Som naučená na horúcu sprchu, teraz sa snažím trošku chladnejšou no je to pre mňa ťažké nakoľko horúca sprcha je pre mňa obrovské uvoľnenie po celom dni.. Mám aj strašnú chuť naplniť si vaňu a poležať si tam 😒 no všade čítam, že to nie je v tehotenstve vhodné, som v 13tt..Ako ste na tom vy?
V pohode sa môžeš kúpať, mne to tiež robí dobre, som v 19 tt, ale pozor na horúcu vodu, tá sa nesmie, len taká príjemná teplá, aby ti nebolo zima.🙂
Nečítaj a použivej selský rozum baba!!! 😉
@biibiana hovori sa sice ze v horucej vode nie, ale ja som sa jej tiez nevzdala 😀 nahodou, vo vani bolo babo najaktivnejsie, vzdy sme sa v nej rozpravali.. teraz uz byva aktivne aj mimo vane.
Navyse dobre sa v nej da uvolnit a ked budes mat "tvrdnute brucha" alebo predcasne kontrakcie tak v tej teplej vode sa to krasne zastavi. Dokonca sa to odporuca potom ku koncu, ked chces rozoznat, ci uz ide o porod alebo este nie.
Mozno skus len trochu znizit teplotu... my tehotne sme menej citlive na chlad, takze tu teplotu vnimame inak.
Jój to je paráda..veď práve, že ja tu horúcu sprchu doslova milujem ☹ Manžel sa až hnevá, dnes keď po mne vošiel do kúpeľne bolo tam tak horúco , že zahlásil že mu popálim dieťa 😀 No podľa mňa, ak je moje telo na to už roky zvyknuté a je to pre telo relax..tak by to nemalo uškodiť..si myslím 😖
Ja tiež milujem horucu vodu a nevzdala som sa jej ani v tehu. Kupanie som vynechala pocas tehotenstva.
http://zena.sme.sk/c/5276738/tehotenske-povery....
netreba verit vsetkemu, ja verim sedliackemu rozumu a prave ten mi hovori, ze horuci kupel v tehu rozhodne nie...ja som nim riesila bolestivu MS, ked sa mi nechcela spustit...prekrvenie, ktore nasleduje po horucej sprche alebo kupeli, moze viest k potratu, tak ako viedlo k spusteniu MS....preto za mna urcite nie, alebo max. teplota vody 37 stupnov....
ja kúpeľ nemusím, zbožnujem sprchu a tiež horúcu 🙂
Ja tiez zboznujem horucu sprchu,keby,ze si dam menej teplu,tak by sa mi to ani neratalo.Spociatku som sa trochu bala,ale myslim,ze babu to tiez vyhovuje 🙂
pozor na teplé kúpele,naozaj môžu vyvolať pôrod,resp. potrat,je to na zvážení každej jednej budúcej mamičky.no čo sa týka sprchy,tam si myslím,že by nemal byť problém,ale potom pozor na zmenu tlaku,aby si po vylezení z vane neodpadla,kedže v tehu môže rýchlo kolísať.ale relax potrebuje každá jedna z nás,treba si nájsť ten pravý,ktorý nám bude vyhovovať
Ja tiež milujem horúcu sprchu či vaňu. V tehu som si to ale nedopriala.. teda max. horúcu sprchu ale moc som si nepúšťala vodu na brucho ale na chrbát.. vaňu som si dala asi len raz... ale vodu som nemala horúcu len takú akurát.. no vtedy som už mala veľké brušisko ktoré mi z vody i tak vykúkalo 😀
ja som si praveze davala horucu sprchu, ale kupanie nie kvoli nachylnosti na infekcie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ach jaj baby moje 🙂 jasne že som sa kúpala aj sa kúpem každý deň....to je pre mňa odmena na konci dňa 🙂 dokonca aj na kúpaliská som chodila... 🙂