Ahojte žienky.
Mám už cez týždeň nádchu. Od piatku si musím dávať aj kvapky do nosa. Bohužiaľ tie morské vodičky mi vôbec nepomáhajú, skôr naopak. Vždy som s tým mala problémy aj mimo tehotenstva. Ak nádcha, tak poriadna. Naparovanie mi tiež nepomáha. Jediná pomoc su pre mňa tieto agresívne kvapky. Ako bonus sa mi upchal slzný kanálik. Včera som si ho bola dať prepchať, ale doktorka ma upozornila, že ak nebude stále priechodný nos, tak sa mi to vráti a hrozia mi antibiotiká-čo by bolo ešte horšie. Chcem od Vás možno upokojenie, že tie kvapky neublížia alebo ešte alternatívy akými môžem ten nos riadne prepchať. Ono ani nie je tak problém v hlienoch ako v opuchu sliznice. Ďakujem
Skús nosové kvapky EUCASOL / výrobca VULM/ akurát včera som bola s kámoškou- budúcou maminkou v lekárni a tiež má silnú nádchu a odporúčala jej to lekárnička.
V pohode ich môžu užívať tehotené aj kojace maminy 🙂, je to aj na letáku aj zvonka na krabičke, kámoške celkom zaberajú 🙂
A cena do cca 2,90 Eur, čisto na prírodnej báze 🙂
Preventívne som kúpila aj ja EUCASOL Junior pre našich drobcov.
ja som tiez pouzivala muconasal, nic ine nezaberalo.....Olynth obsahuje latky podobne oxytocinu a moze vyvolat predcasny porod, ale na druhej strane ani muconasal sa nesmie v tehotenstve.....ja som to sice vedela, ale dychat som potrebovala a ako tebe mi nezaberali ziadne morske vody ani nic podobne....ja som minala 2 olynthy za tyzden, pre mna bol slaby, ale muconasal mi vydrzal aj 2 tyzdne.....kupovat som si ho chodila sama a len 1x ma od tiez cca.4 mesiaca teta lekarnicka upozornila(a nie ta, u ktorej som kupovala pravidelne), ze dufa, ze si to nekupujem pre seba.....ked som povedala ze ano, tak mi ho ani nechcela dat.... 😒 ale ja som to mala iba pri tehotenstvach, inak nemavam problemy...a ked, tak siaham jedine po muconasale a hned sa mi ulavi.....
a inak este mi zaberali mentolove cukriky...take silnejsie 😉
Mne uz nic nezabralo, skoncila som na Bioparoxe do nosa aj hrdla, takze ATB.
Odporucam Pinosol. Je na prirodnej baze, vhodny aj pre tehotne. Mne vzy zabral. 😉
ja som mala strasnu nadchu a vyhybala som sa vsetkemu moznemu aby to nenaskodilo a nakoniec som urobila este horsie-lebo dva mesiace som kychala , kaslala napinala brucho a nakoniec to tak aj skoncilo.. nabuduce radsej zacnem brat lieky a kvapky..
Ja som mala od 6. mesiaca tehotensku nadchu a nemohla som casto ani dychat a zaberal mi iba Olynth a to som vyskusala snad vsetko. V lekarni mi vzdy povedali, ze nemozem, ale davala som si ho. Oni to nemozu odporucit, pretoze na tehotnych sa testovanie liekov z etickych dovodov nemoze a kedze nevedia, ake to ma ucinky, tak radsej neodporucuju.
ahoj,ja som pouzivala take homeopaticke kvapky do nosa..najprv som si dala morsky sol a potom tie kvapky..po 2 dnoch mi zabrali..a prezila som tu hnusnu nadchu.. 😀
tiez som mala tehotensku nadchu pri oboch detoch cele tehotenstvo, pri druhom som si davala Olynth HA (cca 3 x denne) a vsetko bolo v poriadku.
ja ked som bola v nemocnici,pamätám sa ,že jedna kočka mala strašnú nádchu,poslali ju na ORL oddelenie na vyšetrenie a čuduj sa svet,práve tam vypísali kvapky už narýchlo jej názov sa nepamätám,čo tiež mali v letáčiku,že sa nesmú pre tehotné.No nič sa jej nestalo od toho,tak ja neviem,ked aj samotní lekári to tak berú.Támamina sa tešila,že jej to pomohlo,vôbec sa potom nestarala čo je tam písané v návode.Však ju poslali gynekológovia a tamojšia lekárka kludne jej to naordinovala.Názov toho lieku nenapadne ma ani za svet,ale bol v zeleno-modrej krabičke.
Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.tiez som mala v tehu hroznu nadchu a v lekarni mi dali nejaky sprej s eterickymi olejmi co vobec nezaberal,moj gynekolog ked ma videl tak mi vravel ze si mam kupit olynth lebo musim ja poriadne dychat inak to nerobi babu dobre ked mamina poriadne nedycha a ze olynth v pohode mozem.
Ja som si tiez davala olynth, doktor mi povedal ze olynth môzem.
Ja som v tehotenstve pouzivala sprej do nosa Panthenol s eukalyptom a pomohlo mi to.
tiez som za olynth alebo Nasivin - teraz je verzia Soft, ktora vraj nie je navykova. Take 2-3 aplikacie denne su OK, pokial by si to minala stylom 1 flasticka za 2 dni, bolo by to horsie. Mne ten Nasivin "odopchal" nos vzdy tak na 8 hodin.
Olynth ani Nasivin nie je vhodné používať v tehotenstve pre ich silný vazokonstrikčný účinok. Výborne pomáha nahrievanie infračervenou lampou- mám to odskúšané na sebe aj deťoch. Prípadného užívania antibiotík sa nemusíš báť, dnes je veľa typov, ktoré sú 100% bezpečné počas celého tehotenstva, vždy je lepšie sa preliečiť antibiotikami, ako sa snažiť im za každú cenu vyhnúť. Ešte môžeš skúsiť homeopatiká- Coryzalia tbl,, Euphorbium spray.
Ja som brala Nasivin kvapky, nič iné mi nezabralo, ani Bioparox mi nepomáha, len Nasivin.
Ja som bola za tehu chora asi 3x ak nie viac.. Vždy nádcha kašel a pod. Dokonca som aj musela okolo 20 tt brať atb, čo som mala neskutočný zapal priedušiek a ina cesta už nebola ☹ Hm no do nosa som si davala jedine morske kvapky, či vyplachovala dutiny morskou soľou, naparovala som sa, ale s normalnymi kv. počas tehu skusenosť nemám a neboli mi ani odporučané. Možno ešte detske by uškodiť nemali. Držkaj sa.
Ahoj ja som v 14tt a už asi tak 2 mesiace úžívam olynth, tiež sa mi nedá vôbec dýchať bez neho, v noci som sa budila na to že lapám po dychu a cez deň keď dýcham ústami tak ma napína a olynth je jediné čo ma vyslobodím mám blbý pocit z toho ale musím ho užívať aj keď by sa nemal. Ale ja nemám tehotenskú nádchu ja som týmto trpela aj pred tým ale brala som lieky no tie teraz nemám, ten olynt mi príde bezpečnejší
Ahoj,tiež som sa celé tehotenstvo napchávala týmito svinstvami,lebo ten plný nos bol neznesitelný...A v pohode,po porode to prešlo,už v porodnici som sprej nepotrebovala....,dýchalo sa mi super aj bez neho 😉 Vela šťastia 🙂
Mala som presne taký istý problém:DA Olynth sa nesmie používať počas tehotenstva a dojčenia pretože nie sú presné dané účinky na plod. Tak pre istotu si pýtak v lekárni nejakú alternatívu, určite Ti poradia🙂
Tiež som teraz chorá a nič iné mi neodopchá nos iba Olynth, tiež sa bojím či to drobčekovi neuškodí, používam ho už dva dni a dosť často ...
ahoj ja keď som bola tehotna tiež som asi 3-4dni uživala olynth lebo ine mi nezaberali, teraz ešte kojim a tiež som musela siahnut po tychto kvapkach... maly drobček je vporiadku, aj ked kojim a si strieknem olynth nebadam na nom zmeny..len všetko s mierou, použij čo najmenej krat do dňa. Ja v poslednom čase ked ma strašne boli hlava už aj ibalgin si dam,ked mi paralen nezaberie...
Ahojte ja som v 10tt tehotenstva a mám strašnú chrípku.pomáha mi len olynth ked mi dali tie prírodné ako pinosol alebo morskú sol celú noc som nespala lebo som nevedela dýchať takže nič iné mi neostáva len dúfam že malinkému to neublíži :(
ja mam tiez olynth
Ahoj, ja si dávam kvapky do nosa už niekoľko rokov, liečim sa aj u alergológa, mám 7 ročnú dcéru a aj pri nej som si musela dávať každý deň kvapky používam len olynth lebo iné mi nezaberú ako sa hovorí som asi závislá ale potrebujem ho len vtedy ak si idem lahnúť, cez deň si ho dávam málo kedy, ale teraz mám zase nádchu tak ho užívam aj cez deň, myslím, že nemá vplyv na bábo, ale ak sa dá tak neužíať žiadne kvapky ale týždeň by nemal ublížiť 🙂
ahojte aj ja mám taký problém ,chorá som už 8 týžden, zo začiatku nič nemôžem každý mi hovoril iba homeopatika až do došlo k tomu že som to už nevydržala pred dvomi týždnami som bola u krčiara dal mi bioparox nezabral dal mi ATB penicilín 5 deň ich beriem ale vôbec sa necítim lepšie , a kvapky do nosa používam už od 6 tt denne každý deň hnisavé soplíky zo začiatku som používala nasivin detský ale ten som si už musela striekať každé 4 hodiny tak som prešla na olynth ha detský a ten my vydrží tak 3 krát cez deň mi stačí:D všetké morské vodičky vyskúšala som asi 4 značky a to mi bolo ešte horšie takže sa nedalo iba normálne... skúšala som dva dni bez len na morských nespala som vôbec dva dni ledva som lapala po dychu a skoro som už odpadla a tlak sa mi znížil a bolo mi zlé tak som ich musela nasadiť na späť bez nich sa jednoducho dýchať nedá lekári mi ho povolili lebo že vraj musím poriadne dýchať kôli bábätku v brúšku aby malo dostatok kyslíka tak dúfam že čo som tie dva dni tažko malo dýchala dúfam že som neublížila bábätku , mali ste niekotrá takýto problém ? vlastne lekár mi povedal že mám zápal priedušiek a s problém s dutinami ....
no nie že by som to každej priala ale som rada že nie som sama, ja si už začínam myslieť že som alergická na tie morske vody, lebo tak ako mi spuchne sliznica som este nezazila, a sopliky nikde len opuch ze sa ani nenacyxchnem. dnes som myslela , že sa už rozplačem...používam ne olynth, lekárnička mi vravela, že teraz v 32týždni je bábo už hotový človek a že mu to neuškodí s mierou, tiež som zástanca toho že musím dýchať za dvoch, ved nemozeme za to, že sa nám teraz viac prekrvujú všetky sliznice v tele vrátane tej nosnej, spolieham sa, že to bude v poriadku, že sa dostatočne starám a že malé to prekoná so mnou....a hlavne zdrivie vsetkym MAMICKAM A DETICKAM....
Ja "fičím" na Muconasal Plus už mesiac a pol.. dúfam, že to neuškodí.. Bohužiaľ mi nič iné nezaberá a dýchať musím...
a co ak este neviem ci som alebo nie som tehotna a nahodou som,mozu par krat pouzite kvapky Olynth ha uskodit ?
Olynth je navykovy, skuste si o tom niekde pocitkat. Ja nie som odporca liekov, ale toto mi aj lekar nasej malacky povedal, ze pozor na tieto kvapky, co su navykove a casom nicia nosnu prepazku....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, nepoužívala som zrovna olynth, ale muconasal plus od 4mesiaca až do porodu, každy den. Tiež som mala strašne opuchnutu sliznicu nosa, ale jedine ten mi pomohol. Vždy som sa však snažila si ich nedávať viac ako 3x denne. Podla mna, ked sa to neprehana, tak by nemali ubližiť 😉