Zdravím dámy,
mám trochu zmäzok v tom, ako sa počítajú dni, príp. týždne tehotenstva.
Poznám presný dátum otehotnenia, resp. styku s partnerom, keď som však bola u lekára, na sone bol uvedený 1-2 týždeň. No od daného styku ubehli 3 týždne v tej dobe. Nejako tomu prestávam rozumieť...
Styk, kedy došlo k oplodneniu bol 2.2.2014, u lekára som bola 25.2.2014, z čoho mi vychádza 23 dní (viac ako 3 týždne). 38 týždňov môžem teda počítať od 2.2.2014?
Ďakujem za Vaše usmernenia. 🙂
Týždne sa počítajú od prvého dňa poslednej menštruácie.. takže si otehotnela v 14 deň tehotenstva 🙂 Je to fikcia ale je to tak... otehotnieš v 3. týždni tehu... pozri tehotenskú kalkulačku na googli je ich tam veľa... to sono u Dr. je divné, lebo si bola v 5 týždni vtedy... či? Pekný deň a držím palce... S.
Kľudne si počítaj od 2.2.
Ďalšie sono totiž povie zase iný týždeň, ďalšie zase iný..🙂 a bábo príde an tak vtedy, keď sa jemu zachce🙂
ahojky, máme v rodine pôrodníka a ten ma naučil jeden pôrodnícky výpočet pre narodenie dieťaťa - je to také univerzálne:
prvý deň poslednej menštruácie - mínus 3 mesiace + plus 7dní = dátum narodenia
príklad: posledná menštruácia bola 28.01.2014 - 3 mesiace = 28.10. + 7 dní = približný dátum narodenia 4.11.
😉
@klobucik1 @darina1952 tento vypocet sedi ja som mala MS 23.1.2013 a termin porodu bol 30.10.2013 a mala sa narodila 5.11.2013
skus si to vypocitat tu http://tehotenstvo.academy.sk/index.php
Odpovede ohľadom tehotenskej matematiky nájdeš aj vo Wiki Modrý koník: https://www.modrykonik.sk/vypocet-tyzdna-tehote...
Aj ja mam otazku...mam 2 doktorky - dcera a mama. Podla mami doktorky som teraz v 11.tyzdni tehotenstva (aj kalkulacky na nete mi to potvrdzuju) ale podla jej dcery (posledne sono vysetrenie) som v 12. tyzdni tak ktorej mam verit? :D viem ze to nie je az taky rozdiel ale zaujima ma to, pre mna je dolezite vediet ci som 11 alebo 12 😀 sekla sa jedna z nich alebo fakt po tyzdni od vysetrenia si mohli posunut tyzden?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Preco chces pocitat len 38 tyzdnov. Pocitaj 40 🙂