Ktorá kniha o tehotenstve je najlepšia?

mimi171
19. feb 2012

ahojte. co myslite ktora kniha o tehotenstve je najlepsia? a ktore vitaminy pre tehotne?

monikapt
19. feb 2012

knihu o tehotenstve zatial nemam ziadnu,ale vitaminy beriem femibion 800,tie su vraj najlepsie ale asi aj najdrahsie 🙂

eir
19. feb 2012

ahojky ... osobne ešte knihu nemám, zatiaľ len snorím po nete 😀 ale na jednej stránke som objavila toto:

Radost ze zdravých dětí - V. Strnadelová, J. Zerzán
Respektovat a být respektován Kopřiva Pavel, Nováčková Jana, Pavel Kopřiva - Spirála
Tvoje dieťa ako šanca pre teba-Jordánová Zdeňka
Aby dítě bylo šťastné - Šeremetěvová Galina,
Nová doba porodní - Vlastimil Marek http://www.baraka.cz/baraka/Marek/knihy.htm
Tajomný život dieťaťa pred narodením - Thomas Verny, John Kelly http://vnimavetehotenstvo.sk/uryvky-z-knihy-taj...
Zdravé těhotenství, přirozený porod - Ingeborg Stadelmann
Průvodce přemýšlivé ženy na cestě k lepšímu porodu - Henci Goer
Koncept kontinua - Jean Liedloffová http://dharmagaia.cz/index.php?pg=knihy&kt=lied...
Prirodzená péče o vaše ditě -WELEDA
Domov - Rosamond Richardsonová
Zdravý dom - biodom - Jaroslav Stockmann, Vlastimil Žert
Chudáci děti a jak je chránit -Jarmila Průchová, Jaroslav Průcha
Výživa podle pěti elementů pro matku a dítě - Barbara Temelie
Radost ze zdravých dětí - Vladimíra Strnadelová, Jan Zerzán
Rodičovstvo je veda - Margot Sunderlandová
Bio máma - zdravé dítě - Lynda Fassa

V prípade záujmu je možné pani, ktorá niektoré knihy má a rada požičia - kontaktovať telefonicky: 0918 16 15 16
(dúfam že to ešte platí). Malo by to byť z tejto stránky http://vnimavetehotenstvo.sk/literatura-ku-kras...

A k tým vitamínom ... ešte to nemám overené, ale počula som, že umelé vitamíny by sa nemali (samozrejme, že lekár ti to nepovie, lebo oni sú vedení k "liečeniu" farmaceutickými produktmi), mne lekárka len povedala "toto si kúpte" a dala leták s propagáciou FEMIBION ... zatiaľ som si to nekúpila (ani neplánujem), ide kyselinu listovú, ktorú nájdeš v každej zelenej listovej zelenine + pangamín... chystám sa na konzultáciu k jednému výživovému odborníkovi, ak máš záujem po konzultácii môžem informovať 😉

macka23
19. feb 2012

@mimi171

Ked som otehotnela, kamaratka mi podarovala tuto knizku a je super 🙂

Deväť mesiacov otázok a odpovedí
Heidi Murkoffová, Arlene Eisenbergová, Sandee Hethawayová

Co sa tyka vitaminov, tie som neriesila, v tom case sme zili v UK a tam som uzivala len kyselinu listovu uz pred otehotnenim...a teraz som si ju kupila tiez 🙂

31majka12
19. feb 2012

Ahoj ja som mala knizku Velka kniha o matke a dietati-pise sa tam vsetko o tehotenstve,o babatku po narodeni ako sa on starat az do jeho veku 3 rokov,a uzivala som Centrum Materna,ale v porodnici mi povedal primar ze staci uzivat len kyselinu listovu a Pregnium -a nic ine tehotna zena nepotrebuje,vraj ak sa zdravo stravujes,jes dostatok zeleniny a ovocia tak umele veci k tomu nepatria.
Teraz este kojim,maly ma 6 mesiacov,uzivam Vapnik-Horcik-Zinok Aquamin ...Je to dobre aj pre mna,aj pre maleho. 🙂

5k
19. feb 2012

Ahoj v tehotenstve a aj pred otehotnením je veľmi dôležité užívať kyselinu listovú. Treba ju pre tehuľku o trojnásobok viac ako keď žena tehotná nie je...............hlavne je dôležitá pri správnom delení buniek. Teda prvý trimester!!!!!!!!!!!!!!!!!! a potom počas dojčenia. Umelé vitamíny riešiť netreba, detičky sú z nich väčšie a je to naozaj len reklama. Ale tú kyselinu si určite kúp, dostať aj v DM drogérii, a určite je lacnejšia ako tie v lekárni.
Zo zeleniny toľko kyseliny asi nezješ, teda ak nie si vegánka a neješ iba zeleninu 🙂))
Ešte ti doporučím avokádo a o vitamíny máš dobre postarané.

lu17
19. feb 2012

Priklanam sa ku knihe Devat mesiacov, otázok a odpovedí. Mám pozicanú z kniznice aj Velku knihu o matke a dietati,ale musim povedat ze tych devat mesiacov je lepsia, viac su opisane problemy s ktorymi sa mozes stretnut ako aj jednotlive mesiace. 🙂 Co sa tyka vitaminov, urcite kys listovu vo forme tabliet z lekarne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre