015

ahojte,mala by som ist na vyberanie znamienka laserom na prsniku,som v 4 mesiaci. myslite ze je to bezpecne a vhodne? boli ste na niecom takom v tehotenstve? lekar vravi,ze je to v poriadku a nemalo by to uskodit. mate skusenosti? dakujem 🙂

lulu0123
22. jún 2015

lekar asi najlepsie vie, ci to skodi alebo nie.
je lepsie podozrive znamienka radsej vybraj, aj v tehotenstve.ak si ich davas odtranovat iba z estetických dovodov, radsej by som pockala po tehotenstve, pre istotu.

stanulienkat
22. jún 2015

Nemalo by to uskodit a neuskodi je rozdiel. Samotny zakrok nemusi byt nebezpecny,no mozes mat po zakroku reakciu,alebo zapal a chce sa ti potom uzivat lieky? Ved vydrz po porode. Inak v lete sa neodporucaju robit ani zasadnejsie skraslovacie zasahy,lebo v lete sa horsie hoja rany kvoli horucavam.

sardinka333
22. jún 2015

@gabi89 akékolvek zákroky, ktoré možu ,,počkať,, sa v tehotenstve neodporučaju. Mne vypalovala bradavicu elektrokoaguláciou a v pohode.
Na druhej strane mi doktorka hovorila, že po kozmetických, kožných zákrokoch može nastať nevhodná reakcia, napr. pigmentačná nakolko v tehotenstve su hormony uplne inak nastavené a telo inak reaguje. Plus sa nesmieš vystavovať slnku, resp. miesto ošetrené laserom...aspon tak mi to povedal v ustave lekarskej kozmetiky,. No ved sa porad tam kde ti to maju robiť, ale podla mna ak je to odložitelné tak to nebudu riskovať...zase aj oni sa zichruju. Mne ani rentgen zuba nechcel doktor robiť....ani na ,,vlastné riziko,,...🙂

liz_lemon
22. jún 2015

@lulu0123 podozrive znamienko, by jej urcite neodstranovali laserom, kedze sa tym spali, a nemozno ho dat na histologiu

katka1981
22. jún 2015

@gabi89, na prse by som si dala az po dokojeni. Pocas tehu ti prisa narastu, este viac, ked sa ti naleju mliekom, mnohym zenam sa prsia potrhaju (urobia sa strie). Ked ti vyberu znamienko, na tom mieste budes mat kozu oslabenu, je vacsia sanca ze prave tam sa ti urobia strie alebo jazva. Ak sa da, pockaj. Inak pokial ide o pigmentove znamienko (klasicka sosovicka) a nejde o fibrom, tak to sa robi len chirurgicky.

lulu0123
22. jún 2015

@liz_lemon jaj jasne, mas pravdu, tak potom by som sa na to teraz vybodla...🙂

jankapo
22. jún 2015

ja som na laserovom odstraneni vyrastkov v tehu bola, vsetko bolo ok...ja som mala dekolt a krk posiaty takymi drobnymi vyrastkami, strasne mi to v lete vadilo, rodila som v maji, to by mi uz v maji nespravili, lebo sa to nemoze vystavovat slnku, takze som v marci a vypalili mi to a zahojilo sa...anestezu mi odmietli dat, ale ja som povedala ze vydrzim a dalo sa....som strasne spokojna, ze som bola....

mimka91
10. jan 2017

@jankapo Janka ostali Ti po laserovom zakroku dekoltu aj nejake jazvicky?

jankapo
10. jan 2017

@mimka91 no tesne po zakroku ti ostanu bodocky male, tak ako ked sa popalis, tak chrasta, potom take ruzove, potom to vybledlo, ale v lete, ked som sa opalila a zjednotila sa mi farba koze, tak to splynulo...takze najvacsie co som mala tak ostali biele, ale to podla mna ani druhy clovek nezbada, to len ja viem kde boli tie vyrastky uz velke, cize aj vypalene plosky boli vacsie a ostala jazvicka velkosti spendlikovej hlavicky

mimka91
10. jan 2017

@jankapo Janka a v akom laserovom centre si si to davala robit?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre