Kúpanie sa v tehotenstve

ameema
2. dec 2022

Ahojte, sú tu také žienky ktoré sa normálne chodili kúpať počas tehotenstva? Ak áno okrem tampónov do vody ste sa "chránili" aj iným spôsobom?
Dcéra ma zajtra narodeniny, veľmi túži ísť niekam do aquaparku a ja zvažujem či ísť či nie...

lasoli
2. dec 2022

@ameema ja napr mam z bazenu problemy,takze ja uprimne v tehu by sim ani neriskovala.Ale v lete u nas v rybniku som videla sa kupat tehotnu ,este hore bez nebolo ani tak teolo,jazero je chranene ale na dne dost kalne,umela nadrz kde voda nepreteka a riskla to.

sona96
2. dec 2022

@ameema ja som chodila normálne. Prvý trimester síce nie, ale potom som už chodila v pohode na plaváreň. Žiadny tampón ani nič som si nedávala. Ale ja som na to nikdy hakliva nebola. Určite by som sa zariadila inak, keby som mala sklon na infetky zo spodu.

ameema
autor
2. dec 2022

@sona96 no ja som tiez na to hakliva nikdy nebola (klop klop) vždy mám dvoje plavky so sebou na prezlečenie plus vždy aj mimo tehu som si urobila rosalgin výplach
Som v štvrtom mesiaci takže si myslím že by to mohlo byť ok 😁 hlavne nech má aj dcérka pekné narodeninky inak by som moc nevymýšľala s tým kúpaním
Ďakujem za názor 🙏🏻

sovicka94
2. dec 2022

@ameema Ahoj ja by som radsej nesla do verejneho bazenu a v akvaparku je roznych bakterii ozaj vela ale do mora by som sa isla kupat 🙂 radsej chodte do nejakeho paradneho detskeho kutika 🙂

oila
2. dec 2022

Ja osobne som napriklad do tych verejnych bazenov mala problem vliest. Ono to je akoze na tebe, chodi kopu tehuliek, videla som velakrat, len to je proste moj osobny problem. Bala som sa aj s tamponom.

ameema
autor
2. dec 2022

@sovicka94 no dcéra oslavuje 10 rokov, detské kútiky ju už samozrejme nezaujímajú 🫣😁

banalu
2. dec 2022

Nesla by som, este do nejakeho kontrolovaneho bazenu kde robia baby plavanie, ze ta voda je naozaj nezavadna. Ale do aquaparku urcite nie.
Nech ide s ockom.
Mne gynekologicka vysvetlila vsetky rizika a teda som si povedala, ze jedno leto ozeliem. A to bolo cele leto, nie jeden vstup.

lily_279
2. dec 2022

Ja som bola vo welnesse počas tehotenstva (samozrejme len v chladnom bazéne), potom ešte v 1 verejnom bazéne. Mám zdravého a krásneho synčeka 🤷‍♀️. Doktorka mi tiež povedala, že do bazéna môžem pokiaľ tam nie je horúca voda.

nellyskasy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonicka96
2. dec 2022

Ja som bola pri oboch tehotenstvách v aquaparku🙂 ak to cítiš a vieš že by si si po tom spravila tam dole poriadnu hygienu tak sa nemáš čoho báť🙂 a teda ja som používala iba tie tampóny s tým že som si ich chodila často meniť🙂

dadka128
2. dec 2022

@ameema ja som chodila, aj do virpulky, aj plávať.. ale nikdy by som nerobila, čo by mi bolo nepríjemné, daj si ten tampón, čo je priamo do bazénov a vyskúšaj.

zapalkazapalkova
2. dec 2022

@ameema ja som chodila so starsim este v 8.mesiaci na baby plavanie a nedavala som si tampon ani nic a všetko bolo v poriadku

bmolko
2. dec 2022

ja som plavala (1,5-2km) 3x tyzdenne az do 9. mesiaca a lekarka ma davala ako vzor pre vsetky lenive, chulostive nastavajuce matky

taktotedanie
2. dec 2022

Nesla by som, je to velke riziko

miruska655
2. dec 2022

@ameema bola som sa kúpať aj v bazéne a aj v mori bez ničoho. Zajtra začínam 38tt a všetko je v poriadku 🙂

jesenzima
2. dec 2022

Chodila som, dokonca aj do termálnej vody a na tobogan 🙈

ameema
autor
2. dec 2022

@jesenzima no ja to risknem
Mam nabalene troje plavky (pre istotu 🤣) tampóny do vody a na doma rosalgin
Tak snáď bude všetko v poriadku
Ďakujem dievčatá 🤍

jesenzima
2. dec 2022

@ameema uži si to 🤩

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre