Ahojte žienky som v prvorodička a vôbec neviem ako a kde mám začať a študovať si všetky veci ohľadom starostlivosti bábätiek ..je na to nejaká kniha ktorá vám pomohla sa v Tom všetkom zorientovať ? ..nemame v rodine žiadne malé deti takže nikdy som nedržala novorodenca v ruke v podstate vôbec nič neviem
prax 😉 žiadna kniha nepomôže, maximálne ukľudní tvoje tehotenské hormóny takže ak sa ti bude lepšie zaspávať, kľudne si nejakú kúp... no keď sa tehotenské hormóny zmenia na popôrodné tak možno všetky naštudované vedomosti vymažú 😂
@jesenzima admin zmenil zase názov 🤦🤦🤦 v podstate ma zaujíma z kadiaľ si začať študovať veci ako sa starať o novorodenca
Študovala som si to za pochodu.. nevies aké dieťa sa ti narodí,co bude,... Zbytočne riešiť. Všetko potrebné vysvetlili v pôrodnici
Ja som mala taku oranzovu, tusim 9 mesiacov otazok a odpovedi sa to volalo, tam bolo vsetko pekne prehladne ohladom tehotenstva a kusok aj o dojceni a sestonedeli. Ak budes hladat rozumy tu na MK alebo inde na nete, tak si hlavne uvedom, ze ludia maju potrebu podelit sa predovsetkym s negativnymi skusenostami, tak kazde info treba vydelit aspon desiatimi. A urcite si necitaj zazitky s porodov, lebo sa zbytocne dopredu vydesis.
ja som momentálne tiež prvorodička a prírastok ešte len očakávame, ale skôr by som odporučila stranku mamaclass.sk kde sú rôzne prednášky nielen ohľadom starostlivosti o bábätko ☺️ mne to dalo veľmi veľa už teraz sa viac orientujem v tom čo ma bude čakať po narodení bábätka
Nepotrebujes knihy, staci ti instagram, bez srandy. A kludne nejaky dobry kurz 👍🏻Mamaclass je fajn. Na instagrame sleduj napr. lipirea_blog, vasa_laktacna_konzultantka, mojeporodniasistentka, simonalazzari_, fyziokristy, pediatrieslaskou, pediater online, pediatricka denjas, fyziodetem a milion dalsich, ktore najdes postupne…
Kazde babo sice je ine, sle starostlivosť o ne sa nemeni, zajklad dobreho startu je mat informacie, nezlaknut sa kazdej malickosti, vediet, co ocakavat a hlavne necakat, ze ti vsetko povedia v porodnici a ze to bude stacit. Nepovedia a nebude, lebo bud nemaju cas alebo (bohuzial to tak niekedy je) nemaju informacie a z vlastnej skusenosti pisem, ze mnohokrat nam (zdr.personalu) ani nenapadne, co vsetko treba takej mamicke-laicke povedat, kedze nam to pride uplne prirodzene. 🙊🍀
Moje dieta od narodenia do 5 rokov to tusim bolo. Stara kniha ale mne pomohla najviac. Citala som vsak vsetko dostupné a je dobre si co to precitat,ked si ako ja a babatko si videla doslova ze nikdy alebo v kociari,ked slo okolo... U nas v rodine ziadne male deti dlho neboli. A nestretla som sa s nimi ani pred 18tkou. XD
Mne najviac pomohol predporodny kurz, dostaneš komplexné informácie od pôrodu (čo do nemocnice, ako začína pôrod, kedy ísť) po starostlivosť o dieťa od prvého dňa, o dojčení (ako vyzerá správne prisatie, aké polohy, riešenie základných problémov s prsiami pri dojčení, o stravovaní sa pri dojčení. Psychologická podpora ( oboznámenie s možnými popôrodnými zmenami správania) atď. Čo sa týka vývoja dieťaťa, tak mne sa zapáčila kniha Rodičovstvo je veda.
@miimss ano aj u nás je kurz gyndoš mi ponúkol lenže to sa tam rieši všetko kompletne za jednu hodinu a to môj mozog proste nespracuje :D
Ale ja som nemyslela ten jednorazový čo sa napr. po nemocniciach robí. Ale normálne nejaké edukačné centrum. Ja som si vybrala napr. Baby kiss a keďže bolo koronove obdobie mala som asi nejakých 6 prednášok zameraných na vyššie spomenuté oblasti. Všetko som si ešte nahrávala, takže kedykoľvek som si to pustila a tým pádom som sa cítila oveľa viac pripravenejsia na to čo ma čaká 🙂
ahoj.mozem odporucit Kiedronová-nežná náruč rodičov.odporúcala ju pediatrička, kam chodime.je k nej aj plagát aj cd.mala som viacero knih, tato bola topka.pre prvorodičku ako stvorena.veľa žien ti tu napíse, že to dáš a po pôrode ta instinkt navediet, ale ako hovori naša pediatrička: neverili by ste, kolko mamiciek zle drzi dieťa, zle s nim manipuluje pri prebalovani a obliekani a pod. ak mas zaujem, ponukam ju v bazariku.
Mala som pár kníh z knižnice, ale nevládala som ich čítať. Popravde mi najviac pomohla tá tenká príručka z časopisu Mama a ja, taká ružová, čo dávali v Dôvera taške. Rýchle, krátke, stručné, keď som niečo potrebovala. Viac som potom pozerala fóra.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Úprimne, žiadna. Pár rád z pôrodnice a pár rád od pediatricky,... Každé bábätko je iné, a nie všetko čo si nastudujes, sa bude dať aplikovať práve na to tvoje. Mám dve, každé bolo úplne iné .... Neboj sa,budeš vedieť, čo robiť 🙂