Krvný obraz počas tehotenstva

dominik1303
6. apr 2015

Tehulky ake mate skusenosti s branim krvy na krvny obraz,ja som bola spokojna ked my brali na zaciatku tehotenstva a povedali my ze my nic nechyba ani zelezo a teraz pred druhym odberom som sa pytala znova lebo pred tehotenstvom my chybalo D a sestricka ze jaj mi mineraly neberieme tak som bola trochu zaskocena ,nemali by odberom krvy kontrolovat vsetko vitaminy aj mineraly?

pirir
6. apr 2015

@dominik1303 Keď vyjde slnko, choď sa opaľovať, je to najzdravší zdroj vitamínu D.

zuzik307
6. apr 2015

@dominik1303 nie, v krvnom obraze sa zistuje pocet cervenych, bielych krviniek, dosticiek, hodnota hemoglobinu...vysetrenie zeleza sa robi v mineralograme, moze ti ho dat spravit napr. obvodak, ak ho gynekolog nevysetruje...a vitaminy sa bezne nevysetruju, len pri podozreni na ich nedostatok 🙂

dominik1303
autor
6. apr 2015

aha, tak to som doteraz nevedela a to uz cakam tretie no pekne 😀

sasa1983
6. apr 2015

Som lekarka,rozhodne odporucam vysetrenie hladiny Fe, a v pripade jeho znizenej hodnoty, aj dovysetrovat hkadinu feritinu a transferinu. Pred odberom Fe, v pripade, ze ho uzivate, vysadit minimalne na 2-3dni.Aj doplnit hladinu Ca,K (led uz budu brat biochemiu, je to lahke zaciarknut). A krvny obraz bt som v pripade anemie, tozhodne urobila sirsi (najma retikulocyty).Drzim palce.Sasa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre