Ahojte tehulky a mamicky...opat mam jednu otazocku...uz sa blizi leto a ja rozmyslam nad tym, ci sa v tehotenstve mozem vobec niekde kupat...ci uz na kupalisku alebo v prirodnom jazere...chcela by som ist aj na wellness pobyt, ale ak sa nebudem moct kupat... dakujem za kazdu radu 🙂
@katarinocka1989 ahoj, ja ked som bola tehotna tak som sa nesla kupat, nechcela som riskovat nejaku infekciu. v tehotenstve telo moze inac reagovat na niektore veci,je citlivejsie, lahko mozes chytit mykozu, alebo zapal... si predstav kolko je takych ludi co sa pred vstupom do bazena neosprchuju, su spoteni, maju rozne kozne choroby.... a to nehovorim o tom kolko ludi sa tam vycura... Ak sa predsa len rozhodnes tak urcite nie do horucej vody, pretoze to sa tehotnym zenam neodporuca.
V prirodnom jazere urcite nie sestrenica sa kupala vo Vahu dostala infekciu a potratila
tiez sa toto leto velmi nepoclapkam vo vode 🙂 ...a more daleko :(
@katarinocka1989 ja som si myslela ze sa toto leto neokupem až kým som neobjavila tampony pre tehotne 🙂
@katarinocka1989 ahoj mna taketo ani nenapadlo ci mozem, kupala som sa v mory a na jazere a vsetko ok neviem ja osobne v tom nevidim problem...porad sa s dr ak si nachylna na infekcie a podobne tak by som neriskovala
@katarinocka1989 asi je to velmi individualne. Ja som prve tehotenstvo znasala uplne bez problemov a teraz druhe takisto. Lietalala som do 6. mesiaca, kupala som sa neobmedzene dokonca som chodila v Tatrach na tury samozrejme len take prechadzkove vlastne tempo. Kupanie len v mori,kupaliska nedoporucujem a vo welnes len nie do horucich bazenov. Citila som sa vyborne a to je asi najdolezitejsie, robit mozes vsetko, ved si zdravy clovek ale ak citis, že ta nieco zatažuje alebo ti to nerobi dobre ,tak to nerob. Ja som mala aj tehotensku cukrovku a pohyb v rozumnom mnozstve mi bol doporucený. Hýbala som sa kolko som vladala a dokedy som vladala a vsetko vyborne dopadlo.Držim palce a želám krasne leto 🙂 🙂 🙂
@katarinocka1989 Ahoj, pri prvej som sa kupala aj v prirodnom jazere, samozrejme, bolo testovane a vhodne na kupanie, vsetko OK, v bazenoch som nebola. Pri druhom (obe sa mi narodili v lete, pri mori sme neboli, neriskovala som) sme boli v tatralandii, ale vzdy som si zaviedla klasicky tampon, ako som pouzivala pri menzes, a menila ho cca 2 hod, vsetko OK a to som dost nachylna na bazeny :( Aj teraz, ked chodievame plavat, vzdy si davam tampon.. Ak si nedam, hned nej. infekcia 😒
Dakujem Vam velmi pekne za rady, to kupanie s tym tamponom ma ani nenapadlo, mozno ze to tak vyskusam, ale aj tak neviem, bojim sa aby sa malinkemu nieco nestalo...vcera som zas mala kliesta tak som mala hisaky aby som nedostala boelriozu, asi radesj nebudem vymyslat...ale esteraz velmi pkene dakujem 🙂
Ahoj.. aj ja som nadtym kupanim rozmyslala... tento rok sa nebudem kupat jedno leto ma nezabije.. buduce leto si to vynahradim
@katarinocka1989 ahoj, aj ja som bola tehu v lete...doki mi doporucil tie tampony pre tehotne, ale nakoniec som nepouzila, lebo som sla len z kraha a nie sa namocit cela...ale tusim je aj nejaky vaginalny krem alebo cipky, ktroe sa mozu aj v tehu a su prevenciou proti svinstvu z vody...ale uz si nepamatam nazov
@rainbow0508 Ked som vydrzala tie najvacsie horucavy, uz to snad nejak dobojujem 🙂 Malinky mi za to stoji...ja som bola vzdy nachylna na infekcie, tak uz nebudem vymyslat...
zajtra som v 6tt myslite ze mozem plávat? v bazene...
@lucinkab ahoj,v 6tt by som to neriskovala.Plavaj od ukonceneho 1trim.,idealne 12tt + zakup v lekarni speci tampony pre tehotne a mozes veselo plavat 🙂
Ak by ste mali nejaky otazky ohladom plavania, ci cvicenia pocas tehotenstva vo vode i na suchu, rada zodpoviem 🙂.
@barbishkamiracle doktor mi povolil len v sprievode kvoli moznemu poklesu tlaku...ja som sa namocila a bolo super 😉
@lucinkab tak to je zlaty a inovativny doktor 🙂
ja som bola tesne na konci prveho trimestra na dovolenke, kazdy den som sa kupala v bazene...a v bazene som bola naposledy aj 10 dni pred pôrodom. vsetko som zvladla bez tampona. ale kazde tehotenstvo je ine, ja som bola ok, aj kazda mamicka je ina...a tiez mam aj vyborny intim gel s extraktami bylin, je vyborny aj pre tehulky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
odporucane su len kontrolovane zdroje,prirodne vodne nadrze-jazera urcite nie koli bakteriam,to iste bazeny,kedze je tam velke striedanie ludi a bakterii a vysoky podiel chemikalii,jedine co by malo byt relativne bezpecne je more, na welnes pobyte tiez nie,kedze virivky,sauny,termalne vody sa neoporucaju,mozu uskodit plodu 😉